E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Sređivanje brodića Lotlorien
IKA:
pa mislim.... šta reći ? osim da svaka intervencija na ženinu ideju vodi uspehu.
Tvoj deo si odradio , sad sačekaj ženu i rezultat će biti pravi, samo napred uživanje će ti nadoknaditi trud. :good: :good:
kemppi:
Lepo sve radiš,ne bih hteo da te obeshrabrim,ali posto je svakoj kući temelj najvažniji,tako i na brodu ono što je u vodi treba da je kvalitetno urađeno,tj. zašto uzdužnice(vinkli) po tabanu nisu izvareni celom dužinom,već samo mestimično?
Džabe si ceo taban ofarbao,kada taj deo koji nije izvaren ne mozes da ofarbas i tu ce ti istruliti.Takvi propusti u brodogradnji nisu dozvoljeni.Nemoj misliti da sam nadžak baba,vec ti sugerišem da to otkloniš dok je brod još na suvom.
Gde god je lim preko lima,vari se punim varom sa svih strana,jer će doći do korozije,a kada je izvareno sa svih strana,međuprostor je na taj način hermetički zatvoren i proces oksidacije pasiviziran.
broker975fx:
--- Citat: kemppi 16, 05, 2010, 00:26:32 pre podne ---Lepo sve radiš,ne bih hteo da te obeshrabrim,ali posto je svakoj kući temelj najvažniji,tako i na brodu ono što je u vodi treba da je kvalitetno urađeno,tj. zašto uzdužnice(vinkli) po tabanu nisu izvareni celom dužinom,već samo mestimično?
Džabe si ceo taban ofarbao,kada taj deo koji nije izvaren ne mozes da ofarbas i tu ce ti istruliti.Takvi propusti u brodogradnji nisu dozvoljeni.Nemoj misliti da sam nadžak baba,vec ti sugerišem da to otkloniš dok je brod još na suvom.
Gde god je lim preko lima,vari se punim varom sa svih strana,jer će doći do korozije,a kada je izvareno sa svih strana,međuprostor je na taj način hermetički zatvoren i proces oksidacije pasiviziran.
--- Kraj citata ---
Kemppi svaki tvoj savet ima posebenu težinu :drinks:. Tokom rada smo poskidali još nekoliko ovih L profila koji je stari vlasnik samo upeckao na korito baš iz tog razloga a ostale su samo ove dve. Srećom posle 5 godina provedenih u vodi ispod je bilo korektno stanje, usput ovo sa L profilom koliko su mi objasnili je vrlo nesrećno rešenje. Moram priznati da iako smo pričali o ovome to ipak nismo uradili ne znam ni sam zašto. Zaborav je čudo a ako se nešto ne uradi odmah posle bude kasno. Ovo ćemo ovih dana svakako izvariti i zatvoriti a tebi hvala na sugestiji :good:
broker975fx:
Postavljena drvene letvice na krmenoj platformi, urađen servis DMB, Zamenjen probelematičan akumulator uzet jedan od 147 Ah, isčekirana struja i zvršeno par sitnijih modifikacija. Postavljen WC i još par nekih sitnica. Danas završeno postavljenje tende kojoj fale još neke lajsne.
zoki novus:
bogami se prolepsao :good:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju