@deda
U pravu si za taj led. Imao sam prilike da to vidim kod shuraka na ladji. Potpuno je osusio kotlic i solju ali je ostavio otvorena vrata od WC-a.
I sta se deslilo....
Nakon dva dana kad smo isli da obidjemo, dno solje je otpalo. Zasto?
Pa od leda. Sunce je kroz prozor grejalo solu a posto je prostor u kabini hladan i naravno pun vlage, stvarao se kondez koji se slivao na dno solje. Za dva dana je napravio "baricu" debljine 1cm i naravno u toku noci na mrazu (od -10 stepeni), je solja pukla po obodu "barice".
Za to znam, ali sam razumeo da se govorilo o zamrzavanju odvoda i potapanju ladje jer je, secas se, na slican nacin prosle godine potonuo splav na Savi ili Dunavu, ne secam se tacno gde je bio.
@Begej,
slazem se s tobom da na onaj nacin nece moci pacov da udje jer je vislje od vodene linije a pacov ne skace u vis. Zmija bi mozda usla ali pacov ne moze. Posto imas iskustva onda verujem da ni prljanje nije moguce mada sam mislio da ce do prljanja doci usled talasanja a ne direktno curenjem preko korita.
Samo mi molim te reci kako si postavio visinsku razliku dna solje i izlazne cevi. Sistem sifona mi je poznat ali sifon vec postoji u samoj solji. Ako je visina izliva 400mm, na kojoj je onda visini dno solje? Zar to vec ne predstavlja problem upotrebne visine WC-a. Slazem se da i muskarci treba da sede bez obzira koju nuzdu vrse, ali koja je onda visina WC kabine i koja je visina solje?
Sve su to pitanja koja deluju bezazlena i nevazna ali kad pocne da se radi i pravi WC, onda se dodje do raznih potpitanja tipa...... Sta sad?
Eto to su uglavnom "sitnice" koje me trenutno muce.