Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Regata Vode Vojvodine 2016/2017.

<< < (4/28) > >>

LSI:
Маркусе, на ову регату поћи ћу сам. Отворени чамац је један од разлога.
Планирам да понесем шатор који се лако склапа и расклапа.
Већ сам направио списак ствари које треба понети.
Оно што видим као проблем јесте исхрана и одржавање хигијене.

Ја ни код куће себи не спремам храну а тек на чамцу нећу имати услове за то. Надам се да ће на свим местима заустављања и задржавања бити омогућено да се нешто купи. Мислим да могу да издржим десет дана с једним оброком дневно.
Више од свега, брину ме комарци. Спремам план достојан Барбаросе па ћемо видети.

Само да нас време послужи и биће све у најбољем реду.

Sent from my P9000 using Tapatalk

Bakara:

--- Citat: LSI  03, 05, 2017, 23:19:17 posle podne ---...Мислим да могу да издржим десет дана с једним оброком дневно...

--- Kraj citata ---
LSI nemojte da se uzdate u ovo, mislim da nije bas bezbedno...!

Imacete duze plovidbe, verovatno po suncu a na otvorenom ste camcu. Siguran sam da ne zelite da vam zbog smanjene ishrane i jakog sunca bude lose, pa da vam to pokvari prvo regatasko iskustvo?

Da sam na vasem mestu, sto se tice ishrane, pripremio bih ako nista, dosta konzervi razne hrane i mnooogo tecnosti! Mali plinski reso je isto zgodan. Koliko znam, imate komore na camcu u koje moze da stane ta hrana, a da bude pri samom koritu gde ce voda odrzavati nizu temperaturu. Drugo, morate se nekako zastititi od sunca. Posto su brzine kojima se plovi izmedju 5 i 10kmh u grupi(tako sam razumeo), mozda ce vam znaciti i suncobran ako nemate tendu? Mada, bicete sa ljudima koji vole vodu i druzenje, i pored njih i da hocete, ne mozete ostati gladni siguran sam 6589

Ja nemam iskustva sa regatama, ali sam dugo na vodi pa pisem ovo prijateljski u cilju da takav dogadjaj pamtite i prepricavate dugo, ali u pozitivnom smislu 114
Pozdrav!

DuleN:
Za Lakija se ne sekiram... Stara je to kuka, sve ce taj izdrzati...
Tendu ima, camac mu je brz pa ce caskom skoknuti levo desno...
Jedino se plasim da ce ga neko slikati kad sedne na Yupolku, pa ce bidne kompromataaa  stri stri stri

LSI:
Бакара, најлепше се захваљујем на овим лепим сугестијама.

Кад сам рекао: један оброк дневно, мислио сам на један прави оброк - нешто скувано.

Иначе, на свој списак сам ставио да треба понети бар један пакет воде за пиће, а уз пут бих залиху обнављао. Такође, биће ту и конзерви (наресци, паштете, готова јела) за оне друге оброке.
Колико сам чуо, организатор увек обезбеди с домаћинима да се нешто припреми (сећам се једног пасуља у Бечеју пре две године).
Имам оне портабл фрижидере, чак и један с вентилатором али за њега је потребно стално напајање, тако да нисам сигуран да ли ћу их понети. А и ако их понесем, биће то пре свега да би ми храна била добро затворена ако већ не може да се хлади целим путем.

Сигурно нећу себе изложити ризику, како због себе самог, тако не желим ни организатору да стварам проблеме за случај да ми не буде добро због непромишљености.

Мој чамац има постављену тенду, тако да се ни сунца не плашим.

А што се тиче успомена и препричавања - видите ви колико ја и иначе пишем. Шта мислите колико ће тога бити после регате (није да вам претим)?

LSI:

--- Citat: DuleN  04, 05, 2017, 09:32:20 pre podne ---...
Jedino se plasim da ce ga neko slikati kad sedne na Yupolku, pa ce bidne kompromataaa  stri stri stri

--- Kraj citata ---

Каква јуполка? Спремио сам хемијски. Имам и средство које се сипа доле, у "црни танк". Сад тражим добар дезинфектант за горњи, за испирање.

А за сликање - ко буде расположен да ме слика, лако може бити и сам "усликан" (то смо и као мали радили - само се, с опроштењем, натрћиш, а усликани може само да се смешка).

А компромитација - јуначе, имам се ја чиме подичити (кад почнем да се извињавам, нема ми равног).

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju