E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Zavarivanje, varenje --postupci i načini zavarivanja

<< < (8/10) > >>

Vuk:
Ne znam koliko je ovaj sajt podoban za pricu o zavarivanju ali cu ipak da pitam jer se tema odnosi na zavarivanje.
Voleo bi da uporedimo rotacioni aparat za varenje sa modernim inverterskim pa i klasicnim transformatorskim. Konkretno interesuje me kvalitet vara kod sva tri aparata. Ako zavarivac zna sta radi po meni bi sam var trebao da bude isti kod sva tri aparata? Konkretno cena polovnog rotacionog je oko 300-350 eur toliko kosta i bolji transformatorski pa i inverterski (domaci walter aparati) Gledao sam kemppi minarc 150 on je nov donesen iz inostranstva oko 450 eur. i moze da zavaruje bazicne i rutilne elektrode http://www.kupujemprodajem.com/KEMPPI-MINARC-150A-nov-u-kutiji--1535129-oglas.htm
Ako bih se odlicio da nekad napravim sebi metalni camac sa limom 3 mm odlucio bi se za obostrano zavarivanje oblozenom elektrodom, sa co2 nemam iskustva tako da ta mogucnost odpada.
I za kraj koliko je pametno zavarivati elektrodom, tj bezbedno, a da se lim ne pokrivi, naravno postovati raspored zavarivanja.
Potrosnja struje kod rotacionog je po meni dosta veca u odnosu na ostala dva aparata, gresim li?

stvlada:
Ako nameravas amaterski da se bavis zavarivanjem ovaj aparat ti je i vise nego dovoljan.Na njega mozes da prikljucis i pistolj za tig zavarivanje ali ne moze da zavaruje Al i kontaktno je uspostavljanje luka kod tig postupka.Naravno da je bolji od rotacionog i trafoa to uopste i ne treba uporedjivati jer su rotacioni i trafo odavno prevazidjeni.Ako je stvarno neotpakovan mislim da je i cena ok.

Vuk:
Ma hocu ja jednog dana da krenem Ikinim koracima, misim da se necu uspeti oduprti toj zelji. Svakog dana sanjam da gradim brod i to vec premasuje svaku meru! A aparat bi da kupim jer volim da imam takav gedzet, jest nije mi potreban bas preterano ali hocu da imam, a i nadam se da ce uspeti da izavari brodic Ikine velicene, polako nigde  ne zurim, danas malo sutra jos malo i gotovo. Karikiram ali je to poenta.

mesechar:
Imaš u metrou na akciji invertorski Einhel za 19.000 didzi sa dve godine garancije posle možeš da dokupiš i tig crevni paket pa da malo varkaš i prohrom .prednost invertorskih aparata nad transformatorskim između ostalog je i ta što mu ne smeta pad napona u mreži čak i do dvadeset posto pa je zgoda živa kad se radi na vodi sa produžnim gajtanima a i trpi dugačke kablove za  zavarivanje.

Arsa:

--- Citat: Vuk  06, 03, 2012, 20:12:00 posle podne ---Ma hocu ja jednog dana da krenem Ikinim koracima, misim da se necu uspeti oduprti toj zelji. Svakog dana sanjam da gradim brod i to vec premasuje svaku meru! A aparat bi da kupim jer volim da imam takav gedzet, jest nije mi potreban bas preterano ali hocu da imam, a i nadam se da ce uspeti da izavari brodic Ikine velicene, polako nigde  ne zurim, danas malo sutra jos malo i gotovo. Karikiram ali je to poenta.

--- Kraj citata ---

Snovi su vrlo zahbana stvar!!!   roll4   114

Verujem da ćeš ti polako doći do njihove realizacije...

Samo žalim IKU (on neće moći da spava zbog tebe, tvojih pitanja i podpitanja).  lol

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju