Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Како то други раде? Регистрација у иностранству

<< < (4/6) > >>

zankiki:
To je sve lepo na papiru, ali je teško usaglasiti puno ljudi.
Trebalo bi nekoliko ljudi da ima jasnu viziju šta žele, da se na neki period odreknu zajebancije, čamaca, Dunava, pecanja, društa i posvete tome, bez ikakve nadoknade.
Onda kad oni imaju neku pravac, ko želi sa njima može, ko neće ne mora.

Teško da će se neko toga prihvatiti. Ja nikada ne bih.

Zoran T:
Ja sam ZA...isto kao i prosli put...kao masinac ne razumem se u te pravno-birotehnicke akcije i atrakcije ali sam spreman da pomognem...a da treba probati i pokusati treba...i sad nam dodje lose i jos gore sto nismo prosli put nesto probali...

tangabravo:
Čiča je uvek za ono što nam može pomoći i zato podržavam ideju u potpunosti. A sada kolega LSI ako bi čiki pojasnili par stvari oko registracije. Koliko vremenski važi ta registracija bez overavanja i važi li za ceo mediteran za plovilo od 40-45 stopa. Konkretno ja bih bio stacioniran u GR ali bih želeo da mogu da plovim po celom mediteranu

LSI:

--- Citat: tangabravo  22, 08, 2017, 21:37:52 posle podne ---Čiča je uvek za ono što nam može pomoći i zato podržavam ideju u potpunosti. A sada kolega LSI ako bi čiki pojasnili par stvari oko registracije. Koliko vremenski važi ta registracija bez overavanja i važi li za ceo mediteran za plovilo od 40-45 stopa. Konkretno ja bih bio stacioniran u GR ali bih želeo da mogu da plovim po celom mediteranu

--- Kraj citata ---

Тангабраво, ја сам разумео да та регистрација важи две године и важи у свим земљама ЕУ, као и у већини других земаља у свету.
Агенција чији оглас сам делимично превео (име је наведено у тексту) преузима на себе обавезу да вас подсети да је време за продужење, доставља документа и све завршава.
Прва регистрација кошта оних 350 евра а после је цена 250 евра.
Кад човек израчуна, то је 125 евра годишње. Ја сам за мој чамац од нешто испод 6 м платио толико, а просечна плата је у Србији "нешто нижа" него у Холандији, ако се не варам?

Ипак, треба имати у виду оно што је МишаД написао - због наших прописа, било би веома скупо ако једног дана одлучите да пловило увезете у Србију.

И само да додам, тих 40-45 стопа, то је испод 14 м, дакле, можете регистровати своје пловило, под условом да не може развити брзину већу од 20 км/сат!

zankiki:
Da ne bude zabune, i ja sam za... Uvek mogu da pomognom novčano i sa nešto sitno volonterskog rada (možda) pošto slobodnog vremena baš i nemam... No, zbog nekih drugih stvari sam negativan.

Setimo se samo ribolovačkog bojkota od pre koju godinu, kada se aludiralo da se ne kupuju ribolovačke dozvole.
Na stranu to da li je tako trebalo ili nije, momci su potrošili GOMILU svog vremena, novaca, živaca, da bi se našla gomila dežurnih dušebrižnika koji nikad ništa nisu uradili, nego potroše svoja 2 minuta iz tople sobe da napišu kako oni to ne rade kako treba, nego treba drugačije i bla bla... Naravno, momci se na kraju smorili od silnih kritika i odustali od svega, a naravno da nisu uspeli da promene sistem.

Ovde je takođe priča stala pre početka, jer su se našli neki koji time uopšte neće da se bave ali umeju da kritikuju.......

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju