Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Како то други раде? Регистрација у иностранству
BataVoja:
Ja sam za formiranje Udruženja. Mislim da je registracija UG još i najlakši deo posla. Udruženje mora imati i sedište i organe upravljanja. Moj predlog je da:
- organi upravljanja ne budu članovi ni jedne političke stranke ni udruženja
- organi stranke se obavežu da će raditi volonterski bar 2 godine da posle 3 meseca ne odustanu
- da članarina u početku bude što manja da bi se omasovilo članstvo
- predočiti ljudima koje sve koristi mogu da imaju ako postanu članovi (razne vrste pomoći oko birokratije, registracije itd.)
Pozdrav
tangabravo:
Slažem se sa BATAVOJOM
tangabravo:
Kolega LSI imao sam negde i našao sam ponuda za registraciju na Delaware zastavu- za plovila od 40 do 65 stopa za jednu god 190$ a za tri god 390$ plus usluga 100˘$ i poštarina 60$ i po meni ovo je mnogo povoljnija varijanta ali video sam lično da su trajekti u Baru registrovani na Bahamsku zastavu i to stalna registracija ali ne mogu nikako da uhvatim neku vezu za tu soluciju , da li bi Vi mogli nešto da iščeprkate pošto Vam to leži????
tangabravo:
Zaboravih da kažem da sam u Baru video obadva trajekta registrovana na Bahame i to trajno , ali nikako da pronađem neku vezu pa me interesuje da li bi Vi mogli nešto da isčeprkate pošto Vam to basta
Zakeralo:
Ja se izvinjavam, ali sam malo isceprkao pa sam nasao neke korisne linkove. Ko ima vremena neka prevodi ja mogu da procitam.
https://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Registratiebewijs-en-registratieteken.aspx?path=Portal/Particulier/Vaartuigen/Registratiebewijs%20en%20registratieteken
RDW je holandski registar automobila ali i brodova. Ova institucija je zaduzena za gomilu stvari, ali ako idete na link koji sam postavio mozete da procitate:
Prvi paragraf je:
Als u vaart op de Nederlandse binnenwateren is registratie bij de RDW verplicht voor elk vaartuig (motorboot, waterscooter, jetski) dat korter is dan 20 meter en sneller vaart dan 20 km per uur.
Odnosno:
Ako plovite u Nizozemskim unutrasnjim plovnim putevima, registracija pri RDW-u je obavezna za sva plovila (motorne camce, vodene skutere, jetski) koji su kraci od 20m i brzi od 20km/h.
E sad nije mi bilo tesko pa sam pitao neke kolege koji imaju brodove. I oni svi imaju registrovane brodove jer je registracija 55e i dozivotna je. Mada ni njima nije jasno zasto je tako osim sa aspekta bezbednosti. Odnosno mali brzi camci prave dosta nereda za razliku od velikih i sporih i vise je nesreca sa tim malim brzim jedinicama. Ali je situacija po njima paradoksalna jer recimo jedan kolega ima brod od 18m i manje od 20km/h ali ima jet ski na palubi. E sad, jet ski mora da bude registrovan a veliki brod ne. Ali kao sto sam rekao posto je 55e dozivotna svi to registruju.
Pozdrav
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju