E, ovako treba... > Yamaha
YAMAHA u garaži
Zoran T:
Uvek je bilo "jeftinije" zameniti ulje i u peti i u motoru pregledati jos sta treba od impelera do semeringa,konzervirati i ostaviti ga da prezimi od bilo kakve naknadne intervencije na motoru...nedaj boze na vodi...
tangabravo:
Ajd da lupim i ja koju.Ja imam Yamahu4KS i promenio sam ulje u čizmi predprošle god a motor je radio sa tim uljem možda 5h maximum , a ove god nije paljhen uopčšte , pa me sadainteresuje ako nije pomešo ulje i vodu zašto vaditi ulje kada nije izanđalo , jer po mojoj logicin ako može u kolima da stoji u menjaču godinama što nebi i u čizmi , a i nevalja stalno sipati novo ulje dok ne razradi oops sha
maverick:
A mjenjači u automobilima se ne nalaze u vodi i njihova trajnost ne ovisi o dva semeringa od 5 eura....sem toga bilo koji udarac elisom moze uzrokovati oštećenje osovine i napraviti štetu koja kod malih motora počesto prelazi njihovu vrijednost. Stoga ulje se mjenja svake godine ne zbog trajnosti samog ulja već inspekcije cijelog mjenjačkog sklopa. Nije dovoljno samo odvrnuti šaraf i vidjeti da li je ulje mliječno vec ga treba ispustiti do kraja i vidjeti što će se iscjediti na samom kraju...Litra ulja kosta par eura i imas i za isprati zaostatke starog ulja i špene...Ovo je onako samo moj osvrt na održavanje i servisiranje....danas su a i uvijek su motori bili preskupi da se ne održavaju pošteno jer ne kupuju se svaki dan...A to o ne razrađenom ulju ne priznam uopće jh
tangabravo:
To o nerazrađenom ulju nam je govorio profesor motoristike a ja samo zapamtio
zveki66:
Mileta, ja bih da se vratim na tvoju Yamahu posto sam tek sada iscitao temu. Vidim imas postolje za motor, bure i garazu u kojoj pretpostavljam ne mrzne. Da je moj motor ja bih ga na svakih 15-ak dana ubacio u bure jh jh upalio i pustio da odradi 5-10 min. Dovoljno da se malo zagreje i ulje provrti kroz menjac i motor. Takodje dobro i za akumulator da se malo probudi. Pred pocetak sezone a to je kod nas na klubu vec polovinom aprila ako naravno Dunav ne poludi, uzmes i onda lepo zamenis ulje i motorno i u menjacu.
I da je sve kako treba, ja bih opet menjao, ipak je to stariji motor i bolje da ima sto svezije ulje u sebi. Ovim izbegavas dilemu da li da konzerviras ili ne motor (ako je uopste to neophodno) a ujedno imas i malo zanimacije i rekeracije 44444
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju