E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Enterijer na plovilu

<< < (3/10) > >>

marke:

--- Citat: broker975fx  11, 12, 2009, 20:50:07 posle podne ---Kad smo kod eneterijera hajd da nabacim sa čime se par dana zabavljam. Mislim da je patos vrlo bitna stvar i da kada on lepo izgleda to lađi daje jednu novu dimenziju. Ideja mi je da uzmem neki kvalitetniji šper 8-10, furniran mahagonijem ili tikom i da ga nasečem na lejsne recimo 150*40. Svaku lasjnu bi posebno obradio i zaštitio a zatim ih lepio na postojeći pod od blažujke21. Između svake trake špera bio bi razmak od 4 ili 5mm. Zatim bi išlo fugnovanje nečim poput crnog sikafleksa i fina obarada istih. Na kraju tri - četiri ruke dvokomponentnog laka za parket preko svega. Mislim da bi patos urađen od mahagoni ili tikovog špera na ovaj način mogao zaista lepo za malo para da ispadne. Tabla ovakvog špera je oko 3500 rsd a lak oko 1000. Najskuplji je ovaj sikafleks oko 1000 rsd za tubu a njih sigurno treba dosta. Našao sam  sada neku duplo jeftiniju zamenu ali naravno lošijeg kvaliteta. Mislim da bi ovo moglo lepo da ispadne a nije teško samo što je velik i pipav posao.

E to je kako mali perica zamišlja patos. :suicide:

--- Kraj citata ---

Video sam prostije resenje koje isto tako dobro izgleda.

Umesto secenja i lepljenja na blazujku koristi se samo sper koji je deblji a ne sece se na trake vec se samo urezu zljebovi oko 5-6mm (namesti se cirkular da samo skida jedan sloj ne sece skroz), a zatim se zljebovi ispune istom masom kao i po vasem planu.

broker975fx:
Jes vala to je svakako jednostavnije, nije mi ovo palo na pamet :suicide:

Samo to kada bi počeo da radiš tu nesme da se napravi greška a kod lepljenja uvek možeš da napraviš korak nazad.

Samo na patosu nije onaj dekorativni šper već onaj presvučeni pa bi trebalo prvo prionuti na brušenje istog.

Kapetan:
patos nemojte fiksirati jer morate imati mogucnost da ga podignee i proverite sta se desaa ispod njega...

inace meni je ta fora sa sikom odlicna, broker obavezno pogledaj kod duleta kako to izgleda... mnogo daje enterijeru

broker975fx:

--- Citat: Kapetan  11, 12, 2009, 21:19:18 posle podne ---patos nemojte fiksirati jer morate imati mogucnost da ga podignee i proverite sta se desaa ispod njega...

inace meni je ta fora sa sikom odlicna, broker obavezno pogledaj kod duleta kako to izgleda... mnogo daje enterijeru

--- Kraj citata ---

Naravno, lepio bih na postojeći patos koji je iz segmenata i svaki se za sebe može otvarati, tu neću ništa menjati samo umesto postojećeg laminata stavljao bih ovo.

poljo:
Divno !
Vec sam kupio ideju za pod . Jos kad bi mogao Gosn Dule da "turi" sliku kakvu , veselju kraja nema. Ja ,srecom , zavrsih sa povecavanjem broja najuze porodice pa mi doba zvana "djcija" nije potrebna do unucadi. Usteda od 1,40 m ...taman za onoliko koliko mi je plovilo manje od idealnog po Kapetanu. Volim kad se razvije ovako rasprava a jos niko nije politiku spomenuo. 

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju