E, ovako treba... > Restauracije

Kako da Ružno pače postane Labud - prepravke čamca od aluminijuma

<< < (19/70) > >>

LSI:

--- Citat: stvlada  20, 03, 2011, 13:32:55 posle podne ---Kojom metodom ste mislili da ga produzavate,posto je Al u pitanju debljine 1,5mm a spojevi su nitovani plus diht masa?

--- Kraj citata ---

Produžetak će biti napravljen u vidu, nazovimo to: jednog bloka koji će svojom geometrijom da prati geometriju sadašnjeg korita.
Taj deo radiće se od aluminijumskih tabli debljine 3 mm.
Čitav taj blok biće pričvršćen uz sada postojeću krmenu ploču i Zoki kaže da će sva zavarivanja izvesti njegov prijatelj, Luka, koji je majstor za zavarivanje aluminijuma.
Ja mogu samo da se nadam da će ta veza biti dovoljno jaka da zavareni spojevi nose dogradjeni blok kada čamac bude na prikolici (ne verujem da će u vodi biti nekih problema zbog težine tog dela).
Da li imate neki drugačiji predlog? Neko bolje rešenje?
Još nije kasno, obzirom da je Zoki danas na Kopaoniku, pa smo se dogovorili da mu čamac odvučem u sredu.

stvlada:
Nemam predlog,samo mi nije jasno kakav ce biti spoj izmedju novog dela i oplate i tabana,posto je tu nitovan.Kako cete resiti zaptivnost tog spoja?

busa2:
nisam neki strucnjak po tom pitanju ali obicno takva resenja ispadnu grdna (vecinom).

eni blue:
Mislim da je nas pilot 957 radio slicno ili maltene isti tretman produzavanja i da je to uradjeno odlicno, i posto sam uzivo gledao taj camac mogu da kazem da je uradjeno odlicno. Tako da mislim gospodine Lazo da cete imati odlican camac. :tenk:

LSI:

--- Citat: eni blue  21, 03, 2011, 05:59:18 pre podne ---Mislim da je nas pilot 957 radio slicno ili maltene isti tretman produzavanja i da je to uradjeno odlicno, i posto sam uzivo gledao taj camac mogu da kazem da je uradjeno odlicno. Tako da mislim gospodine Lazo da cete imati odlican camac. :tenk:

--- Kraj citata ---

Upravo to što je Pilot957 uradio mene je ohrabrilo da krenem tim putem.
Vodio sam Zorana kod njega da vidi čamac jesenas kada ga je Pilot izvadio iz vode i Zoran kaže da mu je sve jasno i da može da izvede isti način spajanja.
Radovan je zadovoljan onim što je uradio (smeta mu samo ipak malo izraženije naginjanje prilikom kretanja duž bokova) i voda mu ne prodire na spojevima.

Nadam se da će i Kaćintata uspeti da izvede spoj tako da ni kod mene ne curi (Barbanešu ćemo držati podalje dok budu trajala ispitivanja).
A što se tiče naginjanja, to je, pored finansija, jedan od razloga zašto sam odlučio da u ovoj fazi ne proširujem i ne podižem kabinu.
Pilotovo rešenje će ostati lepše na oko od ovog što ću ja uraditi ali ja ću biti sasvim zadovoljan ako moj čamac bude plovio bezbedno i ako mi noge u njemu budu suve.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju