E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Enterijer na plovilu

(1/10) > >>

poljo:
Poveden idejom koju Kapetan promovise da je prvo potrbno znati sta hoces pa oko te ideje graditi plovilo ja sam , uglavnom , pomirio zelje , mogucnosti i stvarno stanje stvari. Tlocrt buduceg plovila znam . E sada ide ono u cemu trebam vasu pomoc. Nemam ja pojma sta mi sem WC -a mora biti na plovilu koje bi se koristilo u rasponu od par sati do par dana sa viseclanom posadom (barem tri clana ) . Sta i kako ce da bude van glavne prostorije , znam ali unutrasnji raspored ....Tu svaki put zakujem .Ili pretjeram ili je preminimalisticko. WC znam da mora da bude ali sta je potrebno jos i kavo iskustvo imate sa povoljnim rasporedom tih potrebnih stvari? Pregledao sam nebrojeno fotografija od najjednostavnijih do komplikovanih xxxxx ladja . Kako sve to strpati u 320X320? Svaka ideja dobro dosla . 

LSI:
Poljo,
Nisu mi jasne dimenzije plovila.
Na slici vidim da je širina 3 stope i 27 (oko 1 m), a dimenzija srednjeg dela je 3,20 m (izgleda u kvadrat). Čak i u tekstu ste naveli 3,20 x 3,20 m.
Možete li malo da pojasnite kolika je stvarno širina plovila i prostorije koju želite da opremite? Možda nisam jedini kome to nije jasno, pa će objašnjenje pomoći da dobijete bolji odgovor.

rade:
Lepa tema koja bi mnogima pomogla.Mali prostor a sve treba a ideje niotkuda ili se kasnije pokazu kao lose.SLIKE.

poljo:
Moja greska , poceo sam da kotiram u corelu pa odustao i presao na "pjesacki" nacin . Dimanzije su plovila 9m X 3,2m . Prostorija je kvadrat 3,2X3,2 m. Ostalo znam kako cu ali unutrasnjost  ma nemam blage veze. Slike , e pa nema slika zato sto je sve u fazi projekta. Sve je ovo samo ideja . Zoran , moj prijatelj to meni pravi a moje je da barem orjentaciono kazem sta bi htjeo . Eto , ni to nisam ustanju. Nije ni njemu lako kad se druzi sa svakim . :smile:

LSI:

--- Citat: rade  11, 12, 2009, 14:02:40 posle podne ---Lepa tema koja bi mnogima pomogla.Mali prostor a sve treba a ideje niotkuda ili se kasnije pokazu kao lose.SLIKE.

--- Kraj citata ---

Ma, kako mali prostor?
U taj prostor možete da stavite šta hoćete i još da vam ostane mesta za koješta.
Ali je zaista važno da se sve isplanira.

Poljo, krenite od toga šta najviše želite da radite sa tim plovilom, tj. kako mislite da ga koristite. To će vas voditi ka tome šta treba da imate na plovilu, a onda će doći na red i raspored.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju