E, ovako treba... > Plovila

Malo o Bayliner-u 175 ili 185 BR

<< < (4/6) > >>

sceka:

--- Citat: Dule  09, 09, 2009, 20:14:13 posle podne ---Gliser i potrosnja...
...
Na primer ja sa motorom od 360 HP kad idem sam i rasterecen trosim oko 0.9 l na sat. Kad je camac dodatno opterecen sa jos tonu opreme, vode, gorivom i posadom onda potrosnja poraste na 1.2 do 1.3 l na sat.
...

--- Kraj citata ---

Dule jesi li mislio l na km?

Jos jedno pitanje: kog majstora koristis i jer mogu i ja da se prijavim, jer ekipi koja to meni radi nisam sklon da puno verujem!

BOKAC:
Sceko,

popni se od tvoje marine uzvodno do marine NAUTEC. Trazis Caleta, covek je ovlasceni serviser od strane Mercruiser-a, ima lager rezervnih delova i stvarno ozbiljno radi posao.

Pozdrav

Barba:
Potrosnja je u ovom slucaju relativna stvar. Ali okreni obrni dodje ti na isto, samo je pitanje sta zelis. Nekome je lepsi ugodjaj da u komfornom camcu plovi 15 sati i relaksira se laganom plovidbom, dok neko drugi uziva na nekoj udaljenoj plazici do koje stigne za 2 sata i tamo se relaksira cekajuci ovog prvog. Znaci sve se svodi na osnovno pitanje pri kupovini camca. Kako zelimo da ga koristimo?

SALE NB:
Zaključak je generalno pravilan, ali iz tvog posta proizlazi da je deplasmanac komforan a gliserski cruiser brz i neudoban?! Pa će se vlasnik istog relaksirati kad stigne na odredište?!

To i jeste najveća prednost cruisera poput Petre ili nekog Baylinera, Regala itd, u punom komforu ploviti lagano ili odvrnuti gas i stići brzo na destinaciju, opet u punom komforu i uz nesvakidašnje uživanje! Ti čamci mogu i jedno i drugo!

Jedina prepreka su finansije i poreska politika ove naše... hmm.. "države"

Barba:

--- Citat: SALE NB  10, 09, 2009, 13:48:42 posle podne ---Zaključak je generalno pravilan, ali iz tvog posta proizlazi da je deplasmanac komforan a gliserski cruiser brz i neudoban?! Pa će se vlasnik istog relaksirati kad stigne na odredište?!

--- Kraj citata ---

Znas da nisam to hteo da kazem. Poenta je da se za tri puta nizu cenu moze nabaviti deplasmanac koji iako je spor, moze svojim komforom omoguciti uzivanje i pri brzini od 10 kt. Naravno da je bolje imati Baylinera umesto limenog trotonca i da je bolje imati mercedesa nego stojadina. Pa ne kaze se za dzabe: "Bolje ceo zivot kao bogatas, nego jedan dan i bijedi".   

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju