E, ovako treba... > Vanbrodski motori
Дилема: четворотактни или двотактни аутолуб?
Zoran T:
To je nesto tu za dlaku (ili dlacicu) 30ks=22,075kw (ili kako pise u delkaraciji)mislio sam da prolazi jeftiniju registraciju...i nije neka razlika u ceni ali bi ce razlika u voznji velika.25 ks na tom camcu+2 osobe ce da se muci da izglisira i da glisira(i pitanje dal ce) a sa 30ks(40jos bolje) ce puno lakse da izglisira i da glisira cak i kad malo smanjis gas potrosnja ista ili manja nego 20-25 pod punim gasom...ipak je to veca elisa sa jacim potiskom,veca kubikaza i tri cilindra motor...o 20 ne vredi razmisljati...taj mariner 4t jeste yamaha a 2t do neke godine???(tipa 2004)jeste yamaha
a posle je mercury
HIBINI:
hi Lazo vidim da ste u dilemi koji motor da kupite. Ja imam na elanovom gliseru merkuri autolube 2t 60 ks noviji 2005 g,ali veliki je potrosac oko 25 l na punom gasu.Porez je isti za 30 i 60 ks.Na al.camcu imam tohatsu 4t 3o ks .na punom gasu trosi max.9 do 10 l.Vidite sta vam se najvise isplati. Za vas camac po meni najmanje 4o ks mislim da bi zadovoljilo potrebe. Imali bi solidnu brzinu a vozili bi na 2/3 gasa.
LSI:
Знам да је хонда од 25 КС тешка 70 кг (исто је и јамаха те снаге). Мислим да су хонда и јамаха (обе 4Т) од 40 КС тешке по 90 кг.
Колико је тежак 2Т мотор од 30 КС?
На чамцу о ком причамо, сад је јамаха 4Т од 25 КС и видим да је крма прилично уроњена. Шта ће бити ако се окачи тежи мотор?
djbtea:
LSI mozesh se raspitivati to je uredu ali ipak ako zelish pravu stvar koja ce ti i sada a posebno u penzionerskim danima fala bogu shto duzim i pravi motor koristiti stoga bez dvojbe kada dodje vreme kod gospodina Ratka u Galiju i Yamaha po pravoj preporuci i bicesh miran uhaj ane da ushtedimo za ovo ili ono onda silne prepravke itd. inace i Hogar ili ti Zak je svojevremeno kupio kod Ratka novu Yamahu josh uvek ki nova a Rakac ima dobrih i proverenih polovnih Yamaha sve najbolje pozdrav 114 114 harm
maverick:
--- Citat: LSI 05, 02, 2016, 15:11:24 posle podne ---
--- Citat: Mezija 05, 02, 2016, 15:08:40 posle podne ---Mariner pente za svaku pohvalu a poviljnije su od Yamahe
--- Kraj citata ---
Маринер је по свему исти као јамаха само не знам ко га и где прави.
То је ситуација као и са парсунима. Оба су 100% копије јамахе и сервисирају их исти мајстори и убацују исте заменске делове - то је оно што сам до сада чуо.
Ипак и даље људи одмахују рукама и кажу: "Само јамаха!"
Да ли се ради само o предрасудама?
--- Kraj citata ---
Posto servisiriam i jedne i druge...recimo da si ti ciljana skupina za parsuna...jeftin i pouzdan 4 t motor, porilicno ugladjeniji od bilo kojeg 2t polovnjaka a ne ides na vodu 300 dana kroz godinu i tebi u ovom omjeru kojem izlazis na vodu trajace poprilično dugo....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju