Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Regata Vode Vojvodine 2016/2017.

(1/28) > >>

LSI:
Примио сам једну лепу информацију од наше Мирјане из Новог Сада па бих да је поделим с вама. Да ја не бих, по обичају, дужио ево поруке онако како сам је примио:

Dragi regataši, prijatelji i ljubitelji vode i plovidbe,

želim da vas obavestim da će u nedelju 19.02.2017. godine u terminu od 12.35h na RTV Vojvodina, prvi program, početi sa emitovanjem serijal od 3 epizode posvećene Regati Vode Vojvodine 2016, u okviru emisije “Centar sveta” autora Kamenka Milenkovića!

Konačno se završavaju ledeni dani na našim rekama i kanalima, čime se naše aktivnosti povodom organizacije ovogodišnje regate uveliko zahuktavaju. Radi vašeg eventualnog planiranja učešća u našoj Panonskoj avanturi obaveštavam vas o sledećem:
Regatu planiramo da organizujemo u periodu od 21.06. do 02.07.2017. godine, u trajanju od 12 dana, na reci Dunavu i Tisi. Plan je da se plovi do ušća Tise, zatim uzvodno do Kanjiže i nazad istim putem, sa zaustavljanjem u više mesta i opština. Detaljnije informacije o tačnim mestima stajanja, datuma početka prijava i sastanaka regataša ćete dobijati u narednom periodu putem mail-a i medija.

Takođe, organizovaćemo i kratku prezentaciju i druženje na Sajmu nautike u Beogradu, o čemu ćete uskoro biti detaljnije obavešteni..

Želim da nam svima što pre prođu ovi hladni dani i da otvorimo sezonu uživanja na našim plovilima..

Srdačan pozdrav,
Mirjana Živković

LSI:
Размишљајући о регати коју традиционално организује предузеће Воде Војводине и пловидби каналском мрежом, на интернету сам на сајту Вукови с Дунава наишао на веома лепу причу о изградњи Великог бачког канала.

Ако имате мало времена - погледајте.

Аутор је администратор сајта који се на интернету потписује као PIKEMAN. Текст је на сајт поставио г. Пикеман, сада већ давне 2009. године.
Нисам био у прилици да се обратим г. Пикеману и затражим његову дозволу за преузимање и ширење ове лепе приче али надам се да ми не би замерио јер то чиним само из једног разлога – да његов труд не остане затрпан у времену, већ да у лепој причи и сликама ужива још неко ко причу и слике није имао прилике да прочита и види до сада.

Ево и неколико линкова ка видео клиповима који су такође део приче г. Пикемана. Ко има времена, сигурно ће уживати и у тим причама и призорима:

http://vukovisadunava.com/dunav-kroz-vekove/veliki-backi-kanal/

- Занимљива прича о Великом бачком каналу
- Прича о Великом бачком каналу
- Прича о сликару Стефану Јегеру

vepar:
Regata Voda Vojvodine a bez i 1 km kanala??? Sta je razlog tome? Zaraslost kanala? Ili mozda jos nisu zavrsili remont prevodnice u Beceju od prosle godine?

LSI:
Не знам шта је разлог да за ову годину није планирана пловидба (и) каналима али и Дунав и Тиса су у сфери одговорности организатора, Воде Војводине, тако да не видим у томе проблем. Руту и треба мењати сваке године како пловидба и сама регата не би постали монотони.

Можда ће одговор на то питање дати Мирјана током презентације на сајму следеће недеље.

Мени лично, овогодишњи план веома одговара и врло озбиљно размишљам о томе да се прикључим... Али не смем ништа у напред да пишем. Кад год сам претходних пар година у ово време планирао учешће у регати нешто ме је спречило. Овог пута ћу, мудро ћутати па... шта буде - биће.

vepar:
Danas smo u klubu NREK Liman imali redovnu godisnju skupstinu pa sam imao prilike da porazgovaram sa Mirom (kapetanica regate). Na zalost ruta regate koja je gore izneta je tacna i definitivna. Razlog za takvu rutu je to sto ce prevodnica Novi Sad uci u remont i nece biti zavrsena celu sezonu  no125 no125 no125 Ali makar su zavrsili prevodnicu Becej pa ko hoce moze se tamo odvojiti od regate i otici do Bogojeva pa nazad... Ali sve u svemu tuzna prica jer ce Novosadjani ove godine biti odseceni od kanalske mreze...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju