E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Enterijer na plovilu

<< < (4/10) > >>

Kapetan:
nije ova tehnika ali izgleda ovako

vise na ovoj temi

http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=196.0

broker975fx:
To je odlična stvar. Čuo sam se sa ljudima iz Gros Inoxa i poslali su mi parče kao uzorak, nije ovaj proizvođač nego neki na B.. ali je ista stvar. Dole je neka guma ili platika a na nju je zalepljena na neki način prava tikovina. Stvarno na ruku deluje dobro i kvalitetno i trajno, elastično je i ma koliko ga krivio nisam uspeo da ga oštetim. Održavanje je uljima. Cena je 160E m2 i na sebi već ima urađene crne ili bele fugne. Ja sam u tom fazonu mislio da uradim krmenu platformu ali tu ima gomila problema sa drvetom. Tikove letvice su oko 150-160e po kvadratu ima neka varijanta za termo tretiranog jasena kao znatno jeftinije a kvalitetno rešenje samo je problem naći nekog da ti naseče potrebnu debljinu manju od 10 cm.

BOKAC:

[/quote]

Video sam prostije resenje koje isto tako dobro izgleda.

Umesto secenja i lepljenja na blazujku koristi se samo sper koji je deblji a ne sece se na trake vec se samo urezu zljebovi oko 5-6mm (namesti se cirkular da samo skida jedan sloj ne sece skroz), a zatim se zljebovi ispune istom masom kao i po vasem planu.
[/quote]

Ovo je dobra ideja,samo mislim da je bolje ove zljebove uraditi na CNC-u.

poljo:
Ne izdrzah, ma ja hocu da pravim plovilo a ne vasionski brod .Koja crna CNC masina. Pola nas nije sigurno u metar kako ce da sta stavia a kamoli da mu smeta promasaj od 0,001 u debljini ili sirini. Ovo su varijante za samogradnju ,te samim tim podrazumjevaju greskice. Narezem speru na CNC a onda ovakav slampav razmrljam silikon svud okolo. Ili mozda ima kakva masina koja ce da nanese na cijelu povrsinu ravnomjerno istu kolicinu smjese u svaki kanalic.

BOKAC:

--- Citat: poljo  11, 12, 2009, 22:52:56 posle podne ---Ne izdrzah, ma ja hocu da pravim plovilo a ne vasionski brod .Koja crna CNC masina. Pola nas nije sigurno u metar kako ce da sta stavia a kamoli da mu smeta promasaj od 0,001 u debljini ili sirini. Ovo su varijante za samogradnju ,te samim tim podrazumjevaju greskice. Narezem speru na CNC a onda ovakav slampav razmrljam silikon svud okolo. Ili mozda ima kakva masina koja ce da nanese na cijelu povrsinu ravnomjerno istu kolicinu smjese u svaki kanalic.

--- Kraj citata ---

Ako je u pitanju 0.001 onda žagu u ruke i pili.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju