E, ovako treba... > Restauracije

Kako da Ružno pače postane Labud - prepravke čamca od aluminijuma

<< < (51/70) > >>

maverick:
na camcu je balans promjenjen..i na tvom mjestu prvo bih izmjerio obrtaje i pokusao recimo smanjiti elisu ako ne moze ici do maximuma rpm....ako fali tako malo kao sto rece sale ...mozes mozda i na taj nacin rijesiti problem....pa tek poslije toga razmislja o doradama ......na e bayu imas vrlo jeftine hidraulicne klipove za flapsove....

LSI:

--- Citat: maverick  07, 07, 2012, 14:46:25 posle podne ---na camcu je balans promjenjen..i na tvom mjestu prvo bih izmjerio obrtaje i pokusao recimo smanjiti elisu ako ne moze ici do maximuma rpm....ako fali tako malo kao sto rece sale ...mozes mozda i na taj nacin rijesiti problem....pa tek poslije toga razmislja o doradama ......na e bayu imas vrlo jeftine hidraulicne klipove za flapsove....

--- Kraj citata ---

Sa Saletom sam razgovarao o zameni elise.
Sale misli da bi mi elisa broj 11 mogla biti rešenje za tu razliku potrebnu da bi čamac glisirao.

Ja bih ipak da saznam vie o tim flapsovima i da li je za mene bolje da razmišljam u tom pravcu ili u pravcu pravljenja platforme.
Da li bi mogao da mi daš direktni link do te ponude flapsova na e-bay-u.

LSI:
Kad već pričamo o ovome - da li neko ima "sporiju" elisu za Evinruda?
Voleo bih da mogu da je isprobam da vidim da li ima razlike...

maverick:
ovakvi setovi...mogu se naci i za 200 dolara bez transporta..i carine....

http://www.ebay.com/itm/NEW-Insta-Trim-Boat-Leveler-Bennett-Boat-Tab-Tabs-18x8-18-x-8-Kit-N188000-/400190882856?pt=Boat_Parts_Accessories_Gear&hash=item5d2d3c4428&vxp=mtr

LSI:
Dule, kad pričamo o flapsovima, koliko vidim, mogu da budu pokretni ili nepokretni.
Ovi pokretni menjaju položaj daljinskom komandom - koliko vidim radi se o hidraulici. Ipak, to košta nekoliko stotina evra.

Kakva je situacija sa fiksnim flapsovima?
Kako odrediti pravilan položaj, oblik i dimenzije pa da takvi flapsovi odrade ono što im je zadatak (sve te uštede i poboljšanja koja su pomenuta)?

Gde bih mogao da nadjem malo više informativnog teksta o ovome?
Ako na jesen krenem da radim nešto na tome, trebalo bi to da bude kako valja a ne proizvoljno...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju