Autor Tema: Motalo za prednje jedro- flok -genovu  (Pročitano 5150 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
  • Brod tip: mikrotoner-sailfish
  • Marina: ispod prozora
  • Veličina: 18 stopa
Motalo za prednje jedro- flok -genovu
« poslato: 24, 05, 2024, 13:58:53 posle podne »
 Drage moje i dragi moji , evo mene posle povelike pauze. Nadam se daće Bog da sam priveo kraju nabavku bele lađe , ali ima veoma mnogo poteškoća. Ponuda je malte ne nikakva - mislimna moj platni razred - do nekih čedrsetak hiljada , a cene u nebvesema. Skoro je se pojavio jedan interesantan samo koliko ja vidim nema motalo za prednje jedro pa me interesuje da li neko zna gde može da se nabavi, ako odlučim da ga pazarim .
prilažem fajl pa koga interesuje nek pogleda. Dobro more čika Charlie
https://www.inautia.com/boat/1988-jeanneau-voyager-8973317/

Van mreže broker975fx

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
    • DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
Odg: Motalo za prednje jedro- flok -genovu
« Odgovor #1 poslato: 25, 05, 2024, 13:26:50 posle podne »
A sta fali ovoj, jeste manja ali samim tim i osetno jeftinija u svakom smislu, od odrzavanja do cene marina. Sa druge strane sigurno sposobna da oplovi oko kugle zemaljske kao i ona veca.

https://www.inautia.com/boat/1989-feeling-346-9168648/

Van mreže Mornar u kanalu

• DrinskoSavski Brčkaroš
  • www.mojaladja.com
    • Микротонер
  • Brod tip: Бродотехника
  • Veličina: 5,5x2,5
« Odgovor #2 poslato: 27, 05, 2024, 19:51:00 posle podne »
Има систем за намотавање предњег једра и главно једро се намотава у јарбол , на овој једрилици коју си поставио горе . Добар ветар и море

Послато са S88Pro помоћу Тапатока

Van mreže neptun

• Savski dupegric . Kratkorepi
  • www.mojaladja.com
    • neptun
  • Brod tip: neptun22
  • Marina: gabbiano
  • Veličina: 7m
« Odgovor #3 poslato: 27, 05, 2024, 23:54:21 posle podne »
Sistem je tu , samo se bubanj na kom je konop nalazi ispod palube. Lep brod, ali je to garant sve spremno za generalno sredjivanje, sigurno tu odmah treba 20-30000e da se ulozi. Motor je sigurno gotov, ako je bila u čartrtu dobro je izdrzso 6000h. Sigurno su el instalacije zrele za promenu..mogu da zamislim koja je količina opreme na ovakvom brodu, winčevi, konopi jedra, sidro i sve uz njega, samo lanac i el čekrk, ako su za promenu ima da izadju nekoliko hiljada. Dva wc a ..
Nije da ovakav brod moze da se stavi u dvoriste, on je na moru, marina, spustanje vadjenje iz vode i osnovno odrzavanje je sigurno 5000-10000 e godisnje najmanje i to za nov brod, a ovaj ima 35godina. Vidjao sam brodove koji vise na sidru ili nekoj bovi i tako zimuju ,po zasticenim zalivima po grčkoj..tako se mozda malo ustedi, ali je to sve komplikovano.
Uglavno brodovi idu napolje zimi, a to nije slučajno.
Znamo nekoliko njih koji su se uvalili u kupovinu jeftinog velikog broda i svi su lose prosli, ne plove uopste i bez prestanka su u popravkama, porodica od njih poludela....

Van mreže micko67

• Dugouhi obalski proždrljivac ( ćevapožder )
  • **
  • www.mojaladja.com
    • compromis 720
  • Brod tip: jedrilica
  • Marina: grocka
  • Veličina: 7.2 m
« Odgovor #4 poslato: 28, 05, 2024, 07:43:49 pre podne »
Nebudi tolki pesimista , verovatno nesto valja , a i nemora sve odjednom .

Van mreže neptun

• www.mojaladja.com
    • neptun
« Odgovor #5 poslato: 28, 05, 2024, 12:58:15 posle podne »
Mozda sam malo preterao, ali 20000-30000e ulaganja u ovaj brod nije nista.da platis lezarinu za ovu godinu, trosarine,osiguranje ,vinjetu i samo da ga spustis u more ima da ode nekoliko hiljada.pre toga moras da uradis podvodni deo, antialgin, mozda i priprema..
Glavno jedro se rola u jarbol i prednje ima ovaj rol ispod palube.ko zna jos koliko sistema, vodovod, struja, Brodski mehanicar ispod 100-150e nema

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
« Odgovor #6 poslato: 28, 05, 2024, 18:32:43 posle podne »
Poštovane kolege hvala svima na podršci ovako đuture. Da krenem redom . Uvek sam bio za veći stariji brod nego obrnuto , pošto ja nameravam i damalo vozikam gola dupeta po debelo more a tu treba ohoho palube za izležavanje. ja sam planirao da sve vreme budem na brodu tako da me ne zanika ju ni vez ni ležarina. Našao sam čoveka i kontaktirao ga u Nidriju na Lefkadi i kod njega sewdam meseci suvi vez - sve bgukvalno sve uračunato košta €1700, Tu ću da provedem prvu zimu i da poslujem sve što treba a znateda sam majstor za sve. Znao sam da ima motalo u jarbolu ali niosdam znao i prvi put se srećem sa motalom u pramcu. Vinjeta i osiguranje za ovu dimenziju dođu negde oko €1500 - E2000 godišnje. Znači to su svi troškovi  . Što se moitora tiče ja jesam auto mehaničar ali se nisam susretao sa sporohodnim dizel motorima  ali zato moj burazer koji je majstor kjao i ja a koji je radio u reiku na održavanju kaže da satnica za brodski motor nije ništa pošto teške mašine na kopu gaze daleko više bez problema uz normalno održavanje , pošto brodski motor skoro i da nema nikakvo opterćenbje u radu kao motor kod veliki agregata koji sve vreme radi na punom gasu i nije mu ništa pošto je bez opterećenja .Samo je pitanje u kakvom su stanju jedra i kako je očuvan unutra. Evo vam još par komada koji me zanimaju. Dobro more
  https://www.inautia.com/boat/1988-jeanneau-voyager-8973317/
ttps://dailyboats.com/boat/137744-buy-jeanneau-sun-odyssey-44-private-3-cabins-for-sale
https://dailyboats.com/boat/122883-buy-dufour-gib-sea-442-for-sale 
https://dailyboats.com/boat/245395-buy-jeanneau-sun-magic-44-for-sale

Van mreže neptun

• www.mojaladja.com
    • neptun
« Odgovor #7 poslato: 29, 05, 2024, 00:10:47 pre podne »
U Nidriju je mogao brod da se drzi na sidru tj na bovi besplatno.., tamo ima kao neko udruzenje, sa njima se dogovoris oko mesta i oko tog sidra i bove,to mora da napravis da bude dobro, da se slucajno brod ne otkači, posto su tamo na takvom vezu stotine njih.
Čini mi se da je tako bilo , ima neka kafana tamo gde sam bio i oni su mi to rekli, mislim da tu radi i neka zena iz Srbije.
To nije bas Nidri već se produzi duz onog zaliva gde su ti brodovi usidreni.
Bio sam i kod tih suvih marina, oni su isto povoljni ,mada je sve malo stap i kanap.Ceo taj deo oko zaliva ne deluje bas najurednije, a brodova ima stvarno puno..sve su pokrili..crkva sa grobljem okolo sve brodovi, samo sto ih nisu u crkvu ugurali.

Van mreže broker975fx

• Drekavac sa Srednjih voda
    • DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #8 poslato: 29, 05, 2024, 15:42:21 posle podne »
Opako izgledaju te ladje, deluje ko odlicno mesto za zivot

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
« Odgovor #9 poslato: 29, 05, 2024, 18:47:08 posle podne »
E moj Brokeru sa tvoje tačke gledišta si u pravu , samo što ne znaš sve stavke. Naime ja sam planirao da svo vreme u GR provedem na brodu i pošto sam sve stvari iz stana koji sam prodao , srgao na jedno mesto a imao sa celu radionicu sada mi treba prostor da ono naj osnovnije spakujem na brod  a to ne može na desetak metara. Ja recimo samo konopa imam bukvalno 0,25m kubnih a gde je sav alat a gde su mekane stvari pa ribolov itd. Još je Džošua Slokum- Ko ne zna amer živeo u 19tom veku , sam išao oko sveta par puta i to kada je bio stariji od mene - izjavio da je optimalna dužina za okean 9m . Ja da idem na more turistički 9-10m puna kapa ali ovako stanovanje pa onda poneka turistkinja , pa big game ribolov sve to traži prostora.
Kolega Neptun donekle si u pravu , ta prijava treba ako ideš na korpo morto i brod bez nadzora , a ja ću uvek biti na sidru , a druga stvar , na početku gradskog doka do plaže ima mesta gde se ne naplaćuje vez. Inače ona dva suva doka na kraju zaliva su po meni sasvim u redu . Ima dovoljno prostora ima sve što treba , mirnoi povučeno i ljudi su pristojni. Ja sam kontaktirao gazdu samo što mora da se najaviš ranije pošto on još u leto prošle godina nije imao ni jedno prazno mesto za zimu.

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
« Odgovor #10 poslato: 29, 05, 2024, 18:51:07 posle podne »
Poštovane kolege zaboravih da zamolim za jednu stvar. Koje gledao fotke onog prvog broda primetio je ploču sa ogasom za prodaju na pramcu i brojem telefona. Ja sam pokušavao sa ovim moji znanjem elekronike da zumiram taj broj da bih pročitao ali sa uspeo samo sa tri prva broja , pa bih molio ko je malo " stručniji " da mi provali ovaj broj da bih mogao das zovem direktno prodavca. Unapred zahvalan čika Čarli. Dobro more

Van mreže Bakara

• Administrator
  • Kapitalac Dunavski
  • Brod tip: Riviera
  • Marina: Zemun
  • Veličina: 8.7m
« Odgovor #11 poslato: 29, 05, 2024, 21:39:38 posle podne »
Stize pomoc  114

0030 26828 88015

Svaki dan proveden na reci, ne racuna se u zivotni vek

Van mreže micko67

• **
  • www.mojaladja.com
    • compromis 720
« Odgovor #12 poslato: 29, 05, 2024, 22:35:49 posle podne »
dali je bolje

Van mreže micko67

• **
  • www.mojaladja.com
    • compromis 720
« Odgovor #13 poslato: 29, 05, 2024, 22:37:38 posle podne »
mislim da je 0030 2682888015

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
« Odgovor #14 poslato: 31, 05, 2024, 11:33:04 pre podne »
Narode veoma sam zahvalan. Ja kada hoću nešto da zumiram idem desni klik ,dobijem ponudu - sačuvaj sliku kao - i onda je uveličavam , međutim ovde to nije funkcionisalo. Bakara objasni molim te kako si to uspeo. Kada budem u Nidriju Pozvani se džungle kod čike na ladno belo i masline. Dobro more