E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Sređivanje brodića Lotlorien

<< < (10/20) > >>

deda:
Ajde pozuri!!Samo sto nije pocelo dobro vreme za voznju!!! :dance:

broker975fx:

--- Citat: deda  26, 04, 2010, 20:33:01 posle podne ---Ajde pozuri!!Samo sto nije pocelo dobro vreme za voznju!!! :dance:

--- Kraj citata ---

Ako sve bude ok za 10 -tak dana sam na vodi :drinks: (ako je majstor Boki sve lepo zavario :))

broker975fx:
Iako smo ovu drugu turu restauracije krenuli pre skoro mesec dana i pored toga što je majstor Boki iz višnjice više nego vredan radovi su tekli dosta sporo. Sa jedne strane vremenske prilike/ne prilike su učinile svoje a sa druge strane bilo je gomila stvari koje je trebalo popraviti, ispraviti i srediti pre nego što dođe finalno farbanje i svečano porinuće.
Uz dužno poštovanje starom vlasniku mislim da ovaj brodić nikad nije imao ovakav tretman i iskreno se nadam da će mi se brod odužiti tako što će me odvesti do Delte.

Trenutno ne mogu da se setim svih sitnica koje su urađene, ispravljene i prepravljane ali kada se uskoro sve završi pokušaću da napišem spisak. Za početak isečene stara trula ograda i urađena nova veća i funkcionalnija. Za inox se nije imalo a i ne bi bilo svrhe :012:. Prednjim belim klupama su oboreni nasloni i sada se tu sedi puno udobnije, pramčani kljun je dizalicom ispravljen i doveden u koliko toliko ravan položaj. Urađen je vrlo nesretno  pod vrlo oštrim uglovima pa ga je majstor modifikovao I sada je znatno obliji bez oštrih ivica. Na kljunu je postavljen kolutarnik i napravljeno ležište za sidro pa će I buduća manipulacija sa istim biti lakša a I konopima će prijati. Tank za vodu je prebačen u pramac, izvarena sum u ležišta I izbušena rupa za ulivanje vode na palubi.

broker975fx:
Radovi su zatim tekli u smeru skidanja bezbroj slojeva kojekave farbe, puno šmirglanja I još više gitivanja. Stari kapetani su uspeli poprilično da ga izudaraju, sve je to od alhohola  :)pa smo se potrudili da te ožiljke popravimo I sredimo koliko je to moguće.

Stari premazi su do sada bili skidani isključivo brusilicom koja je I tekako ostavila traga, majstor se stvarno svojski potrudio da I to ispravi. Zamenjene su šipke koje nose krmeni krov a na istom su I napravljeni odvodi za vodu koji bi trebalo da budućoj tendi pomognu sa kišnicom.

broker975fx:
Posle nanosa epoksi osnovne lađa je danas konačno dobila prvu ruku zelenog Zorkinog PU laka I prvu ruku Zorkine uljane bele boje za radijatore na palubi. Zorkina preporuka će kompletno biti ispoštovana na koritu za podvodni I nadvodni deo a za palubu smo se odlučili za običnu farbu iz više razloga. Od nekoliko ljudi bivših radnika Zorke dobio sam uverenje u kvalitet I postojanost  njihove boje za radijatore. Po njihovim rečima kvalitet ove boje je neuporedivo bolji od obične uljane a sa cenom je ona nešto malo viša od obične. Prvobitna ideja je bila da paluba vuče na vanilu ali kako kompletni upravni odbor nije u zemlji, nismo mogli da se odlučimo za nijansu pa smo odlučili da za sada  bude čisto bela pa ćemo je lako sami promeniti. Sada kada je sve uglavnom ravno mislim da je promena boje palube moguća u roku od jednog dana negde u vrbacima Dunava. Iskren da budem gospođa mi je slikar pa je jako osetljiva na nijanse koje ja ne vidim pa onda bolje da se i ne petljam u to.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju