...na novoj "terasi" :)
ccc... na krmenoj platformi valjda majkumu, nisi više prašinar 
Ako ti je prioritet da ploviš preplanuo i u belim bermudama i brodaricama onda tomos od 30 godina i nije dobar izbor, da se ne uprljaš... u drugim slučajevima nije ni loš, neke žene i vole kad malo "miri na zoljicu ili apenca
".
Izmeriću visinu danas za bravarske radove, a tačno ćeš podesiti onda kad nabaviš motor (montiranjem daske ili "mesarske plastike").
Pa zadevam se za terasu, čekao sam te i reakciju :)
Nije mi strano da se uprljam a i nemam bele bermude, nisam igrao tenis
Ok, čekam na neke mere a svakako ću inskonstruisati ploču da se pomera po uglu i visini. Sve je na papiru malo a i u praksi je malo ali kad sam isekao dno od platforme i stavio stolicu utvrdim da sam džaba krečio i sa programima iscrtavao kako da isečem tablu a da bude najviše... Realno platforma će biti onako momačka i da stoji pomoćni motor za stalno, neće ništa da smeta... Danas smo se nas trojica smestili na platformu u radionici i "pecali" bez guranja...
Što se ostal diskusije tiče, ja sam automehaničar, 50 godina popravljam ta sokoćala, nema ispravnih i nema nedodirljivih, svaki ima neku manu i prednost, slažem se sa Tercom da motor nikad nije kriv, svaki dan mi dolazi neko kome je stao gas i ne radi a element crkava najmanje 6 nedelja... pa gde si bio pre dve nedelje makar.. Takodje nema na MAN-u popravke za dok dodje oluja
U tom svetlu znam rizike i rešio bih ili ih sve na najmanju meru, zaštitna oprema, za sve na brodu, vatrogasci, prva pomoć i rezervni motor... Kad vidim da će baš da duva, nije problem otići uz obalu i sačekati da prodje.