postoji, ali je moguće da neće pomoći (da je već čekirano), zato kažem korak po korak.
ako bude tako sledeći korak je twofing deamon workaround. da ne guglaš previše: http://forum.openmarine.net/showthread.php?tid=2241
Bogami, za ovo imaš pivo čim se vidimo (a mogli bi organizovati i neko viđanje kod tebe na klububu dok je još zima, Vepra ne moram ni da pitam znam da hoće)

Elem, enejblovanje tačskrina u OpenCpn-u je donelo neke funkcionalne boljitke, ali ne i desni klik.
Ubacio sam skriptu za koju si poslao link, i desni klik je proradio, ali je pomeranje prsta po celom ekranu rezultiralo pomeranjem kursora na jedva 10% ekrana - u gornjem desnom uglu, kao kada bi recimo u windowsu nenormalno smanjili "speed" miša...
Zato sam iz fajla 90-touchinput.conf (koji se kreira prilikom pravljanje ovog workaraunda) izbacio liniju
Option "Calibration" "272 9847 186 10033"i sve je proradilo!
Sada imam i desni klik, i sa dva prsta mogu da zumiram mapu.
Jedina sitnica (a možda i tako treba) je što kada hoću desni klik, pa stisnem prvim prstom na mesto gde hoću desni klik, a onda drugim negde pored, on odradi desni klik tačno na pola puta izmedju te dve tačke, a ne na mestu prvog klika.
No, to mi apsolutno neće smetati pri korišćenju!