Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Како то други раде? Регистрација у иностранству
Sale Rea:
Što se tiče osiguranja plovila, 90 % a možda i više nautičara ne zna šta je sa tim pokriveno. Zox , nije to odiguranje za štetu pričinjenju drugom čamcu, jok. To je u slučaju da povrediš neku osobu na čamcu ili nedaj biže da strada.
To je ono čuveno trojstvo države, banke i osiguravajućih kuća.
O tome bi se Udruženje moglo pozabaviti.
Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока
Sale Rea:
Tako je. To je klasično otimanje para. Ne znam da li je iko ikada naplatio neku odštetu.
Nije isto osiguranje kao za automobile.
Uzmi polisu i pročitaj pod stavkom 1. Obavezno osiguranje čamaca za štete pričinjene trećem licu usled smrti, povrede tela ili narušavanja zdravlja.
Dakle klasičan bezobrazluk države, ali mi smo navikli na to, kvaliteten vazelin.
Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока
Zakeralo:
@Zox,
Ne bih da te ubijam u pojam ali ja ovde za motor placam onoliko koliko vozim. Kada necu da vozim recimo naredna 3 meseca, odem na rdw sajt i online suspendujem registraciju na narednih nekoliko meseci i onda mi ne skidaju sa racuna pare. Ali ne daj boze da te uhvate 😂😂. Isto ovo moze i za auto, jedino je za auto zajebano sto kada aktiviras moras na tehnicki, a za motor je ladovina posto za njega ne treba tehnicki.
@ostali,
Sto se osiguranja tice to je nesto drugo i ono je za plovila obavezno, ali posto u Nl taj sistem funkcionise onda ljudi rado to placaju jer se isplati.
Samo da skrenem paznju. Da bi se ovako liberalni zakoni primenjivali potreba je odredjeni nivo kolektivne svesti, a srbija to na zalost nema. Recimo u Nl je obavezno da dete do 5. godine zivota polozi ispitiz plivanja. Svi su okruzeni brodovima i svi znaju osnovnu kulturu na vodi. A kako mi je jedan holandjanin sa severa objasnio kada sam video da se na autoputu podigao most da bi prosao brod: "Sta ti nije jasno, brod je prvo prevozno sredstvo, biciklo je drugo a poslednje je auto." I tako i jeste, bicklisti imaju isti tretman kao i svi ostali ucesnici u saobracaju. I kod nas je tako u zakonu ali.....Znaci zakon nam je isti ali je razlika u opstoj kulturi. Tako da ne treba samo iskopirati nesto vec uci dublje u kulturoloske razloge da bi se shvatilo zasto je to tako kako je. Pa logiku u pozadini iskopirati ali pri tome prilagoditi kulturi u Srbiji. Ne pricam sada o parama, pricam iskljucivo o zakonima. Ovo je nasa stara boljka i cak je i Arcibald Rajs pisao o tome, ali to je druga tema...
Pozzz
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju