@ Zankiki, Terca
Od prosle godine sam poceo da belezim. Imam dokument gde pisem neka bitnija zapazanja. Prosle godine nismo uspeli da napravimo krug pri NS vodostaju 245 cm. Krenuli smo kroz Gardinovacki Dunavac, prosli one stubove gde je skela i racvanje ka Arkanju i isli uzvodno donekle, kada nam se isprecilo stablo i nije se moglo dalje. Posto je bio 12 septembar bilo je puno trave ali se dobar deo puta moglo ici bez problema. Onda smo se vratili nazad i usli u rukavac blizi mostu Beska i tu isli par stotina metara, medjutim zbog trave se nije moglo dalje, ovaj deo je plici.
Sto se tice ovogodisnje plovidbe, vodostaj NS 366 cm i bez problema se prosao ceo krug. Krenuli smo od ulaza blizu mosta na Beski. Panjeva i stabla ima sa strane na vise mesta ali nista strasno (na jednom delu je bilo deblo na sredini ali lepo se vidi). Potencijalni problem pri nizem vodostaju nastaje isto gde i prosle godine, a to je u drugoj polovini ovog kraka (prvi krak smatram od ulaza do racvanja ka Arkanju) U nekom trenutku se nailazi na deo gde je sa desne strane prilicna cistina, suma je posecena (na slici obelezen kao kriticni deo), i tu je malo kriticnije, medjutim ima bar 1,5 m dubine pri vodostaju 366 cm , prosle godine pri 245 je bilo nekih 30-40 cm, pri ovom vodostaju ima dubine. U svakom slucaju ja sam ceo put isao na "0" gasu ili sa ugasenim motorm, da bi uzivali u cvrkutu ptica, tako da i da je bilo nekih panjeva ili necega konam da ne bi bilo posledica.
Imao sam zelju da udjem u rukavac ka Koviljsko-petrovaradinskom ritu i krenuli smo nekih stotinak metara, medjutim delovalo mi je dosta usko. Posle kada sam pogledao mapu u sustini taj prvi deo od nekih 300-400 metara je uzi, posle se nailazi na siri deo. Sada da sam opet tamo isao bih dalje dokle moze, medjutim zbog nedostatka vremena ovaj put to nismo uradili. Ipak je jos uvek i hladna voda, u slucaju da zatreba kupanje :D, a i daleko smo od NS. Treba se i vratiti dok je jos koliko toliko toplo, jer kad bismo isli 30 km/h nazad smrzli bi se. U tom delu bar po slikama ima i lokvanja i steta bi bilo unistiti ih voznjom camcem...
Od racvanja za Arkanj, kada se krene Gardinovackim rukavcem nailazi se na ono prosirenje gde su camci i betonski stubovi i tu se prolazi bez nekih problema, kao i skroz do izlaska na Dunav (ne znam kolika je dubina dela gde su stubovi, a voleo bih da znam :)). Da sam vukao sa sobom kajak ili kanu, bilo bi idealno zavuci se medju stabla koja su dobrim delom pod vodom u Gardinovackom rukavcu, ali tu opet dolazim do problema, kako ostaviti camac bez nadzora itd...
Pri povratku smo usli i u delic oznacen sa !!! na slici ispod. Medjutim, nisam mogao da se setim terena, a posto ne vidim dobro dubinu ispred, jer sedim nazad, a navigator napred nije bio od koristi

, a i bilo je relativno kasno, voda je dosta nosila napred zbog vetra, zakljucio sam da bi mi bilo tesko da veslam nazad u slucaju da treba tako da smo odustali. Sada na 400 cm se moze bez problema, po nekoj mojoj slobodnoj proceni.
Na zalost radnim danima nemam vremena da odem, a vikenda sa ovim vodostajem i iole prihvatljivim vremenom je malo tako da nema puno prilika da se udje u taj sredisnji deo... Planirao sam ici sada za vikend medjutim, najvisa dnevna 18 stepeni, jos ako bude vetra... Nadao sam se da ce ovaj vodostaj jos malo zadrzati, ali izgleda nista od toga ...
Napisah malo detaljnije, taman da i meni ostane da imam da se podsetim za sledeci put kad mi bude trebalo