E, ovako treba... > Restauracije
Kako da Ružno pače postane Labud - prepravke čamca od aluminijuma
broker975fx:
Mislim da će blažuljka bez ičega bez problema podneti svoju ulogu kao patosa, tu neće nikad biti vode eventualno vlage ali zato i služi a na sebi već ima zaštitu u vidu onog filma na njoj. Eventualno možda isečke možeš da razmišljap da malo zatvoriš nekim sadolinom ili nečim sličnim. Kada sam rasturio WC patos je bila ova blažuljka a ispod patosa lim je bio toliko truo da si mogao tupim predmetom da probijaš korito. Pet godina na tom mestu je konstantno curkala voda iz WC preko tog špera i njemu nije ništa a metal se raspao. Sve je kompletno bilo uvareno tako da pomeranja nije bilo i nije bila moguća nikakva vizuelna kontrola pa sam srećom problem ustanovio na suvom :). Mislim da je taj šper rešenje za tebe a uostalom koristi se i na većini brodova upravo za ovu namenu.
LSI:
--- Citat: rade 06, 05, 2010, 20:58:06 posle podne ---LSI napisi mi dimenzije camca ako je to ruski gliser,jer bi i ja kupio takav.
--- Kraj citata ---
Rade, evo podataka:
DPS (dužina preko svega): 4,65 m
ŠPS (širina preko svega): 1,75 m
Visina (maksimalna): 0,80 m
Gaz najmanji/najveći: 0,05/0,23 m
Korisna nosivost: 0,43 t
Sopstvena masa: 220 kg
Kabina ima dimenzije (na podu): 1,75 x 1,30 m
Visina u kabini (maksimalna): 1,15 m
Dužina prednje palube od kabine do pramca: 0,85 m
Kokpit: 1,40 x 1,46 m
Krmena komora (iza klupe za sedenje): 0,60 m
Čamac ima sopstvene točkove i rudu za transport ali ne mogu da dobijem atest za vuču jer "nema šasije"! Izgleda da ću morati da napravim prikolicu.
Registruje se za 4 osobe, a preporučuje se motor do 36,76 kW (50 KS).
Čamac je ruski i na njegovoj identifikacionoj pločici piše:
ЛОДКА МОТОРНАЈА
ТИП 5 ХЛ1 КОМПЛЕТАЦИА 2
СЕР. БР.: М01959
ДАТУМ: 4-80 26/34
Impuls:
Bili su mi juce u firmi ljudi iz "Wurth"-a, pa sam se malo detaljnije raspitao za lepak K+D Power.
Dakle, apsolutno je otporan na vodu i vlagu, uz to ne stari sto znaci da ne menja svojstva
vremenom. Jedino je osetljiv na IC zracenje (toplota direktnog suncevog zracenja) pa se na
mestima na kojim je izlozen tome treba zastititi nekom bojom, ali nikako bojom ili lakom na bazi
alkidnih smola.
Pozdrav.
LSI:
Impulse,
Hvala na ovoj dodatnoj i korisnoj informaciji.
Ja sam bio pre neki dan u Wurth-ovoj prodavnici na novom Novosadskom putu - imaju lepak u kartušama. Cena mu je oko 700 din/kom.
Medjutim, ja sam baš naumio da unutašnjost kabine i korita premažem emajl lakom, a on je na alkidnoj bazi, tako da ću verovatno uzeti TEKADOM od TKK Srpenice (hvala, Roberto-S) ili možda Jaegerov Wasserdiht (cena im je priblišno ista, izdašnost takodje, a i način nanošenja).
broker975fx:
LSi, kako ide lađarska muka?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju