"Znaci li to da je sa prebivalistem u Beogradu moguce registrovati camac u Pancevu?"
Kad se Crna Gora odcijepila, rekao sam sebi da sa "djetićima" neću više nikad... al' šta ću kad ovaj čovek voli vodu? Kako da mu ne pomognem, makar onoliko koliko to ja mogu?
Dakle, meni su u kapetaniji Beograd objasnili da čamac može da se registruje ili u opštini prebivališta vlasnika ili u opštini na čijoj teritoriji se čamac nalazi u marini.
U zavisnosti od opštine, osim poreza na čamce (onog lopovskog - na "luksuz") plaćaju se i komunalne takse u skladu sa odlukama lokalne samouprave, tako da u nekoj opštini posedovanje čamca košta više, a u nekoj drugoj - manje.
Što se tiče onog dela da čamac mora da bude pregledan pre registracije - to mora.
I to se radi u Kapetaniji ili predstavnik kapetanije, po odredjenom rasporedu, u dogovoru sa ljudima iz marina, obilazi čamce, tako da je potrebno malo raspitati se i iskoristiti priliku kada predstavnik kapetanije dolazi u pregled po dogovoru sa marinom. Ako dolazi samo radi pregleda Vašeg čamca (čamac može da bude u vodi ili u dvorištu), onda to može da košta negde oko 5.000 dinara (tako su meni rekli krajem novembra, kada sam to proveravao - toliko bi koštalo da dodju u Batajnicu).
Evil_Zo, nadam se da ova informacija može da Vam pomogne da odlučite gde ćete registrovati čamac. Srećno!