E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Digitalna televizija na brodu dvb t2
slavkor:
Moram jos da napomenem,nisam u prethodnom tekstu.
Najveci broj prijemnika je sa ulaznim napajanjem od 220 v ,sto je razumljivo,zbog upotrebe u kucnoj varijenti. Manji broj prijemnika je sa eksternim,spoljnim,napajanjem,cesce 5 volti,nego 12 volti, to su u glavnom malo stariji modeli. Ali svi oni daju na Antenskom prikljucku 5 volti za napajanje nekih aktivnih antena ciji se pojacavaci napajaju preko Antenskog kabla,i POTREBNO JE ISKLJUCITI U MENIJU TU OPCIJU !!! To napominjem narocito zbog ljudi koji koriste pasivne antene tipa Loga i slicno,zbog kratkog spoja.
Inace mogu da preporucim DVB T2 prijemnike koje sam probao ; STRONG 8201,SYnaps,Vivax, sasvim su korektni i uklapaju se u cenu od 30-40e.
Opet ponavljam , Malo sacekajte,padaju cene,ponuda je sve veca.
zankiki:
Pošto vidim da se razumeš, jedno pitanje.
Stigla mi je danas http://www.strong.tv/en/products/accessories-dvb-t-antenna/srtant45
Pošto na brodu nisam imao nikakvu antenu, a ne bih baš da kačim riblju kost na krov roll4 , možeš li reći da li je dobar izbor. Ima ih na oglasima za oko 3000 dinara, što je sasvim korektno i mislim da bi i drugima bilo zanimljivo. Takođe je dobro, što napajanje dobija iz samog uređaja preko koaksijelnog kabla, pa ne mora da se dovodi dodatno napajanje. Nije baš glomex sajkaca , ali ako radi što da ne, a i dizajn je ok.
slavkor:
pozdrav Zankiki,
NIsam imao priliku da probam doticnu antenu,verovatno je korektna.
Ima na trzistu dosta toga u ponudi,od malih stap antena(kao za kola,auto radia,jednostavno da kazem) pa do par stotina evra.
Za kucnu varijantu je manji problem,posto se antena fiksira u jednom pravcu i to je to ali za nauticare je potrebno da antena ima sto veci ugao prijema ili cak kruzni dijagram prijema zbog promene mesta boravka camaca ili prijemu u pokretu.Obicno te antene imaju slabije pojacanje nego druge usmerenije antene.Ili da ljudi pomeraju antenu,kad promene lokaciju,ako imaji neke usmerenije antene,tipa loge itd... Sve je stavar kon
kretne probe,teoretisanje ne pomaze mnogo.
Konkretno stvar nije komplikovana,Nauticari ne moraju da se pribojavaju.Koriste se televizori koje vec poseduju,odgovarajuci prijemnik koji zele i kablovi za prikljucenje u zavsnosti sta Televizor poseduje od prikljucaka za AV ulaz. Ko zeli kvalitetniju sliku u HD formatu mora da nabavi odgovarajuci TV ili monitor. Nadam se da sam malo pomogao,nisam cesto na forumu zbog nedostatka vremena.- pozz
slavkor:
Imate dosta toga objasnjeno i ilustrovano na nasem sajtu etv.rs i na sajtu rts.rs. u vezi prijema DVB T2.
Misha D:
--- Citat: slavkor 17, 01, 2015, 10:14:48 pre podne --- Moram jos da napomenem,nisam u prethodnom tekstu.
Najveci broj prijemnika je sa ulaznim napajanjem od 220 v ,sto je razumljivo,zbog upotrebe u kucnoj varijenti. Manji broj prijemnika je sa eksternim,spoljnim,napajanjem,cesce 5 volti,nego 12 volti, to su u glavnom malo stariji modeli. Ali svi oni daju na Antenskom prikljucku 5 volti za napajanje nekih aktivnih antena ciji se pojacavaci napajaju preko Antenskog kabla,i POTREBNO JE ISKLJUCITI U MENIJU TU OPCIJU !!! To napominjem narocito zbog ljudi koji koriste pasivne antene tipa Loga i slicno,zbog kratkog spoja.
Inace mogu da preporucim DVB T2 prijemnike koje sam probao ; STRONG 8201,SYnaps,Vivax, sasvim su korektni i uklapaju se u cenu od 30-40e.
Opet ponavljam , Malo sacekajte,padaju cene,ponuda je sve veca.
--- Kraj citata ---
Kod mene Glomex antena ima neko napajanje zbog pojacivaca.
Da li tada treba na T2 iskluciti opciju napajanja preko antenskog kabla?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju