E, ovako treba... > Yamaha
YAMAHA u garaži
tangabravo:
Zveki potpuno si u pravu to mi majstori zovemo šetanje klipa jer ma koliko da je stublina masna poznaje se kada karike stoje u mestu i zato se i šeta klip, a ko ne misli da pali motor ili da ručno šeta klip ima stari majstorsmi sistem- odvije se svećica , dovede se klip u donju mrtvu tačku , naspe se u stublinu ili retko ulje ili masno lož ulje i zavrne se svećica. Na proleće se samo izduva podmaz iz stubline i ko duša ,
zankiki:
Ja moju 18-icu na svakih 5-10 dana, lagano povučem konopac za paljenje, samo da klip promeni položaj... I tako celu zimu.
Da li radim dobro ne znam, ali nisam primetio da joj nešto fali posle svih ovih godina.
Mornar u kanalu:
Iz mog iskustva najbolje je odviti svećicu u unutrašnjost cilindra isprskati wd -40 , ulje je gusto i teško prolazi na tim tolerancijama karika , klipa i cilindra .
tangabravo:
Jeste kolega i zato je čiča i nasuo dobru masnu lopžiku i sve OK. Zankiki ta ti je radnja sasvim na mestu i ja to radim preko godine kada god se setim , samo ne kažeš jel otvoriš dovod goriva pošto ne valja na suvo šetati klip
Drivee:
Ne valjda na suvo, zato ide malo ulja ili wd40. Povuci konopac da klip uradi jedan krug(gore dole), za mesec, dva, povuci jos jednom i tako u krug.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju