E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Sređivanje brodića Lotlorien
Kapetan:
ima belo, papir belo, sneg belo i evo sad radijator belo :)
mazi bre tu ladju i spustaj je , kad se gospodja vrati daj joj cetku a ti se zavali :)
broker975fx:
U međuvremenu ja sam pripremio sve za montiranje kuhinje koja je zimus napravljena ali još uvek nije montirana, skinuta izolacija je dorađena i vraćena na svoje mesto, korito je premazano iznutra onim konvertorom rđe a farba će se I unutra. Pored montiranja kuhinje čeka me rešavanje patosa. Patos koji čini blažuljka je I dalje dobar ali sam bacio stari laminat koji nije ninašta izgledao I sada treba da vidim šta ću sa tim. Danas sam ustanovio da na staroj elisi od DMB koja je za par brojeva manja nego što treba nisam ima neki deo koji sam zaboravio kako se zove ali koji elisi dozvoljava da se kreće samo sa osovinom. Ako sam dobro razumeo kod mene em što je znatno manja nego što treba da bude em je još proklizavala. To je možda I razlog što sam ove godine više puta ronio I skidao kojekakve gluposti sa elise u vidu malog drvceta ili malo trave. Donekle mi je I tad palo na pamet da tu nešto nije kako treba. Sutra ću da vidim tačno šta nije bilo uredu ali kako god imam njegovu staru elisu koja je duplo veća – odnosno ima prečnik kakav imaju I druge elise na većini DMB koje sam video pa ću staviti nju. Ova stara je usput bila kompletno izudarana oi sada se nadam nekom kilometru više.
Počeo sam da ukrajam letvice na krmenoj platformi koje sam prvobitno mislio da uradim od letvica špera obloženih epoksijem. Kada sam sve to napravio ipak sam odustao od špera a slučajno ove nedelje nabavih potrebnu količinu pravog drveta za ovu namenu u vidu jako lepih Iroko daščica. Mislim da je ovo drvo prava stvar a kažu da je posle tikovine druga alternative. Drvo će pravu boju dobiti posle finalnog brušenja i tretmana tikovim uljem ali meni je i ovako lepa.
STG:
Bas ste prionuli muski :good:
Nego,jeste li mozda razmisljali o uklanjanju onog cetvrtastog dela sa kabine?
Bez toga i klupa na pramcu bi izgledao kao vise nego ozbiljan brod(sada izgleda skroz ok,mislim da bi ga ovo secenje dodatno unapredilo)
broker975fx:
--- Citat: gorance 15, 05, 2010, 08:07:50 pre podne ---Bas ste prionuli muski :good:
Bez toga i klupa na pramcu bi izgledao kao vise nego ozbiljan brod(sada izgleda skroz ok,mislim da bi ga ovo secenje dodatno unapredilo)
--- Kraj citata ---
Da razmišljao sam o tome, sigurno bi bio lepši bez klupa i tog visokog krova i pramčane tende a ideja je bila da se sve to poseče i na pramac iznad kabine montira mali jarbol. Međutim to onda više ne bi bila ta lađa a ovo sedenje na pramcu pod tendom od trske je jako udobno i dobar deo vremena se tu provodi. Možda odsečem bele klupe a što se tiče krova iznad krme onda bi za one prko 178 bilo puno čvoruga.
STG:
--- Citat: broker975fx 15, 05, 2010, 09:23:16 pre podne ---
--- Citat: gorance 15, 05, 2010, 08:07:50 pre podne ---Bas ste prionuli muski :good:
--- Kraj citata ---
Da razmišljao sam o tome, sigurno bi bio lepši bez klupa i tog visokog krova i pramčane tende a ideja je bila da se sve to poseče i na pramac iznad kabine montira mali jarbol. Međutim to onda više ne bi bila ta lađa a ovo sedenje na pramcu pod tendom od trske je jako udobno i dobar deo vremena se tu provodi. Možda odsečem bele klupe a što se tiče krova iznad krme onda bi za one prko 178 bilo puno čvoruga.
--- Kraj citata ---
Ima resenja i za to,samo polako :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju