E, ovako treba... > Plovila

Savet: Dalamatinka ili nesto drugo

<< < (7/22) > >>

Labud 1258:
Molim.

I ja hoću nešto veće i komotnije, to sam uvek i hteo ali nisam mogao da se strpim da skupim dovoljno para pa sam kupio T9, i sa njim sam jako zadovoljan ali WC, kuhinja... samo teško ćeš sve spakovati u lađu manju od 8m a da bude još i funkcionalno.

Puno sreće sa kupovinom   :drinks:

Kapetan:

--- Citat: Labud 1258  21, 09, 2009, 12:22:07 posle podne --- samo teško ćeš sve spakovati u lađu manju od 8m a da bude još i funkcionalno.

--- Kraj citata ---

8-12 metara je neki moj proracun za sve sto treba

haklberisojer:
Ma nisam ja zahtevan covek, ako smem sam za sebe da to da kazem. Mislim da bi se uklopilo to sve u 7m +- 10%. Rekao sam vec, ladja za dva clana posade...

Hvala kapetane za savete. Nego posle svih mogucih diskusija koje sam procitao, mislim da je bolje kupiti camac koji moze da se proba sa motorom, odmah u vodi. Koji je polovan a ocuvan i fukcionalan. A ne neko teorijsko resenje. Izuzetak je ono sto ti i slicni traze. Poznat projekat ( Bruce, Van,...). Ja za takvo nesto nemam suske:)

Barba:
Dalmatinka je ergonomski najbolje resen camac, ako pricamo domacoj ponudi. Ako si plovio nekom Dalmatinkom, potrebno je 10 sekundi nakon ulaska u Titel9 da shvatis o cemu pricam. Bukvalno jedini nedostatak tog camca je taj prostor za klonju i naravno starost. Bitno je da odlucis i kojom brzinom hoces da plovis. Sve je to stvar kompromisa. Dalmatinka maks moze da plovi nekih 12km/h, a da potrosnja iole bude razumna. T9 je dosta brzi. To sto bi ti zeleo, sporet, frizider, WC, je u plastici jako skupo. Kao solucija nudi se lim, ali on ima brojne nedostatke u odnosu na plastiku. Inace, ja u camac od 6-8 m nikada ne bih stavljao sporet i sudoperu, a verovatno ni frizider, ali to je moje misljenje. Mozda ce ti biti korisna i informacija da je spremiste Dalmatinke ispod vodene linije, tako da ona tapacirana torba u koju se ubace ulosci, prethodno ohladjeni u zamrzivacu, drzi temperaturu oko 24h po toplom letnjem danu. Nije kao frizider, ali ni pivo nije bljutavo. 

LSI:
Labude,
Pratim ovu temu s interesovanjem, jer sam i ja lično zainteresovan za T-9.
Po ceni to je jedino što ću verovatno moći sebi da priuštim u nekom doglednom narednom periodu (sada trenutno imam para za otprilike trećinu onoga što si naveo da bi bila tvoja cena, pa zato moram da se ujedam za usne i da u tišini čekam).

Ono što bih hteo da te pitam odnosi se na komandni most za daljinsko upravljanje i nadgradnju.
U Titelu to ne rade, koliko ja znam - ko je ovo na tvom brodu uradio? Izgleda veoma lepo i profesionalno. Ko je uradio čvrstu nadgradnju i koliko to sve košta?
Hvala na odgovorima.

Ako ne prodaš brod do sledeće godine, možda ćemo ponovo razgovarati o njemu... Zaista izgleda lepo.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju