Autor Tema: Rijeka Sava - poveznica nautičara  (Pročitano 82887 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

olimp

• Gost
Rijeka Sava - poveznica nautičara
« poslato: 11, 11, 2009, 19:28:16 posle podne »
     Rijeka Sava plovna je od ušća u Beogradu do Siska 586 km) za plovila gaza 2,20 m  pri srednjem vodostaju. Za plovila manjeg gaza ( do 0,80 m  pri istim vodostaju plovna je do Zagreba (700 km). U zadnje 2 godine pod pritiskom EU države kroz koje protiče moraju pravno (zakonski) regulirati plovidbu rijekom. Dobar dio tih poslova je urađen, ali ne sve i dovoljno. Međutim ploviti se može bez većih administrativnih zavrzlama.
      :pioneer:Koliko smo spremni ploviti rijekom Savom do Siska? Može li se organizirati jedna regata (nazovimo je prijateljska) kojoj bi cilj bio druženje svih koji tu rijeku vole, bez obzira iz koje su države? Možemo li se na takvoj manifestaciji družiti neopterećeni prošlošću, sa vedrijim pogledima prema naprijed - prema budućnosti. Vrijedi li pokušati organizirati takvo što na relaciji Beograd - Sisak i pri tome uključiti svakoga tko želi ploviti i družiti se neovisno tko je i odakle? Koliko ste vi osobno zainteresirani za to?
     :censored: Znam iz iskustva,(preplovio sam tu relaciju) da su svi ljudi uz rijeku dobronamjerni. Hoćemo li bar pokušati o tome diskutirati, ako već ne želimo ploviti iz nekakvih svojih strahova? I na kraju, nisam li uranio sa takvom idejom ili kasnim s njom godinama. Recite svoje mišljenje. :drinks:

Van mreže deda

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
Odg: Rijeka Sava - poveznica nautičara
« Odgovor #1 poslato: 11, 11, 2009, 19:35:32 posle podne »
Sto se mene tice kasnis i to poprilicno!!Ako smo mi normalni(?)cutali kada je trebalo da urlamo na sav glas,red je da sada pocnemo da lagano popravljamo ono sto je pokvareno.Takva akcija bi,verovatno,bila i medijski veoma propracena i pokazala bi da se stvari polako normalizuju.Ajde da vidimo kakvo je raspolozenje i tamo i vamo pa nam ostaje laksi deo! :drinks:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #2 poslato: 11, 11, 2009, 20:03:59 posle podne »
   Ajde 2010 obrnuto.
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže samardza

• Veliki Rovac
« Odgovor #3 poslato: 11, 11, 2009, 20:05:16 posle podne »
olimpe a st biva kad je vodostaj manji npr sabac 0 cuo sam da preko 60 km po maloj vodi ima dosta sprudova

Van mreže Labud 1258

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
« Odgovor #4 poslato: 11, 11, 2009, 20:08:26 posle podne »
Predivna ideja  :good:

Neki od nas ( mlađi ) nisu nikada bili na tim relacijama i bilo bi stvarno jako lepo ploviti Savom, upoznati ljude, steći prijatelje !

Uvek je teško organizovati više od dva nautičara ali treba pokušati, zainteresovanih će biti sigurno.

Van mreže zorter

« Odgovor #5 poslato: 11, 11, 2009, 20:29:45 posle podne »
Dje me nadje.  :good:
Ta ideja raste u meni jos od doba SFRJ, ali (uvek ono ali) nikako da realizujem. Vrlo rado bi bio mornar na necijoj ladji (posto nemam svoju). :yahoo: :dance1:
Osim na dedinoj, :nono: jer kako mi "preti" ne bi smeo zaspati, posto bi mogao da me "baci" u Savu. :this: :scare:
Jes da znam da plivam, al dok se snadjem sta me zadesi, :suicide: eto me na dnu reke, jos ako mi veze teg (kao sto "obecava") za noge, eto belaja. :diablo: :skull:
 :on_the_quiet: Dedaaaaaaaaaa, ipak ocu s toboooooooom na ladjuuuuuuuu!  :dance: :drinks: :dance1:

Van mreže zorter

« Odgovor #6 poslato: 11, 11, 2009, 20:43:18 posle podne »
Pre dve godine bila regata od Bos. Gradiske do Beograda (organizovali Banjalucani). U Sapcu prenocili i nastavili ujutru ka Bgd. Posto su isli nizvodno, sve trajalo sedam dana. A u Beogradu ih cekali kamioni za transport camaca nazad u Banjaluku. Nisu imali nikakvih problema na granici ni Savom ni na drumskom prelazu, posto je sve bilo organizovano. Jedino medijski nije bilo uopste propraceno pa se malo zna za nju. Ucestvovalo desetak brodica i camaca sa oko 40 ljudi. Usput im se jos po neko pridruzio, pa je u Bgd stiglo oko 15-20 plovila i oko 100-nak "mornara".
Ajd da ponovomimo nesto slicno i to nizvodno, a organizovati drumski prevoz plovila do Siska (Zagreba).
Razmislite i o toj kombinaciji. :party:

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #7 poslato: 11, 11, 2009, 23:01:17 posle podne »
Nesto gledam ovu gomilu kilometara,bas je puno!!A sta mislite o susretu na granici pa malo mi kod vas a vi kod nas!Pa ,,na nicijoj zemlji,,neko janje,prase i druzenje od nekoliko dana!Realno,za 1500 km treba 150 sati voznje ako ima srece da ne bude problema!
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže SALE NB

« Odgovor #8 poslato: 11, 11, 2009, 23:10:13 posle podne »
Olimp, da li se Kupom može ploviti do Petrinje? Ja sam rođeni Petrinjac ( dobro, rođen u Sisačkoj bolnici, ali Petrinjac), pa bi mi bilo interesantno doploviti do Petrinjskog kupališta, ako je moguće?
Znam da je nekad bilo dosta plićaka...
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #9 poslato: 11, 11, 2009, 23:16:27 posle podne »
  Brže je do delte nego zg.Ne valja sto se treba vračati onda je malo obrnuto.
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #10 poslato: 11, 11, 2009, 23:20:56 posle podne »
  Brže je do delte nego zg.Ne valja sto se treba vračati onda je malo obrnuto.
   Mozda je zato bolje organizovati okupljanje na granici!

Van mreže zorter

« Odgovor #11 poslato: 11, 11, 2009, 23:27:59 posle podne »
A moze i u Brckom (otprilike svima pola puta) a i zoke je tamo da nam se pridruzi.

Van mreže zoke

• Veliki Rovac
    • PERAVA
  • Brod tip: MBD-Hausboot
  • Marina: N:K:-Moja ladja-Brcko
  • Veličina: 10x4,40N:K
« Odgovor #12 poslato: 12, 11, 2009, 15:37:55 posle podne »
e sad ja koji sam na pola puta iz brckog da kazem nesto o tom po meni lijepom prijedlogu mada mislim tesko izvodljivom.Olimp je to sve priblizno lijepo referisao ovdje ali je stanje na terenu drugacije naime sava u ljetnom periodu je dosta plitka pojavljuju se ostrva na pola save a tu gdje ona tu protice sa strana je izuzetno brza tako da pola vas se nebi tu bez teglenja provukli.sto se tice vlasti na vodi jedini su problem hrvatske pogranicne patrole koje uzimaju sebi  za pravo i ono za sta nisu nadlezni govorim o vodi koja je pod kontrolom republike BiH .zadnji prelaz carinski prema srbiji je brcko gdje se to regulisa za nekih 10 min i radi se iskljucivo na vodi jer imaju svoj dok a tu je odmah i kapetanija tako da tu nema problema, znam to iz iskustva jer sam ispracao nijemce na splavu od BL-BG  BILO IH JE OKO 8 u posadi i sve su zavrsili za 15 min. tako da kroz bosanske vode nije apsolutno nikakva pravna zavrzlama proci samo jedna mala cinjenica da hrvatska neda iskrcavanje na hjihovu teritoriju ni pod razno i neda se cak ni sidriti na njihovoj polovini save dolaze i opominju a kretati se mozes uz samu obalu to nije problem ali moras biti u pogonu znaci bez zastoja ako je vecina za to cekam vas u brckom bice nas jos.  Z a jednu informaciju jedan splav je isao ljetos u sl brod i stigao je uzvodno za 78 sati stim sto se kod samca morao vezati za jos dva camca da ga uzguraju ispod mosta nije mogao sam ima moor mercedes 300d ugradjen i opet muka

Van mreže zoke

• Veliki Rovac
    • PERAVA
« Odgovor #13 poslato: 12, 11, 2009, 15:43:37 posle podne »
jos nesto sava se uopste ne uredjuje u plovnom putu vec dugi niz godina bila ekipa koja je mjerila dubinu save od mitrovice do orasja i zabrinjavajuci podaci sava u nekom srednjem vodostaju to jest prosle godina je zabiljezila ove rezultate  dubina prosjecna je od 3-5 m u srednjem vodostaju zabiljezila ekipa iz sr.mitrovice i radili sa splavom kojeg sam nasao ovdje na forumu gura ga 10 tomos i neki koreanac neznam sta vec biliovdje u brckom tri dana takoda sigurno znamtaj podatak

Van mreže zoke

• Veliki Rovac
    • PERAVA
« Odgovor #14 poslato: 12, 11, 2009, 15:50:27 posle podne »
mislim da je zorter postavio slike tog splava koji je dosao iz sr.mitrovice.A ako se odlucite za takvo sta  ja vam stojim na raspolaganju ovdje za sva pitanja i pomoc jer mi je kapetan laka sef kapetanije licni prijatelj i znam masu ovih iz pogranicne i nece biti ni najmanjeg problema ulazak u bosnu to vam garantujem o tome ne razmisljajte uopste a za ulazak u hrvatske vode to neznam kako kod njih ide,znaci brcko gradiska je moj problem jer u gradisci je sef kapetanije goran cekic opet moj neko itd itd. znaci samo je bitno morate da se najavite u sr.mitrovici da ulazite u bosnu i to je sve i zelim lijepu i mirnu vodu i lijepe dane a ovamo je sve ok ja vas cekam  pozzz svima