E, ovako treba... > Yamaha

YAMAHA u garaži

<< < (2/8) > >>

zankiki:
Možeš i sam, odvrneš donji šraf na peti i gledaš da li će da curi voda ili ulje.
Pošto je ulje lakše od vode, dole će uvek pre da krene voda.
Podrazumeva se da je motor pre toga mirovao neko vreme.

I neka te ne brine ako izađe par kapi, toliko uvek bude.... Ali ako iscuri dosta vode, pa tek onda ulje, planiraj da zameniš semering na peti. Mada možeš i samo da isprazniš pa da sipaš novo ulje na proleće.

MiletaStamat:
Hvala Zankiki, će probam  6589, nadam se da će biti sve u redu. Osim što me je letos elektronika zezala(promenjena) nisam primetio da nešto drugo ne štima na motoru.

steps:
Treba ti samo jedan ravan srafciger sa sirim vrhom i duzom ruckom ( jer treba malo sile da se odsrafe ta dva srafa).
A sto se tice menjanja ulja, iskustvo ( na svu srecu ne licno, vec prijatelja) me je naucilo da je najmanje sto mozemo da pruzimo motorima kvalitetno ulje koje se redovno menja, da bi nam verno sluzili ( jer u ovoj zemlji ih vozimo na sve i svasta, a najmanje na kvalitetan benzin).
Pa, zato i menjam ulja na kraju sezone ( ko zna cega sve ima u tom starom ulju), a bolje da novo stoji u motoru nego na polici u nekoj prodavnici tih par meseci... a ako ti servisiraju majstori, mislim da ih je sada lakse" upecati" nego na pocetku sezone hi

Bakara:
I da se nadovezem na vas, ako u ulju ima vode, ulje ce biti skoro belo, tacnije bice neprovidno i belicasto. Takvo ulje treba promeniti sto pre, i proveriti  sve semeringe koji zaptivaju taj prostor.

maverick:
Ulja se u motoru, kako u peti tako i unutar mašine mjenjaju prije no motor ode u zimski san, ako paljenje neće biti do proljeća poželjno je i konzervirati...Narvno to su preporuke..a ostalo je po izboru  thumbup

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju