Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Registracija samogradnje
Ljuba:
Možda ja nisam pratio fabulu radnje ali nisi ni ti. Već sam naveo da su, tamo negde do Marta važila "stara" pravila, dosta nas ušlo je u neki oblik samogradnje a onda su se preko noći uslovi promenili. Mnogo poštenije bi bilo da je dat neki rok do kada važi "staro" pa da se prema tome i ravnamo a ne ovako iznenada. Za mene ni po jada, za tu kadicu ću se već nekako snaći (ionako mi služi kao pomoćni čamac) ali šta ćemo sa onima koji su ušli u ozbiljnije projekte, već uložili značajna sredstva?
A na kraju će biti kao i sa nelegalno izgrađenim objektima, kada vide da sve stoji, para od novih upisa/registracija nema e onda će dati rok za legalizaciju po principu kao i za objekte, daj 100e i gotov posao. Ne mogu se tek tako uterivati Evropska pravila u narodu koga nema pas za šta da ujede, odnosno mogu ali rezultat će biti jako mršav pa i kontraproduktivan. To je isto kao da dresiraš magare da ne jede, taman ga naučiš a ono crkne.
Mornar u kanalu:
Мене интересује шта се догађа ако промениш димензије пловила за које имаш пловидбену дозволу пошто видим да већина људи надограђује неке платформе .Знам да се шпирун и неке мање платформе не рачунају у димензије пловила али сам видео и неке спојлере како неки зову задњу платформу које су рађене у стаклопластици не баш малих димензија . Да ли и за то треба пројекат , очигледно је рецимо да више није рецимо 6,5 м него 7,5 дужине или ако промениш ширину трупа надоградњом .
MiletaStamat:
Dobro pitanje Mornar. Ja nameravam u narednom periodu da pravim neku platformu na pasari, sad još nisam odlučio da li će biti od inoxa ili stakloplastike, pa me isto zanima da li se prilikom registracije to računa kao ukupna dužina čamca ili dodata krmena platforma ne ulazi u mere. Za špirun sam već čuo da tolerišu i ne računaju u mere.
zankiki:
Koliko znam da se platforma od inox-a ne računa u dužinu čamca (sem kad neki prodaju čamac pa je računaju da bi čamac na papiru izgledao duži), ali platforma kao ja što sam radio bi trebalo da se računa.
Pošto nam čamce još uvek prilikom registracije niko ne zagleda i ne meri, neću ništa da čačkam. Po pravilu bi trebalo prijaviti promenu kapetaniji, što ću na kraju možda i da uradim, ukoliko nije preveliko cimanje.
broker975fx:
Tako me zanima kako je ova problematika resena u Crnoj Gori, gledam ove godine i ne verujem svojim ocima sta vidim. Katamaran za prevoz putnika, napravljen od glisera tako sto je korito iseceno uzduz a zatin produzeno za jos toliko. Na tak nacin dobijena dva plovka, izmedju postavljena paluba na dva nivo, brat bratu vidjao sam i po jedno 50 putnika na tome.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju