E, ovako treba... > Restauracije

Kako da Ružno pače postane Labud - prepravke čamca od aluminijuma

<< < (14/70) > >>

LSI:
Prestrojavam se u hodu.

Obavljeni telefonski razgovori sa Stvladom i Dedom, a i sa još nekim ljudima koji znaju šta su boje i šta i kako sa njima treba raditi.

Nakon ovih dodatnih konsultacija preduzeo sledeće:

1. Otkazao peskarenje
2. Odlučio da SAM (obratite pažnju na ovo!) ošlajfujem (ovo je već pravi majstorski izraz) čamac i da ga valjkom premažem.
3. Sad moram da proučim šta mi sve od pribora treba i da to nabavim da bih posao mogao da obavim.

Ostaje da vidim gde ću to uraditi (u bašti nemam nikakvu nadstrešnicu za zaštitu od eventualne kiše) i da pronadjem neko slobodno vreme da sve to uradim. Obzirom da mi je kalendar prilično pun, moraću nekako da samom sebi ukradem nekoliko dana.
Verovatno ću posle sredine juna, kad se vratim iz Praga uzeti par slobodnih dana (imam neke dane od nekoliko neiskorišćenih godišnjih odmora iz prethodnih nekoliko godina, pa ću pokušati da ih odobrim sebi ako budem dobar ovih dana).

deda:
Uzmi bolovanje od prosle godine! :)

Jos nesto, NE POZAJMLJUJ ALAT!!!

Redovno mi se desavalo da se pozajmljeni alat bas kod mene pokvari! :suicide:

LSI:
Deda,
U ovoj zemlji još uvek ne daju bolovanje za hemoroide i reumatski artritis (sve dok možeš da hodaš). Na ostalo ne mogu da se vadim.

Kad sam bio mali, kad god bih uzeo tatin bicikl  probušila bi se guma, pa sam morao da lepim.
Kao podstanar, pre tridesetak godina, na izlet sam poneo gazdaričin sto za kampovanje. U povratku, odleteo je negde s krova automobila, pa sam morao dakupim dva nova - gazdarici i sebi.
Od tada ne pozajmljujem ništa.

Žena mi luduje zbog alalta koji kupujem i upotrebim jednom ili dva puta, a ja sam srećan kao malo dete što imam svoje, pa makar da ga nikad ne upotrebim.
Desilo mi se pre par godina da sam kupio Black & Deker električnu heftalicu i rende. Stigao kući kasno uveče s puta iz Austrije, spustio kutije pored ormara, a ujutro sa porodicom otputovao u posetu u Zrenjanin. Kad sam se vratio - kuća obijena, a lopovi odneli novi alat - neraspakovan i nikad upotrebljen (kasnije nikad više nisam kupio ove alatke - bile su uvek preskupe)!

Medjutim, nemam baš ništa za ovu vrstu radova - čiššćenje stare boje sa metala i farbanje.
Sad moram da vidim šta je tu sve potrebno i koliko čega.

Možda bi neko sa već "ispečenim zanatom" mogao da napravi neku spcifikaciju šta bi mi sve koristilo?
Sigirno će biti potrebne neke špakle, šmirgle, valjci, možda špri (koje dizne i sl.).

Već sam pisao o tome šta treba da se uradi ali da podsetim: ukloniti antialgin sa podvodnog dela ladje, ohrapaviti boju na nadvodnom delu korita i palubi; naneti vošprajmer, epoksi osnovnu, epoksi katran i PU lak.

Inače, u dosadašnjoj fazi priprema, na ženinu radost, kupio sam rasklapajući stolarski sto i nosače skele (to smo mi nekada pravili od štafli i zvali smo to "jarac" - na dva takva staviš fosnu i eto skele) - trebaće kad budem krojio blažujuku za pod čamca.

zoki novus:
a lepo si mogao da ga koristis jos godinu-dve i prodas za iste pare :)
ovako ces da ga sredjujes godinu-dve i prodas samo da ga se resis...

kemppi:
Meni se cini da ce Lazi biti dosadno kad zavrsi camac,izgleda da je njemu uzivanje u majstoriji,a ne u nautici. :yahoo:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju