Autor Tema: Rijeka Sava - poveznica nautičara  (Pročitano 82867 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže igogitar

• Oficir sa Malih Voda
Odg: Rijeka Sava - poveznica nautičara
« Odgovor #60 poslato: 28, 12, 2009, 21:16:17 posle podne »
Pre dve godine bila regata od Bos. Gradiske do Beograda (organizovali Banjalucani). U Sapcu prenocili i nastavili ujutru ka Bgd. Posto su isli nizvodno, sve trajalo sedam dana. A u Beogradu ih cekali kamioni za transport camaca nazad u Banjaluku. Nisu imali nikakvih problema na granici ni Savom ni na drumskom prelazu, posto je sve bilo organizovano. Jedino medijski nije bilo uopste propraceno pa se malo zna za nju. Ucestvovalo desetak brodica i camaca sa oko 40 ljudi. Usput im se jos po neko pridruzio, pa je u Bgd stiglo oko 15-20 plovila i oko 100-nak "mornara".
Ajd da ponovomimo nesto slicno i to nizvodno, a organizovati drumski prevoz plovila do Siska (Zagreba).
Razmislite i o toj kombinaciji. :party:

Iako zivim u ,kako je ti zoves,Bosanskoj Gradisci,nisam cuo ni znao za tu regatu i mislim da je to u Gradisci osnovni problem.Na regati za dan oslobodjenja je bilo nas 5 ucesnika.Sramota!
...Pa se snađi, svoju lađu nađi
il’ potoni, Bože me sakloni
međ’ zvezdama virova je mnogo
sve bih ade zagrliti mog’o...

Van mreže rade

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #61 poslato: 10, 01, 2010, 15:45:26 posle podne »
Jovan Memedovic stalno negde putuje,kako bi bilo sa njim stupiti u kontakt da on proprati regatu Brcko?

Van mreže rade

« Odgovor #62 poslato: 10, 01, 2010, 16:20:51 posle podne »
A ako se ide sigurno,onda ima nas koji i treba pasose da vadimo.Pa ajde da krenemo sa nekim okvirnim dogovorom.

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
« Odgovor #63 poslato: 10, 01, 2010, 17:39:04 posle podne »
Rade, provereno, dovoljna je samo vazeca licna karta.

Van mreže rade

« Odgovor #64 poslato: 11, 01, 2010, 07:42:46 pre podne »
Kako god,ali je zainteresovanost skoro nula za ovu regatu.

Van mreže zorter

« Odgovor #65 poslato: 11, 01, 2010, 08:46:29 pre podne »

Ne bih rekao.

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #66 poslato: 11, 01, 2010, 09:08:02 pre podne »
   Gresis prijatelju!Ima zainteresovanih ali je tek 11.januar,da sacekamo neko vreme pa tek onda komentari da padnu!Sto se mene tice,ja idem makar do Sapca!
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže rade

« Odgovor #67 poslato: 11, 01, 2010, 09:21:10 pre podne »
Zorteru dopao mi se sam naslov teme i zato sam zainteresovan za to.Mislio sam da do Brckog ide veci broj plovila uz po mogucstvu medijsku propracenost.Sa na primer :stajanjem u Obrenovcu,Sabcu i jos jednim mestom do Brckog na ceo dan uz neki prigodan program,na primer takmicenje u kotlicu,pa pecanje.Da imamo podrsku policije.Na kraju da budemo u Brckom dva dana i da se druzimo sa nauticarima iz susednih zemalja.Da nas portal to jest udruzenje gradjana ima jedan veliki zadatak i da vidimo gde smo i koliko vredimo.A da je to velika organizacja,jeste,i ako ce da se organizuje onda bi trebalo krenuti u to na vreme a to opet zavisi i od broja ucesnika[sigurnih].Na kraju svi bi imali dobit od toga i mi kroz druzenje i upoznavanje i nas portal kroz promociju kao organizator.

Van mreže zorter

« Odgovor #68 poslato: 11, 01, 2010, 16:35:48 posle podne »
Rade, upravo tako ce i biti. Za sada skoro sigurni su 4 plovila iz Bgd i najmanje 4 iz Sapca. Sve ce biti propraceno medijski a i imacemo policijsku pratnju do granice, a od granice takodje ali policija BiH. Verovatno necemo imati mnogo zadrzavanja u odlasku i tamo (u Brckom) bi bili malo vise od dva dana (3-4 dana) i u povratku bi organizovali zadrzavanja u mestima gde napravimo dogovor. Jos je rano detaljnije govoriti o organizaciji jer su mnogi ljudi zauaeti slavama (da ne kazem krkanlukom). Ali vec od februara se moze poceti razgovarati na tu temu. Pozzzz

Van mreže djedaj

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #69 poslato: 23, 01, 2010, 13:46:57 posle podne »
Prvi put se javljam i to baš na ovu temu.. Bravo za ideju !!!!!! Trebalo bi se držat datuma oko početka jula jer je kasnije vodostaj prenizak. Već u drugoj polovici jula je teško. U mene je gaz od 95 cm i u augustu sam na silasku od Brčkog do Rače uništio propelere na oba pogona. Ako bi bilo kasnije onda bi ja moro potjerat svoje pajde što imaju male gazove na brodovima da vas sačekamo na visoču i potegnemo vas na par mjesta gdje je gaz ispod metra.puno pozdrava i dajte da ustrajemo na ideji.....................

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #70 poslato: 23, 01, 2010, 17:00:24 posle podne »
djedaj dobrodosao  :good:

gde se tacno nalazis sa marinom ? kakvo plovilo vozis ?

Van mreže djedaj

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #71 poslato: 24, 01, 2010, 10:14:33 pre podne »
Hvala na dobrodošlici Kapetane. Marina mi je na stepeništu na keju u Brčkom. To je ono stepenište gdje je prije bio brod-restoran Galeb. Plovilo mi je Draco 25 tc ali detaljno pretrešen(izvađeni benzinci a ubačena dva marinizirana Mercedesova motora po 115 ks). Dobar sam sa Zoketom i čim ga vidim ću da ga napadnem što mi nije prije rekao za ovaj sajt.
Na Savi sam od poteza Rača- Orašje češće i od Policije. Inače sam strastveni Blinkeraš tako da sam taj rejon preblinko i uzduž i poprijeko i znam svaki kamenčić i sprud.

Van mreže djedaj

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #72 poslato: 25, 01, 2010, 22:33:43 posle podne »
Ah prijatelju svašta se vidi kad prolaziš pored plaža( A i čuje!!!!!!!!!) :good: :good: :good:

Van mreže zorter

« Odgovor #73 poslato: 16, 02, 2010, 21:24:54 posle podne »
Posetu Brčkom smo iskoristili da se raspitamo u kapetaniji za uslove oko organizacije ove regate.

Evo nekih predloga, saveta, obaveštenja.....

01. Regata mora biti organizovana.

02. Svaki deo regate (Srbija, Hrvatska) mora imati vodju regate (Kapetana) koji ce biti veza izmedju regataša i organa vlasti. A svako plovilo svog kapetana.

03. Kapetani svojih grupa moraju imati spisak učesnika namanje 3 dana pre početka regate kako bi mogli poslati spisak ucesnika sa brojem članova posade i vrstom i tipom plovila kao i markom i tipom motora na plovilu, graničnim kapetanijama.

04. Poželjno je (a sa Srpske strane će biti), da do granice grupa ima pratnju rečne policije.

05. Ako se plovilo pozajmi ili iznajmi mora se imati izjava (odobrenje) vlasnika plovila (koje ne mora biti overeno u sudu, ali mora pored imena vlasnika koji daje odobrenje imati podatke o plovilu i motoru, kao i JMBG vlasnika plovila i korisnika plovila).

06. U organizaciji nautičkog kluba "Moja ladja" iz Brčkog, će regatašima biti organizovan prijem, i briga u smislu organizovanog obezbedjenja smeštaja za one koji nemaju šatore, kabinaše... Takodje će organizovati zajedničku pripremu hrane u smislu kotlića, roštiljijade, poneko prase ili jagnje na ražnju, muzičke večeri..... Verovatno će (ali još nema potvrde), biti pomoći u gorivu za sva plovila (benzin, dizel).

07. Pretpostavka je da će se dnevno prelaziti 40-tak kilometara. Beograd - Brčko je 228km. To znači 4-5 dana do granice sa BiH/Hrvatska. Granične formalnosti se vrše u Sr. Mitrovici ili Rači sa Srpske strane, a u Brčkom sa strane BiH/RS. Kad se predje granica, nije dozvoljeno zadržavanje, pristajanje i iskrcavanje na obalu sve do Brčkog. Od granice, (sa obe strane distrikta Brčko), će regataše prihvatiti i ispratiti do Brčkog, rečna policija distrikta Brčko, gde će se obaviti pogranične formalnosti (za grupu iz Srbije) jer je kapetanija Brčko, pogranična kapetanija.

08. Predvidjeni termin za održavanje ove regate je kraj juna/početak jula.

Zato sve vaše sugestije predloge, prijave (sa pretpostavljenim brojem članova posade), ostavite na ovoj temi da bi mogli sve predloge razmotriti i uzeti u obzir pre konačne odluke o vremenu održavanja regate.

Pretpostavljeno vreme zadržavanja za učesnike regate je:

5-6 dana plovidbe od Beograda do Brčkog
3-4 dana zadržavanja u Brčkom
4-5 dana plovidba od Brčkog do Beograda,
što znači ukupno dve nedelje (13-15 dana).

Predlog da to bude zadnja nedelja juna - prva nedelja jula, je proistekao iz datuma organizacije Drinskih regata, jer je prva masovna Drinska regata druge subote u julu mesecu.

Krenite sa vašim sugestijama i predlozima.

:pioneer: :good: :party: :friends: :dance1: :yahoo: :pioneer:

Van mreže rade

« Odgovor #74 poslato: 16, 02, 2010, 21:57:04 posle podne »
uf,uf,kao sto kaze Zalosna Sova. :party: