E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Enterijer na plovilu
poljo:
Ajd da objasnim po redu. Na tom plovilu cu da najvise radim sve .A za to ce i da sluzi. Da pecam , za to imama dovoljno prostora. Da se sunca , igra karta i rostilja, i za to ima prostora. Da u hladnu zimu mogu da pozovem prijatelje ili budem sam . Svako ima kutak gdje provodi vrijeme najkvalitetnije sto moze , e ovo bi trebao da bude moj otok u ovom moru svega i svacega sto ni najmanje ne volim da vidim. Utociste . Znaci buvalno prostor za sve i za sva godisnja doba .
P.S.
Visina je 1,95 - 2, 00 m
Kapetan:
evo ti 3 x 8.6 metara za moju ladju visina 2,2 metra od stajaceg dela amoze i nize.. ukini stepenice koje idu iz kuhinje jer sam namerno digao gornji deo zbog brodskih motora....
znaci ovde imas
3 x francuski krevet za smestaj 6 odraslih ili kako sam ja planirao dvoje odraslih i cetvoro dece (dace bog) :)
1 x toalet sa tus kabinom
1 x kuhinja dovoljno prostrana za sve namene
1 x trpeazrisjki deo velicine 3 x 2 metra za rucak recimo osmoro ljudi
1 x komandni most
u varijanti ladje to bi trebalo da izadje recimo 3,5 x 10,6 metara ..
meni je problem da nadjem sada dobro korito gde bih ovo smestio
broker975fx:
Bogami u tom prostoru može i treba svašta nešto da stane. Ja se trenutno bavim pretumbavanjem i doradom razmeštaja pa sam skupljao neke ideje. U lađi tog tipa u ovom delu bi klasično trebalo da bude kuhinja sa od neophodnih elemenatima sudopera, ugradna plinska ploča, kao i slobodan deo radne ploče za spremanje hrane. Nasuprot kuhinje se obično nalazi neka ugaona garnitura sa pomičnim stolom. Ovaj deo igra ulogu salona. Pod klupama salona ima dodatnog tovarnog mesta a često se tu smešta frižider. Kod tebe bi trebalo da ima dovoljno mesta da tu ideš na varijantu garniture u obliku slova L. Ma varijanti ima bezbroj ali šta god da uradiš sve bi trebalo da bude relativno lako pomično.
Evo nekih ideja
Kapetan:
sto se kuhinje tice ja sam je stavio popreko iz dva razloga
1 Zauzima manje prostora
2 sporet je u osi broda tako da su sva ljuljanja blaza nego da je uz bok broda gde su oscilacije i po pola metra, x puta sam drzao vrelu dzezvu kada krenu talasi da se ne bi prosula...
ono sto sam u bezbroj nacrta zakljucio jeste da se stedi na prostoru ako se dugacki objekti stavljaju popreko .. zato su francuski kreveti zauzeli 140 umesto 2 metra .. i samim time postignuta je usteda u duzini ladje od 1,20 cm, na wc-u sam takodje ustedeo 1 metar a dodao tuskabinu , a kada nadjem korito (poludeplasmansko) verovanto cu da ustedim i u kapetanskoj kabini jer planiram da krevet bude na osi broda takodje zbog ljuljanja...
broker975fx:
Kad smo kod eneterijera hajd da nabacim sa čime se par dana zabavljam. Mislim da je patos vrlo bitna stvar i da kada on lepo izgleda to lađi daje jednu novu dimenziju. Ideja mi je da uzmem neki kvalitetniji šper 8-10, furniran mahagonijem ili tikom i da ga nasečem na lejsne recimo 150*40. Svaku lasjnu bi posebno obradio i zaštitio a zatim ih lepio na postojeći pod od blažujke21. Između svake trake špera bio bi razmak od 4 ili 5mm. Zatim bi išlo fugnovanje nečim poput crnog sikafleksa i fina obarada istih. Na kraju tri - četiri ruke dvokomponentnog laka za parket preko svega. Mislim da bi patos urađen od mahagoni ili tikovog špera na ovaj način mogao zaista lepo za malo para da ispadne. Tabla ovakvog špera je oko 3500 rsd a lak oko 1000. Najskuplji je ovaj sikafleks oko 1000 rsd za tubu a njih sigurno treba dosta. Našao sam sada neku duplo jeftiniju zamenu ali naravno lošijeg kvaliteta. Mislim da bi ovo moglo lepo da ispadne a nije teško samo što je velik i pipav posao.
E to je kako mali perica zamišlja patos. :suicide:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju