Autor Tema: Gomila zezancija  (Pročitano 595539 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Vuk

• Savski dupegric . Kratkorepi
Odg: Gomila zezancija
« Odgovor #630 poslato: 21, 05, 2010, 16:12:40 posle podne »
U zivotu ima 4 boce !!!

Sranje, vec sam na trecoj !!!
:good:

olimp

• Gost
« Odgovor #631 poslato: 21, 05, 2010, 21:53:22 posle podne »

Malo savjeta za one koji ne znaju šta bi.

Ako vas je punica (tašta), po prirodi svoje naravi bacila na:

Sacuvajte hladnokrvnost, ucvrstite svoj ponos i kupite joj ogrlicu i naruknice od istog komada nakita s napomenom da se radi o nakitu u rustikalnom stilu i da je veoma popularan i u modi

Ukoliko je ni to nije primirilo otidite u obližnju trgovinu...

Kupite set za manikiru noktiju koje cete joj sa zadovoljstvom uz zetovu pažnju podrezati..

U predsoblju na diskretnom ali uocljivom mjestu postavite ovaj alat. Objasnite joj da time ljuštite i režete na kolutice krastavce...

Ukoliko ovo postavite u dnevni boravak, samo joj napomenite da time održavate mir i harmoniju u stanu...

A kada se požali da je svrbe leda, budite spremni, hitro uzmite pomagala i pocedite leda obožavane vam osobe ...

Za svaki slucaj nakon tretmana prvim, zapitajte je da li ce joj biti prijatniji tretman ovim pomagalima ...

:drinks:

olimp

• Gost
« Odgovor #632 poslato: 21, 05, 2010, 21:56:04 posle podne »
     Kada bude odlazila od vas još joj dugo iza toga šaljite vaše dobre želje i pozdrave za srecan put ...

Njen pepeo slobodno usipajte u ove posude. Kao stvorene su za to. Napravljene od prirodnih ekoloških materijala  daju komfor i sigurnost njenim ostacima...

A nakon što ste je smjestili u gornje posude, iznajmite cuvarske sposobnosti ove osobe koja ce vam osigurati mir i red u okolini...

a vi se prepustite dugo željenom hobiju koji ce vas najbolje opustiti i relaksirati...

Eto tako sam shvatio Sajam starih zanata koji se održao danas u centru Zagreba na glavnom trgu.

Sada vam je ujedno i jasno zašto moja supruga ne voli sa mnom ici u kazalište. Njeno razumjevanje kazališnih predstava i moje prepricavanje videnoga u kazalištu toliko se razlikuje da onaj tko nju i mene sluša ne shvaca da pricamo o jednoj te istoj predstavi. A šta se može. kakva mama takva i kci...

:drinks: :drinks: :drinks:

Van mreže Профа

• Administrator
  • Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com & www.mojaladja.net
    • http://www.mojaladja.net/
« Odgovor #633 poslato: 21, 05, 2010, 22:52:42 posle podne »
Занимљива манифестација, са још занимљивијим упутством како водити бригу о свима драгој особи.Судећи по приказаном репертоару оруђа подсјећа на аждају!
Само храбри знају каква је то борба.
Профа

Van mreže stvlada

• Talasožder Mali
  • www.zavarivanje-stanimirovic.rs
  • Brod tip: sunbird corsair 198
  • Marina: ajk
  • Veličina: 6m
« Odgovor #634 poslato: 23, 05, 2010, 12:29:39 posle podne »

Jebeš dupe, koje u šaku stane!
Moja omiljena, a verujem i parola dobrog dela ovdašnjih muškaraca, koji znaju kako se vrednuje žensko telo. Sve ja to poštujem... atraktivne devojčice sa nogama do srca, pregorela tela namazana uljem, ful ispeglane frizure na ravno, cvidže preko pola lica, plitke farmerke na pola guze, jagodice na licu da se posečeš, uvučeni obrazi i tako dalje....Ali, ipak, ruku na srce, ne volim da mi ista ta manekenka sedne u krilo i ostavi masnicu na butini, jer je toliko mršava i "zgodna" da mi se njena kičma(rep) zariva u nogu. Možda sam staromodan i AUT, ali neka sam, jednostavno Jebeš dupe koje u šaku stane.

Isključi mešalicu, da ne uključim bušilicu

Rečenica na koju pomislite u sebi (ili je u ekstremnijim varijantama i izgovorite) kada vidite zanosnu pripadnicu lepšeg pola koja veoma bezobrazno i provokativno vrcka dok hoda.

Kurčić

Malecka stvar čiji naziv ne znate, a niste baš sigurni ni čemu služi.
Komšija rašrafio daljinski pa kao nešto popravlja.
-         „Ajd komšija dodaj mi ono malecko. Znaš ono, što ide u ovo”.
-         ?
-         „Ama bre onaj kurčić. Tu negde se zaturi”.

Ko te jebe

Vrlo kratka prosto-proširena rečenica. Još jedan jezički paradoks, jer je to jedna naizgled upitna rečenica, ali u realnosti to je prosto-odjebativna rečenica.

Džarana više neg' dedina furuna

Deskriptivni izraz za promiskuitetnu devojku/ženu.
A: Simpatična ona mala preko.
B: Jeste, jeste, ali bolje je se mani. Ta je džarana više neg' dedina furuna.

Ženska intuicija

Veoma mistično žensko šesto čulo.
Kada, recimo, dovedete poželjno žensko stvorenje u svoj stan u sred noći, poprilično naliveni alkoholom, ugasite svetlo, pustite laganu muziku, bacite je na krevet i počnete da je grozničavo svlačite, njena ženska intuicija će tada da proradi i da joj nepogrešivo signalizira da vi možda imate čak i seks na pameti.

Tange

Gaće koje nikad neće postati krpa za prašinu.

Seks

Izgleda šašavo, ali mene ruka više ne boli.

Kako znaš da si Srbin?

Popnes se na Ajfelovu kulu,i ako je prva stvar koja ti padne na pamet da pljunes sa vrha - onda si sigurno Srbin!

Libudada

To je odo što se pije kad si prehladžed i kad di je zapušed dos.

10 razloga zbog kojih treba voleti svoju tetku

1. onaj osnovni, tetka je sestra jednom od tvojih matoraca, krv nije voda, bre
2. tetka ti je kupila omiljenu igracku iz detinjstva
3. tetka ti je kupila prvu milka cokoladu posle sankcija
4. tetka ne slusa narodnjake za razliku od tvojih matoraca, kupila ti je kartu za Depeche mode. E sad, jbg, nije ona kriva sto nisu dosli.
5. tetka te ne pita kad ces da zavrsis fax.
6. tetka ti ne gundja kad dodjes u 5 ujutru iz grada.
7. tetka ti kaze da je svaka devojka tvoja, keva te smara da se sto pre ozenis, da bi docekala unucice
8. tetka ti da 5000 dinara da popijes sok.
9. tetka ima tecu, a teca je car. S njim opusteno pricas o sexu, sportu i pijes pivo. Ljudina.
10. kad negde zaglavis, uvek mozes da kazes da si "spavao kod tetke", tetka je savrsen alibi.

Van mreže Vuk

« Odgovor #635 poslato: 23, 05, 2010, 15:21:11 posle podne »
ti si moj idol :smile:

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #636 poslato: 23, 05, 2010, 17:51:25 posle podne »
Zena bez sisa i dupeta, ko selo bez crkve i skole !!!

moj skroman doprinos  :good:

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #637 poslato: 23, 05, 2010, 18:25:12 posle podne »
Srpski jezik jeste lep i veoma bogat, kako izrazima tako i frazama sa izvedenim značenjima.
Ipak i sam Vuk je već u drugom izdanju izbacio neke od odrednica koje su bile unete u prvom - protivilo se to shvatanju pristojnosti u ono vreme.

Danas smo mnogo odmakli od tog vremena i takvih shvatanja ali ja sam malo stariji od većine vas pa mi malo smeta - valjda sam staromodan i valjda me polako gazi vreme. Ne bih da bilo kome solim pamet i držim lekcije ali osećam da moram da reagujem.

Plašim se da ovakvim "izvodima" iz rečnika ne povredimo ovih nekoliko žena koje prate ova naša piskaranja.
Ako sam dobro razumeo, ukupno ih ima 10-tak, pa bi trebalo da učinimo sve da ih bude više.

Muški, razmislite da li sam u pravu?
Ako nisam, a videće se to po tome ako broj dama ostane isti ili se uveća, onda zanemarite ovo moje razmišljanje i terajte po svome.
Možda su stvarno došla neka nova vremena, a ja u žurbi, radeći i rveći se sa životom to nisam primetio... :friends:

Van mreže Impuls

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #638 poslato: 24, 05, 2010, 13:07:38 posle podne »
Ha, a koliki bi ovaj godina robije fasovao? Doduse, posle ovog bi
se lako ulopio medj zatvorsku bratiju :)

Van mreže Vuk

« Odgovor #639 poslato: 24, 05, 2010, 13:47:08 posle podne »
ljubav nema granice :lol:

Van mreže MisterTwister

• Titelski sokozder
« Odgovor #640 poslato: 25, 05, 2010, 21:33:14 posle podne »
stvlada ili Vuk Karadzic nemam pojma ko je ko  he he :)))
Plutam, plivam, ronim, zaranjam, izranjam, nestajem, vraćam se...

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #641 poslato: 26, 05, 2010, 08:55:37 pre podne »
Pisali smo o lepotama srpskog jezika.
Pisali smo i o Momi Kaporu.

Evo, u nastavku, kako je Moma gledao na bogatstvo našeg jezika:

Citat
ŠATRO, PERA, MIKA, LAZA  - Momo Kapor

Kada mi se neki pisac hvali kako perfektno govori šest jezika obično mu savetujem da se zaposli na nekoj hotelskoj recepciji. Tamo čeznu za takvima! Ja, lično, imam velikih muka I sa maternjim. Jedva nađem reči koje su mi potrebne za sva čuda koja nam se događaju. 
Još u gimnaziji, redovno sam išao na popravne ispite iz francuskog, ruskog I srpske gramatike. 
Nikako da uhvatim jedno slobodno popodne I naučim taj engleski! Jedna nadobudna dama u nekom otmenom diplomatskom društvu pokušala je da me uvredi: 
"Kako nam to, vi, otkrivate Ameriku u svojim knjigama, a ne znate engleski?"- pitala me je.
 "Gospođo", kazao sam, "Kolumbo je, takodje, otkrio Ameriku, a nije znao ni reci engleskog!"

Siroti naši prevodioci! Koliko li je tek njima teško kada pokušaju da prevedu neprevodivo. Piše mi jedan iz Amerike: 
"U vašoj prici, koju upravo prevodim, postoje neki nejasni izrazi, pa vas molim da mi ih objasnite. Pišete da je to koštalo kao kajgana svetog Petra. Odakle znate da je sv.Petar jeo omlete? Ako je, pak, jeo, koliko je mogla da košta ta kajgana kada je toliko skupa? Od koliko jaja? U kojoj valuti je plaćena? Da li bih taj izraz mogao da prevedem kao: St.Peter's scrambled eggs? Kada smo kod jaja, kod vas sam pronašao izraz jaje na oko? Sta je to? Egg on eye? Zašto bi neko stavio jaje na oko? Da se možda, kod vas očna oboljenja ne leče jajima? Unapred zahvalan itd."

Jedan drugi me pita u pismu, sta to znači da je mališan bio "pljunuti otac"? Ko mu je I zašto ispljuvao tatu? Da li se kod nas pljuju ocevi i kojom prilikom?

Zanima ga, takodje, izraz "buni se k'o Grk u apsu" Zbog čega je taj Grk zatvoren kod nas i zašto je protestovao? I kako je, uopšte, moguće da nekome "padne sekira u med"? Otkud sekira u medu? Zar se med ne čuva u teglama ili zatvorenim posudama?

Sa izrazom "spava k'o zaklan", imao sam najviše neprilika. Kako prevesti na civilizovani jezik, da neko tako dobro i slatko spava, kao da su ga preklali? Da li smo se kroz istoriju toliko dugo klali da nam je pokolj već ušao u metaforične snove? 

No, najviše pitanja dobio sam u vezi sa poetskom slikom da je jedan tip "prdnuo u čabar", to jest, čabrirao, što je potpuno neprevodivo ni na kakav jezik! Mada je i to teško, čovek bi, ipak, lakše mogao da objasni kakav je neko, koga zovu "mrtvo puvalo" (mrtav a puše) ali kako objasniti tipičan beogradski izraz koji ima toliko skrivenih znacenja, a ne znači ništa - landara pišore! Ili kada je neko pomalo bleskast, pa ga zovu indi-mindi-saja-paja? Da ne pominjem stari izraz: šatro, Pera, Mika, Laza

Prevodioce zanima još i to zašto su za nas toliko udaljena baš španska sela (To su za mene španska sela), kad ima mnogo udaljenijih, kao sto su, na primer, novozelandska ili peruanska?

Dobro je da se nisu setili da me pitaju sta znači rasturi ga k'o Bugarin ćurku I zbog cega se neko smeje k'o lud na brašno? Sta ima smešno u brašnu? Da li kod vas u pekarama rade ludaci?

Ipak lakše mi je da odgovorim na pitanje o rečima i izrazima nego o stvarima u ovoj zemlji koje ni ja, zaista, ne umem da objasnim. 

Ukratko, da se poslužim recima jedne novokomponovane pesme:
       Ne plači mi na kućnome pragu 
       Da mi vrata ne povuku vlagu.

Kraj citata

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #642 poslato: 26, 05, 2010, 10:34:29 pre podne »
 :good:

olimp

• Gost
« Odgovor #643 poslato: 26, 05, 2010, 11:31:37 pre podne »
 :lol: :good: :drinks:

:suicide:

olimp

• Gost
« Odgovor #644 poslato: 27, 05, 2010, 20:09:01 posle podne »

Uvijek moramo misliti na prijatelje, poznanike i osobe koje su nam bliske. Moramo im pomagati kako savjetima tako i svime onime što možemo ako to zatraže od nas, ali i ako ne zatraže, ako smatramo da je to korisno za njih.

Mene ovoga puta nije nitko tražio za savjet, ali smatram da možda mogu pomoći čovjeku koji je svakodnevno na ovome forumu, koji se trudi da sve na forumu funkcionira kako treba, čovjeku koji je nama ostalima puno korisnih savjeta postavio na forum.

Radi se o Kapetanu.

Iz tekstova na forumu koje je postavio saznali smo da mu se uskoro povećava brojnost članova porodice. Ovako brojni imali bi velikih poteškoća da uđu u njegov automobil iz perioda Mojsije ili možda i stariji koji je već pomalo i na izdisaju, upitne mogućnosti da pruži sigurnu vožnju, a o konforu koji zaslužuje prinova da ne pričamo.

Iz toga razloga evo informacije i prijedloga za tebe Kapetane.

Osobnog sam mišljenja da će ti ovaj automobil zadovoljiti potrebe koje su pred tobom (Molim ne obraćaj pažnju na motor i autobus, oni su samo dekora radi). Na prvi pogled mi izgleda taman toliko prostran da ćeš moći porodicu udobno smjestiti u njega.

Ostati će ti i mjesta dovoljno ne samo da iz staroga vozila preseliš sav onaj krš koji imaš u kabini, već ćeš na osobno zadovoljstvo, moći nametati još puno više novoga krša, a neće previše smetati.

Preporučujem ti da kupiš ovoga polovnoga, jer je jeftiniji od novoga, a kako si nastavio i on kada postane tjesan možeš ga lakše prodati i imati učešće za omanji autobus. Savjet prihvati kao dobronamjeran, jer takav i jeste bez namjere da te naljuti ili povredi.

:drinks: :drinks: :drinks: