E, ovako treba... > Plovila

Malo o Bayliner-u 175 ili 185 BR

<< < (5/6) > >>

SALE NB:
Bogami, Barba, koliko sam ja gledao, za dobrog deplasmanca trebaju iste pare kao i za gliser!
Igranka počinje sa 7-8.000 evra, u obe kategorije. I to svejedno, 'oš novo, 'oš polovno!
Kod polovnih ćeš naći nešto staro, ali u "fulu", ili ćeš uzeti novog "golaća" pa polako!

BOKAC:

--- Citat: SALE NB  10, 09, 2009, 13:48:42 posle podne ---Zaključak je generalno pravilan, ali iz tvog posta proizlazi da je deplasmanac komforan a gliserski cruiser brz i neudoban?! Pa će se vlasnik istog relaksirati kad stigne na odredište?!

To i jeste najveća prednost cruisera poput Petre ili nekog Baylinera, Regala itd, u punom komforu ploviti lagano ili odvrnuti gas i stići brzo na destinaciju, opet u punom komforu i uz nesvakidašnje uživanje! Ti čamci mogu i jedno i drugo!

Jedina prepreka su finansije i poreska politika ove naše... hmm.. "države"

--- Kraj citata ---

I ja sam postovalac vece brzine(valjda zbog manjka vremena) ali voziti Baylinera i sl. na malom gasu i ne predstavlja neko zadovoljstvo.Meni vise lici na fizicki rad posto moras non-stop
da motas vola. Naprosto ne drzi pravac poput deplasmanca.

SALE NB:
To za držanje pravca si u pravu, ali imao sam priliku voziti Duletovu "Petru" na malom gasu, bukvalno se igraš malo na volanu, zavaljen u kožnu fotelju, vetrić u lice... nije bilo nimalo neugodno- naprotiv!!! :good:
Verovatno nije zabavno ako je volan težak za okretanje ili neprecizan, ali kod Wellcrafta je sasvim ok. Kao u autu.

sceka:

--- Citat: SALE NB  11, 09, 2009, 16:35:35 posle podne ---
Verovatno nije zabavno ako je volan težak za okretanje ili neprecizan, ali kod Wellcrafta je sasvim ok. Kao u autu.

--- Kraj citata ---

Koliko je meni poznato svi moderni camci sa ugradjenim motorom imaju servo volane i mogucnost podesavanja nagiba volana pa zato i to malo igranje volanom nije neki napor.

BOKAC:

--- Citat: sceka  11, 09, 2009, 21:11:46 posle podne ---
--- Citat: SALE NB  11, 09, 2009, 16:35:35 posle podne ---

--- Kraj citata ---

Koliko je meni poznato svi moderni camci sa ugradjenim motorom imaju servo volane i mogucnost podesavanja nagiba volana pa zato i to malo igranje volanom nije neki napor.

--- Kraj citata ---

Ne radi se o fizicki teskom poslu (mada sam to rekao),nego o tome da su ti camci neupravljiviji u odnosu na deplasmance pa vazdan moras da vrtis volan levo desno.

Neznam kako je na vecim cruiserima, ovo je licno iskustvo sa camcem 19 ft.

Pozdrav

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju