Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Saradnja U.G "Moja Ladja" i Udruzenja profesionalnih ladjara Srbije

<< < (3/16) > >>

zankiki:
Aman ljudi, opušteno.
Zakon je da se u naseljenom mestu vozi 50km/h. Ko od nas ne vozi bar 60-70 (ili više) ako uslovi dozvoljavaju? Niko (možda 5% da se drži pravila).
Takođe, na autoputu je ograničenje 120km/h, pa svi vozimo 130-140-150 (do 150 te niko ne dira).

Prošao sam Dunavom od Bogojeva do Đerdapa, godišnje preplovim preko 1000km, nikad me niko nije kontrolisao.
Verujem i da bude po zakonu da se nose prsluci i svo vreme plovidbe, a ne samo da se poseduju, da ti niko neće praviti problem ako ih nemaš na +40 stepeni. Ili neka i platim kaznu od 5000 dinara (lupam za visinu) jednom u 5 godina... Opet dobro.

Ja znam da ih moja posada neće nositi, kao što nikad i nije.

Nema mesta panici.

MiletaStamat:
Što reče Zankiki, ljudi opušteno. Ko može da u nedelju 25 dodje na druženje, neka dodje, ko ne može opet dobro. Mislim da je ovo prilika da se ljudi upoznaju, razmene iskustva profesionalaca i rekreativaca. Ne sumnjam da se tu može štošta dobrog naučiti. Pojasevi, prsluci i ostala sredstva bezbenosti za mnoge su individualna "obaveza", ko hoće da nosi neka nosi, ko neće na njemu odgovornost. To ne umanjuje važnost druženja i razmene iskustava.
Ja sam uvek za druženje, razgovor. Prema tome ako ne bude nekih nepredvidjenih obaveza eto me u nedelju, gde god organizovali, apelujem i na druge ako mogu da dodju, ako ništa drugo lepo je upoznati ljude sa kojima o nečemu diskutijemo na forumu. Ponekada na osnovu pisanaja na forumu o ljudima stičemo pogrešno mišljenje, a ne znamo ih lično, to je prilika da se upoznamo i bolje shvatimo jedni druge. Pozdrav svima.

STG:
Dragi forumasi, po prethodnom dogovoru vas obavestavam da je zajednicki sastanak planiran za nedelju, 25.03, na marini/slepu 4. Juli u Zemunu, od 17.00h.

Iskreno se nadam da ce ispred U.G. "Moja Ladja" i svih foruma koji okupljaju camdzije, biti prisutan bar onaj deo clanstva koji dobrom voljom i angazovanjem, na obostrano zadovoljstvo, moze konstruktivno doprineti resavanju problema na nasim rekama, kao i povecanju stepena bezbednosti na istim.

Vidimo se u nedelju.

MiletaStamat:
Vidimo se.

MiletaStamat:
Nadam se da su oni koji se bave nautikom, oni koji je vole, vole reku i prirodu, videli obaveštenje koje je dao STG i da će večeras u što većem broju doći u marinu 4. jul, prisustvovati sastanku i verujem čuti nešto novo i korisno u vezi nautike i boravka čamcima na vodi. Odvojite sat-dva svog vremena, nećete pogrešiti, niti uzaludno izgubiti vreme. Vidimo se.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju