E, ovako treba... > Vanbrodski motori

Дилема: четворотактни или двотактни аутолуб?

<< < (3/22) > >>

njegos68:
 thumbup
--- Citat: Zoran T  05, 02, 2016, 14:28:08 posle podne ---Mislim da bi ti 20-25ks(bez obzira na takt) bilo slabasno za camac...30ks(sa tri cilindra)minimum a i krajnja granica do skuplje registraciju...2t zbog manje kilaze i nabavne cene,odrzavanja,koriscenja...
autolube je napravljen za amerikance koji ne znaju koliko decilitara ulja da sipaju na 4,5galona ili ako imas pomocni 4t da ne pobrkas gorivo ili da ne razmisljas o mesavini...favorit yamaha 30 2t autolube nebitno...mozda i bolje bez toga?

--- Kraj citata ---
  thumbup  6589

LSI:

--- Citat: Zoran T  05, 02, 2016, 14:28:08 posle podne ---Mislim da bi ti 20-25ks(bez obzira na takt) bilo slabasno za camac...30ks(sa tri cilindra)minimum a i krajnja granica do skuplje registraciju...2t zbog manje kilaze i nabavne cene,odrzavanja,koriscenja...
autolube je napravljen za amerikance koji ne znaju koliko decilitara ulja da sipaju na 4,5galona ili ako imas pomocni 4t da ne pobrkas gorivo ili da ne razmisljas o mesavini...favorit yamaha 30 2t autolube nebitno...mozda i bolje bez toga?

--- Kraj citata ---

Зоране, мотор од 30 КС већ припада вишој пореској групи (то је 22,22 kW) и плаћа се 12.530,00 РСД а не 8.770,00 РСД као за мотор од 20 КС.

Иначе, морам да признам, по питању размеравања и дозирања уља - ја сам 100% Американац (мајку им америчку, да простите на изразу - то ми се само откине; ваљда је то последица стреса од бомбардовања?).
Мислим да је за мотор далеко боље аутоматско дозирање уља од било ког "пажљивог" мешања.

Да се вратим на трошак.

Чак и да узмем мотор од 30 КС и платим виши порез (разлика је неких 40-так евра) од уштеде на разлици у цени могао бих да плаћам увећани порез наредних 20 година.

Истина онда не бих могао да купим гориво за наредних 30 али компромис би се вероватно нашао у томе да купим горива и плаћам порез у наредних 10-12 година.

Остаје још питање бучности мотора?

Двотактне машине су по правилу гласније.

Имао сам Евинруда и он се "драо" за све паре. Било је готово немогуће разговарати на чамцу од њега. Зато сам га и продао.

Нисам имао двотактну јамаху па не могу да кажем колико је то бучније од четворотактне. Каква су искуства по том питању?

Mezija:
Mariner pente za svaku pohvalu a povoljnije su od Yamahe.
Sve dvotaktne su bucne bile autolube ili ne

LSI:

--- Citat: Mezija  05, 02, 2016, 15:08:40 posle podne ---Mariner pente za svaku pohvalu a poviljnije su od Yamahe

--- Kraj citata ---

Маринер је по свему исти као јамаха само не знам ко га и где прави.

То је ситуација као и са парсунима. Оба су 100% копије јамахе и сервисирају их исти мајстори и убацују исте заменске делове - то је оно што сам до сада чуо.
Ипак и даље људи одмахују рукама и кажу: "Само јамаха!"

Да ли се ради само o предрасудама?

Mezija:
Iz iskustva mojih prijatelja samo pohvale

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju