Ta teleskopska varijanta krova koliko ja znam u nautickoj istoriji prvi je primenio pionir nautike sa nasih prostora,lsi sa foruma pa pogledaj kako je to tamo uradjeno. Nazalost neces naci podatak prakticnoj upotrebi iste jer tu iskustva nema:). Stagod da stavljas gore gledaj da bude sto lakse,mozda cak i neki sper pa tanko plastificiran.
Ne mora teleskopska,moze i montazno demontazna samo da funkcionise,
Gde bih mogao da vidim tu majstoriju kolege LSI-ja.

[/quote]
Срле,
Чамац сам продао пре десетак дана и више није у мом поседу. Налази се код новог власника.
Што се тиче тога шта је и како је направљено, ја сам дао идеју коју је наш пријтељ Кемпи претворио у функционалну стварност.
Све је било крајње једноставно.
На крову кабине направљен је ослонац за тврди кров који се завршавао на задњем делу кокпита. Кров је позади био ослоњен на оградицу коју сам наварио на странице чамца.
Са два завртња на месту предњег ослонца на кабини и са два завртња којима су стубови, носачи кровне конструкције били ослоњени на оградицу, читава конструкција је завршена. Да,била су ту и два точка на предњем ослонцу
који су клизили по вођици.
Овај обележени део морам да исправим: у ствари, точкови су били фиксирани, а по њима је клизила конструкција крова. (Извините због погрешњног објашњења у провом тренутку.)
Читава конструкција је урађена од алуминијумских профила а сам кров је био од сендвич панела (споља веома танак алу-лим, а између полиуретанска пена).
Било је довољно ослободити завртње (лептир матице) и гурнути кров унапред. Ход крова је био подешен тако да је кров могао да у целости покрије кров кабине и прави додатни хлад изнад ње и да при том потпуно открије кокпит ради пецања или сунчања.
Практично без било каквих напора, за мање од три минута могао сам да померим кров из једне у другу позицију или у било који положај између та два крајња.
Доле су две фотографије (не баш најбољег квалитета) на којима можете видети колико је то све било једноставно.