Autor Tema: WC NA BRODU  (Pročitano 50549 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
Odg: WC NA BRODU
« Odgovor #105 poslato: 27, 05, 2011, 11:11:12 pre podne »
Sale citam pazljivo Thetford uputstva gde kaze u gornji rezervoar samo cista voda, nikako ne dodavati nista.
Izmedju ostalog da ne kvari dihtung i pokvari hemiju za razgradjivanje.  U Gazprom klonjama izgleda da se "cvrst sadrzaj" ne razgradjuje vec ga hemija konzervira pa je razlicita hemija.

Pitanje kad ga koristite da li je pregrada zatvorena?

Po ovom uputstvu izgleda da jeste pa se otvori tek na kraju i ispira da ne bi hemija prsnula "guzu".
Marke

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #106 poslato: 27, 05, 2011, 11:17:16 pre podne »
Uputstva su PDF fajl pa ne mogu da prekopiram ali evo shortcut za uputstva.

http://www.thetford.com/LinkClick.aspx?fileticket=ipeT59AkLkY%3d&tabid=669&mid=1638
Marke

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
Odg: WC NA BRODU - i ne samo na brodu
« Odgovor #107 poslato: 24, 06, 2011, 20:04:08 posle podne »
Ovo sam našao na internetu - ne znam da li može da se nadje u našim prodavnicama.
Ako neko sazna - neka javi. Mislim da nije loša stvar.

02. 06. 2011.| 14:50     
Toalet bez neprijatnih mirisa je moguć

Neprijatan miris u toaletu nikome ne prija i kako bi nam vazduh bio čistiji postavljamo osveživače prostorija, međutim oni samo delimično pročiste vazduh. Zadovoljavajuće rešenje bila bi ventilacija u samoj WC šolji koja je pri tom jednostavana za montažu i upotrebu. "Geberit", evropski lider na polju sanitarnih tehnologija, otpočeo je kampanju protiv neprijatnih mirisa, i uveo na tržište DuoFresh koji radi po veoma jednostavnom principu.

Kroz ovaj uređaj vazduh se izvlači direktno iz WC šolje putem cevi za njeno ispiranje, prolazi kroz aktivni karbonski filter i prečišćen se vraća u prostoriju kroz bočne otvore na tipki za aktiviranje ispiranja. Neprijatni mirisi se izvlače i neutralizuju na samom mestu zločina i nemaju mogućnost da se šire po prostoriji. Pomenuta tehnologija omogućava DuoFreshu da radi nezavisno od sistema za ventilaciju prostorije i bez dovoda atmosferskog vazduha. Tako možemo na jednostavan način da uštedimo dosta električne energije, naročito tokom hladnih perioda. Ovo rešenje nudi 20 puta bolju energetsku efikasnost u odnosu na provetravanje prostorija.

Jednostavna montaža Geberitovog DuoFresha u WC šolje skoro svih proizvođača

Uređaj za izvlačenje neprijatnih mirisa ugrađuje se bez dodatnih planiranja i odgovara WC šoljama većine proizvođača. Uključuje se ručno pritiskom na dugme na tipki za aktiviranje ispiranja, a ugrađena upravljačka jedinica isključuje ventilator posle isteka podešenog vremena, tj. deset minuta. DuoFresh uvek dolazi u kombinaciji sa dvokoličinskim ispiranjem, koje se aktivira pritiskom na tipku koja se može otvoriti radi ubacivanja dezinfekcijskog sredstva.

Štiti životnu sredinu

Proizvod kompanije "Geberit", DuoFresh nije samo pitanje konfora već je i ispravna stvar u pogledu zaštite životne sredine. Na primer, četvoročlana porodica koja otvara prozor u kupatilu četiri puta dnevno u trajanju od po deset minuta time troši otprilike 44 kWh električne energije godišnje. Uređaj za izvlačenje neprijatnih mirisa DuoFresh otklanja potrebu za provetravanjem sanitarnih prostorija i ista porodica potrošiće dvadeset puta manje energije nego što je troši uobičajenim provetravanjem uz blago otvoren prozor.

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #108 poslato: 24, 06, 2011, 22:29:51 posle podne »
Ostao sam bez reci.
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #109 poslato: 24, 06, 2011, 23:17:36 posle podne »
a sta i reci a ne zaplakati...

Van mreže busa2

• Kapitalac Dunavski
  • "TEHNONAUTIKA" ZEMUN
    • www.tehnonautika.rs
« Odgovor #110 poslato: 24, 06, 2011, 23:24:24 posle podne »
Lazo a jesu li ti iz geberita mozda rekli nesto za ovaj smrad iz cukarickog rukavca kako to luftirati ? Mada ima ona klin se klinom izbija pa mozda treba u taj smrad ubaciti neki drugi smrad (nekog politicara)?  Mozda nece da pomogne ali nece ni da škodi  :dance1:
www.tehnonautika.rs - KONTRAADMINISTRATOR

Van mreže nikolar

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #111 poslato: 07, 11, 2013, 12:24:49 posle podne »
Od svih varijanti za WC na brodu ipak mi se Ikino rješenje sa Odiseja II čini ipak najbolje za rijeku.

http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,3816.15.html

Bilo bi dobro ukoliko bi neko mogao detaljnije da opiše takvo rješenje.

Konkretno zanima me sljedeće:
1) Koja je debljina i prečnik cijevi koja se vari za dno, za odvod?
2) Ika je pomenuo klapnu na dnu ispod vodene linije. Zanima me kako se radi ta klapna, odnosno da li se ta klapna radi kao obicna klapna koja ide sa spoljne strane, s tim da se klapna otvara prema krmi, odnosno kad se camac krece naprijed da se klapna zatvara?
3)Da li je moguće na tu cijev povezati odvod sudopere i lavaboa u kupatilu ili je bolje raditi odvod sa bocne strane camca?
4) Kako se instalacija dalje veže na cijev koja se završava, konkretno kod Ikinog ODiseja II, na 20 cm iznad vodene linije? Zanima me kakve cijevi se spajaju na tu metalnu cijev, da li idu obicne plasticne cijevi kao za kucnu kanalizaciju? 

Kod Ike sam vidio da je baltik WC solja povezana sa cijevnom instalacijom gumenim crijevom za cijevi za odvod, i nije mi jasno kako je riješen dio od metalne cijevi do wc šolje.

5) Ika je pomenuo odusak. Kako se radi odusak? Koje je najednostavnije rješenje?

6) Imam ideju za kupatilo, mogla bi po mjeri konketnog toaleta na camcu da se uradi kada od poliesterske smole  sa odvodom na dnu. Na dnu bi mogao da ide drveni patos (kao pajola) od deking drveta, da se ne bi gazilo po kadi direktno. Kada  bi imala direktan odvod sa bocne strane korita. Morala bi da bude uzdignuta toliko da se sa strane moze provjeriti citav sistem s vremena na vrijeme.

7) Da li je dovoljna jedna jaka pumpa sa direktnim usisom iz rijeke ispod vodene linije da puni vodokotlic, da sluzi za lavabo u kupatilu, na kome bi bila cesma sa tusem, sudoperu? Da li postoji mogućnost da ta pumpa ima dva prekidaca, jedan u kupatilu jedan u kuhinji i da se uključuje po potrebi?

Nadam se da ce biti odgovora na mojq pitanja?

Bilo bi dobro ukoliko bi se u odgovorima kopiralo pitanje i broj pitanja da bi znali tačno na šta se odnosi.

Svima se zahvaljujem unaprijed 114

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #112 poslato: 07, 11, 2013, 13:17:09 posle podne »
Odgovor na 7 pitanje ti je  da  ako uzmeš pestostat pumpu, koje obično imaju kapacitet od oko 12l/min ti ne trebaju nikakvi prekidači i slične stvari vec stavljas najobičnije kućne slavine, jedna pumpa može da napaja više potrošača uključujući i vodokotlić, pumpa nabije pritisak i održava ga u sistemu, kad otvoriš slavinu čim pritisak padne pumpa se uključuje i ako je postavljen expanzicioni sud nema nikakve oscilacije u pritisku. Jedino sto ti je potrebno dve takve pumpe, jedna za rečnu jedna za čistu vodu, u kuhinji onda imaš staviš dve slavine jednu za jednu drugu za drugu vodu.

Ja sam prepravio ceo kanalazacioni sistem, tj zadržao sam glavnu cevčinu koja je odvod i koja se nalazi ispod vodene linije, fi je 100 ili 110 (zaboravio sam) u nju mi se uliva i voda iz tuša i kuhinje, na glavnu cev visoko iznad vodene linije su navareni priključci i šelnama i rebrastim crevom spojeni odvodi iz tusa i kuhinje. Glavna cev ide do WC šolje. To je kod mene moglo WC je dosta visoko i veliki je slobodan pad.
Na starom brodu je bila baltik šolja i cev iznad vodene linije, spoj rešen gumenom cevkom za tu svrhu samo je neophodno i pametno to menjati jednom godišnje i stegnuti sa dve šelne i naliti silikonom za svaki slučaj

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #113 poslato: 07, 11, 2013, 18:36:32 posle podne »
Zamisli da si Iki poslao pitanje na PP!
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #114 poslato: 07, 11, 2013, 23:53:10 posle podne »
Zamisli da si Iki poslao pitanje na PP!

Neka Zorane JBG , i ovako samo sto nije umro sajt . Da nema Laze nebi bilo nikoga da pametuje a nema vise nikoga da se ljudski posvadimo . Mozda nas tema o proizvodu nasih unutarnjih organa malo trzne 
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže zankiki

• Dunav oko Novog Sada
    • Marissa
  • Brod tip: Pasaat 735
  • Marina: Plavi Dunavac, Novi Sad
  • Veličina: 8.65
« Odgovor #115 poslato: 08, 11, 2013, 08:10:05 pre podne »
Odgovor na 7 pitanje ti je  da  ako uzmeš pestostat pumpu, koje obično imaju kapacitet od oko 12l/min ti ne trebaju nikakvi prekidači i slične stvari vec stavljas najobičnije kućne slavine, jedna pumpa može da napaja više potrošača uključujući i vodokotlić, pumpa nabije pritisak i održava ga u sistemu, kad otvoriš slavinu čim pritisak padne pumpa se uključuje i ako je postavljen expanzicioni sud nema nikakve oscilacije u pritisku. Jedino sto ti je potrebno dve takve pumpe, jedna za rečnu jedna za čistu vodu, u kuhinji onda imaš staviš dve slavine jednu za jednu drugu za drugu vodu.

Ili jednu slavinu sa onim toplo - hladno, na plavo pušta čistu vodu, a na crveno vodu iz reke...

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
« Odgovor #116 poslato: 08, 11, 2013, 09:46:37 pre podne »
Dobra ideja mada jednom kada se otvori i za bojler tesko ce naci istu slavinu da bude kompletu. Glavna je fora kako ustedeti na dve pumpe i postaviti samo jednu a onda sa nekim sistemom ventila birati odakle da vuče vodu.

Van mreže slovenac15963

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #117 poslato: 08, 11, 2013, 12:54:34 posle podne »
drugovi nautičari ako vam nije teško montaža vc-ja na splavu unapred žahvalan.  hi

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
« Odgovor #118 poslato: 08, 11, 2013, 14:27:13 posle podne »
drugovi nautičari ako vam nije teško montaža vc-ja na splavu unapred žahvalan.  hi

Pa majkumu đe je tu bre problem jh
Ogradis mesto gde će biti klonja, recimo 60*60, napraviš vrata,postaviš WC šolju sa izvodom na dole i to je to ako hoćeš ekskluzivniji model da se nevidi šta iz nje ispada izvod povežeš sa jednom cevkom fi 100 koja je uronjena u vodu. Ispiranje za jeftiniji model koficom a za lusuzni vodokotlić ko gajbi, punjenje rešiš najbolje prstostat pumpom, kojom snadbevaš i druge potrošače.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #119 poslato: 08, 11, 2013, 18:09:59 posle podne »

Druze ja bi rado i nije mi tesko ali nikako da postignem fizicki
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.