Autor Tema: Dilema slatka... Edit: STIGAO I CAMAC JEEE!!! :)  (Pročitano 39795 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže deda

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
Odg: Dilema slatka... Edit: KUPLJENO!!! :)
« Odgovor #30 poslato: 19, 12, 2009, 19:58:23 posle podne »
Moja preporuka Lia Trade!! Kada resis da radis servis javni se znam ljude!! :)
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže power70

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #31 poslato: 19, 12, 2009, 22:13:46 posle podne »
Hvala puno!  :)

E da, ipak sam odlucio da ga registrujem u Beogradu. Koliko me izadje to zadovoljstvo? Po mojoj nekoj racunici iz one teme sa pravilnikom, 2500 dinara bi trebalo da izadje za ovaj komplet, jesam li ja to dobro izracunao?

Mene je izaslo skoro 6000din ali nisam isao u Kapetaniju i nosio camac i motor na uvid sto je OBAVEZNO!!
Ako camac i motor ostavljas u CG bolje ti je tamo ga registrovati em je na 5 godina em ako ga reg.ovde svake godine moras nositi camac i motor u kapetaniju Beograd  na uvid!! :suicide:

Van mreže Evil_Zo

• Dugouhi obalski proždrljivac ( ćevapožder )
  • **
    • Na dva tocka
« Odgovor #32 poslato: 20, 12, 2009, 01:38:52 pre podne »
Nisam mogao da napravim uvoz za CG, bilo mi je komplikovano, a ionako ce cijelu godinu biti u Srbiji samnom. Da li camac mora biti naduvan za taj njihov pregled ili moze spakovan (nadam se da je ovo drugo)?

Sta sad da radim sa servisom, Lia Trade ili Sima? :)
Bitno mi je da je taj neko pedantan i detaljan i prije svega da se drzi servisnog uputstva do svih detalja.
Zivi svaki dan ka' da ces sjutra umrijeti, cuvaj se sramote ka' da ces trista godina zivjeti.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #33 poslato: 20, 12, 2009, 01:56:45 pre podne »
uzmi racune i idu u Pancevo zavrsices sve mnogo jednostavnije i jeftinije...

Van mreže Evil_Zo

• **
    • Na dva tocka
« Odgovor #34 poslato: 20, 12, 2009, 02:00:33 pre podne »
uzmi racune i idu u Pancevo zavrsices sve mnogo jednostavnije i jeftinije...

Ko gdje sta kako, za sta? :) Mislis da ga registrujem u Pancevu?
Zivi svaki dan ka' da ces sjutra umrijeti, cuvaj se sramote ka' da ces trista godina zivjeti.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #35 poslato: 20, 12, 2009, 02:08:32 pre podne »
 je nisam registrovao moj brod nikada... ali koliko sam skapirao ...

u pancevu ne nosis nista sem papira a taman posla da ga neko gleda na suvom...
u pancevu zavrsis sve za jedan dan
u pancevu nemas neku taksu koju imas u beogradu...

ima ljudi koji se razumeju pa ce ti sve obajsniti natenane

Van mreže Evil_Zo

• **
    • Na dva tocka
« Odgovor #36 poslato: 20, 12, 2009, 02:12:20 pre podne »
To bi bilo odlicno. Ja ga ipak moram registrovati i sve to jer cu ga voditi ljeti u CG i tamo se moram prijaviti za koriscenje voda tako da mi sve to treba...

Van mreže power70

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #37 poslato: 20, 12, 2009, 10:08:18 pre podne »
Cuo sam za to placanje za koriscenje voda u CG-koliko se to placa?

U kapetanijama N. Sad i Beograd nema sanse da registrujes camac (moze izduvan) bez donosenja kod njih na uvid-jedino debela veza!
E sad ne znam ako imas prebivaliste u Beogradu da li mozes u Pancevu ga registrovati ako moze  i to bez tih peripetija onda extra!

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #38 poslato: 20, 12, 2009, 11:55:44 pre podne »
U Pancevu se radi sve po propisu koliko ja znam a ovakvi saveti mogu da donesu nevolje ljudima koji tamo rade.
Ja preporucujem Pancevo jer su razumni i ljubazni ljudi a ne zato sto ne pregledaju camce ili slicno.
Ako je camac u redu proci cete po zakonu dok u Beogradu izmisljaju sta bi mogli da traze i urade da otezaju registraciju. Kao da mi postojimo radi njih a ne oni radi nas.
Marke

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #39 poslato: 20, 12, 2009, 11:57:17 pre podne »
Takodje u Pancevu se ne naplacuje (Beo)gradska taksa od nekih 7000 dinara za kabinas od 7m.
Marke

Van mreže Evil_Zo

• **
    • Na dva tocka
« Odgovor #40 poslato: 20, 12, 2009, 12:49:06 posle podne »
Cuo sam za to placanje za koriscenje voda u CG-koliko se to placa?
Bas su mi ljudi prije neki dan provjerili, za ovu moju kombinaciju camac-motor izadje 27 eura. To se placa na godisnjem nivou.

U Pancevu se radi sve po propisu koliko ja znam a ovakvi saveti mogu da donesu nevolje ljudima koji tamo rade.
Ja preporucujem Pancevo jer su razumni i ljubazni ljudi a ne zato sto ne pregledaju camce ili slicno.
Ako je camac u redu proci cete po zakonu dok u Beogradu izmisljaju sta bi mogli da traze i urade da otezaju registraciju. Kao da mi postojimo radi njih a ne oni radi nas.
Znaci li to da je sa prebivalistem u Beogradu moguce registrovati camac u Pancevu?

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #41 poslato: 20, 12, 2009, 13:04:00 posle podne »

"Znaci li to da je sa prebivalistem u Beogradu moguce registrovati camac u Pancevu?"

Kad se Crna Gora odcijepila, rekao sam sebi da sa "djetićima" neću više nikad... al' šta ću kad ovaj čovek voli vodu? Kako da mu ne pomognem, makar onoliko koliko to ja mogu?

Dakle, meni su u kapetaniji Beograd objasnili da čamac može da se registruje ili u opštini prebivališta vlasnika ili u opštini  na čijoj teritoriji se čamac nalazi u marini.
U zavisnosti od opštine, osim poreza na čamce (onog lopovskog - na "luksuz") plaćaju se i komunalne takse u skladu sa odlukama lokalne samouprave, tako da u nekoj opštini posedovanje čamca košta više, a u nekoj drugoj - manje.

Što se tiče onog dela da čamac mora da bude pregledan pre registracije - to mora.
I to se radi u Kapetaniji ili predstavnik kapetanije, po odredjenom rasporedu, u dogovoru sa ljudima iz marina, obilazi čamce, tako da je potrebno malo raspitati se i iskoristiti priliku kada predstavnik kapetanije dolazi u pregled po dogovoru sa marinom. Ako dolazi samo radi pregleda Vašeg čamca (čamac može da bude u vodi ili u dvorištu), onda to može da košta negde oko 5.000 dinara (tako su meni rekli krajem novembra, kada sam to proveravao - toliko bi koštalo da dodju u Batajnicu).

Evil_Zo, nadam se da ova informacija može da Vam pomogne da odlučite gde ćete registrovati čamac. Srećno!

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #42 poslato: 20, 12, 2009, 13:29:24 posle podne »
nisam siguran ali mislim da posto su ti i motor i camac novi iz radnje da moze samo sa papirima i racunima da prodje

Van mreže sLLayer

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #43 poslato: 20, 12, 2009, 13:53:18 posle podne »
da i ja nesto pitam: kad je camac registrovan a ja npr. hocu njega da kupim da li je to dokaz da je ta kupovina sigurna (da nije ukraden)

Van mreže Evil_Zo

• **
    • Na dva tocka
« Odgovor #44 poslato: 20, 12, 2009, 13:56:41 posle podne »
Evil_Zo, nadam se da ova informacija može da Vam pomogne da odlučite gde ćete registrovati čamac. Srećno!
Pomaze naravno, hvala puno na informacijama.

nisam siguran ali mislim da posto su ti i motor i camac novi iz radnje da moze samo sa papirima i racunima da prodje
Razmisaljao sam i o tome ali mislim da se ipak mora ponijeti zbog provjere npr. broja motora. Jer bi u suprotnom mogao da na taj racun prosvercujem nesto drugo.