Autor Tema: Motalo za prednje jedro- flok -genovu  (Pročitano 4910 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
  • Brod tip: mikrotoner-sailfish
  • Marina: ispod prozora
  • Veličina: 18 stopa
Odg: Motalo za prednje jedro- flok -genovu
« Odgovor #15 poslato: 31, 05, 2024, 11:40:06 pre podne »
Kada već pomažete starijem čoveku imam još jednu molbu. Kako su počela ova razna događanja berze su blago rečeno nikakve. Ponuda opala minimum 50% a cene paraju nebesa. Ja sam većinom na Inautiji i pomalo na Yacht vord. Ostale berze su većinom sa ponudom van Mediterana. Mene interesuje nešto od 12m do 14m sa minimum tri kabine i da širina nije ispod četri metra a da je mlađi od 88g- 90g i normalno da nije cena preko €42000. Ako ima ko kakva saznanja da bi bilo interesantno neka me se seti , pa će da se vozamo i pecamo

Van mreže GajaG

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
    • Habibi
  • Brod tip: PUMA 23
  • Marina: SCLU
  • Veličina: 7
« Odgovor #16 poslato: 31, 05, 2024, 22:40:43 posle podne »
Evo da i ja ubacim svoje misljenje. Ako podjemo od pretpostavke da neko ko bi putovao morima i okeanima i zivio na brodu, mora odnosno trebao bi biti vican raznim zanatima i vjestinama. Onda bi u tom slucaju, po mom misljenju, bilo mozda bolje traziti zapusteniji brod za manje para i onda uraditi kompletan refit. Na taj nacin bi se vrlo dobro upoznao brod i dosta lakse bi se u buducnosti otklanjali svi kvarovi. Jos jedna bitna stvar je sto takvi brodovi obicno leze na suvom doku i mogu se dosta povoljno kupiti, tj moze se puno korigovati cijena. E sad naravno postoje i lose strane svega toga, kao sto su velika ulaganja u refit, kako finansijska tako i vremenska i fizicka, mentalna itd. Htjedoh ovaj post zaciniti sa linkom na jedan Dufour 44 mislim, dvadesetak i nesto hiljada, negdje u Grckoj, ali na zalost ne mogu ga vise naci, izgleda da je prodat.

Gesendet von meinem Redmi Note 8 Pro mit Tapatalk

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
« Odgovor #17 poslato: 01, 06, 2024, 19:17:27 posle podne »
Gajo hvala na interesovanju pošto imamo isto mišljenje , međutim ima tu jedna veoma važna , tj. naj važnija stavka  , a to je krštenica , a moja je podobro požutila , naime ja sam već ušao u 72god i ne znam koliko još imam kredita da bih ga trošio na sporedne stvari . Ja sam do sada već sređivao i prerađivao tri plovila , a pošto sam ja bukvalno majstor za sve , uvek je bilo nešto što bi moglo biti bolje i svrsishodnije , takođe nije mi više ni ona snaga od nekad mada da zlo ne čuje držim se još uvek poprilično dobro. Ja sam i onako planirao da prvu zimu izvučem brod na suvo i da sredim podvodni deo , zatim farbnanje i palube i bokova, da stavim tikovinu ako je ne bude bilo da dodam kosnik za big flok i unutra da pretresem sve važne stavke i da ga što bi babe rekle upicanim unutra.To sam planirao da uradim za sedam meseci kolko traje ležarina a ako ne stignem sve onda samo ono za šta mo je neophodan suvi vez. Zaboravio sam da dodam ugradnju uzgonskih peraja radi uštede čorbe i povećanja brzina jedrenja. Evo okačiću na šta  sam naleteo dak sam prelistavao berze , samo što je ovo veoma amaterski i nije baš potkovano naukom.

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
« Odgovor #18 poslato: 01, 06, 2024, 19:19:09 posle podne »
Ova druga nije uspela pokušaću ponovo

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
« Odgovor #19 poslato: 01, 06, 2024, 19:20:53 posle podne »
NE vredi neće , koga zanima to je na vikipediji ili tako nešto slično

Van mreže micko67

• Dugouhi obalski proždrljivac ( ćevapožder )
  • **
  • www.mojaladja.com
    • compromis 720
  • Brod tip: jedrilica
  • Marina: grocka
  • Veličina: 7.2 m
« Odgovor #20 poslato: 02, 06, 2024, 07:27:44 pre podne »
vidim da si upucen u tu tematiku , kad bi kupio jedrilicu od oko 8 metara u cg ili gr i tamo je ostavio da vozim po moru , sta treba od papira , prevod registracija carina ...

Van mreže micko67

• **
  • www.mojaladja.com
    • compromis 720

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
« Odgovor #22 poslato: 03, 06, 2024, 21:30:01 posle podne »
Ćao Micko , hvala na ponudi broda ali ovo je precenjeno i pomalo je. Zapamti da se plovila nikada- ima izuzetaka- ne kupuju u CG i HR , pošto je tamo naj skuplje. Zato je slovenija veoma povoljna . imaš www.mornar.net . Mada je naj povoljnije uzeti brod u GR i dole ga držati na zimovniku jer su crnogorci žešći lopovi i naj skuplji u regionu. U Volosu ima čovek iz BG kji ima i suvivez i vez u moru i veoma je povoljno , a  naj povoljnije bi ti bilo da sačekaš da ja kupim brod i da ostaviš brod pored mene u zimovniku i da te izađe " ladno pivo ". Idi na www.inautija.com i videćeš da je ponuda veoma dobra , sve zavisi koliki ti je budžet. Samo mi nije jasno što kupuješ brod metar duži od sadašnjeg. Što se tiče legalizacije plovila , stvar je ovakva : odeš na lice mesta završiš papirologiju kod notara odlučiš hoćeš li zastavu američku ili poljsku pošto je sada novi trernd za poljsku zastavu jer su oni deo EU. U oba slučaja nema poreza takse i ostalo , i to ti za tri godine dođe € 200- €300. Kada si dobio papire iz jedne od ovih zemalja  , odeš u lučku kapetaniju i platiš vinjetu - nadoknada za boravak plovila u GR teritorijalnim vodama i platiš osiguranje u slučaju štete na drugom plovilu. Kada si to uradio sedi i vozi. Dobro more
PS ako treba šta slobodno pitaj

Van mreže micko67

• **
  • www.mojaladja.com
    • compromis 720
« Odgovor #23 poslato: 05, 06, 2024, 22:11:34 posle podne »
ja to planiram u malo dugorocnijem planu , a mislim da preko 8-9 metara mnogo rastu troskovi . Zasad jos ima sta treba proci po dunavu , ova moja je za dunav odlicna velicina mogu proci ispod skoro svih mostova sem starog zeleznickoga valjda ce i njega da ruse , i gaz samo metar moze da pridje obali .