Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Registracija samogradnje

<< < (4/17) > >>

zankiki:

--- Citat: Vuk  26, 08, 2017, 08:00:23 pre podne ---Evo ja hocu da otvorim radionicu za izradu metalnih camaca. Potpuno neisplativo! Svaki mesec dazbine i doprinosi a zarada na metalnom camcu 100 eur i jos da gledam u pasulj kad cu koji camac prodati. Sacekacemo Septembar i zivo me intersuje kakvo ce biti resenje registracije samogradnje.

--- Kraj citata ---

Pa kad svi majstori budu morali da rade legalno, kad uračunaju dažbine u cenu proizvoda, cena proizvoda će skočiti, ali kod svih, tako da će situacija po majstore biti ista, samo će krajnji proizvod biti skuplji...

milegrcki:
Brod sam prodao a pošto je prošlo 5 godina od samogradnje pravim novi .Kada budem imao posla oko reistracije javiću šta sam uradio i šta je novo u zakonu.Savet sam dobio da počnem sa gradnjom da nečekam novi zakon kako ne bih gubio vreme,do sledeće sezone mora biti gotov.Poslaću slike kompletne samogradnje da vidite šta deda od73 leta radi po vlastitom projektu.Pozdrav svima Mile

Vuk:
ja cekam slike :)

milegrcki:
Ko čeka taj dočeka

Zakeralo:
Sve to moze da bude vrlo jednostavno.

Tacno se zna koje crteze treba poslati na overu i tacno se zna sta svaki camac treba da zadovolji da bi bio dobio CE oznaku.
Sve se zna i sve je jako jednostavno u vecini zemalja osim u Srbiji.
Ne zbog vlasti vec zbog nas samih, jer vlast je onakva kakavi smo mi. U Srbiji svako sve zna. Svi mogu da budu u isto vreme bravar, automehanicar, majstor za rakiju, mesar, zemljoradnik, moler a u stvari niko nista ne zna. Cak i zanate gde smo nekada bili dobri smo izgubili. Kada samo iznesem podatak da je IMR pravio motore za BMW u dalekoj proslosti, eeej....

Sto bi rekao Rambo Amadeus, mi smo genetski modifikovani da radimo protiv drzave u kojoj zivimo jer smo 500godina ziveli u Turskoj. Posto kada zajebes Turcina onda si bio heroj, delija.

Poenta je da ako vec nemate pare za lokalnog projektanta na internetu postoji gomila projekata sa komplentom dokumentacijom koja je potrebna za overu. Ti projekti su jako jeftini jer se prodaju u ogromnom broju, kupite bar jedan takav projekat, nemojte misliti da je sve lako, jer nije. Moj jedan kolega je imao uzrecicu:"Lako je kada znas, ali je veci problem sto ljudi misle da znaju."

Ne znam ni sto sam pisao ovaj post, verovatno revoltiran sto sam zajedno sa jos par stotina hiljada mladih oteran iz zemlje u kojoj je unisten svaki sistem vrednosti i sistem u generalnom smislu.

Necu vise,

Pozdrav

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju