E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Digitalna televizija na brodu dvb t2
mesechar:
Televizor na brodu generalno nije neophodna stvar i pored toga sto ga imam na brodu nisam neki veliki zagovornik toga. Ali opet u periodma kad provodim vreme sam na camcu bilo da odmaram ili malo zapratim Djokovica ..nije lose po nekad upaliti ga .
Elem u jeku ove kampanje digitalizacije televizije od prvog juna svi i koji smo sa kojekakvim antenama logama zecijim usima i ostalim antenama hvatali ocajnih tri ipo kanala sa snegom mozemo dobiti 12 do 13 kristalno jasnih kanala kupovinom kojekakvih dvb t2 tjunera koji se nude na nasem trzistu. Od svakolike ponude izdvojio bi jedan koji sam ja ugradio i uspesno testirao kod mene .U pitanju je SYNAPS full hd digital terestrijal resiver i media plejer model t-20
mesechar:
Ono sto je najbitnije kod ovog prijemnika i sto ga plasira u top izbor za upotrebu na plovilu je izdvojen izvor napajanja tj adapter na 5 volti jednosmerne struje . Svi ostali tjuneri koji se mogu naci u nasoj ponudi imaju integrisano napajanje u okviru samog tjunera i toosim ako nemate pretvarac 12-220 predstavlja ozbiljan problem na brodu. ja sam u kineskoj radnji nabavio mali adapter za punjenje mobilnog telefonaa sa usb izvodom isekao kabli zalemio originalni dzek sa synapsovog napajanja i prilagodio ga upotrebi na brodu.Kao antenu sam iskoristio legendarnu antenu iz devedesetih "lastu' proizvod industrije precizne mehanike . To je mala pasivna dipol antena koja shljaka cak i pod vodom.Svakako se moze iskoristiti svaka pasivna antena . Rezultati su takvi da i ako vrtim antenu kao vetrsku na kablu slike ima i uvek je dobra.
markus:
Može malo više detalja, koje programe sada hvataš, kakva je na njima slika, i naravno cena i prodavnica. 114
mesechar:
izgled napajanja
zankiki:
1. Gde si kupio?
2. Koliko para?
3. Da li ima hdmi izlaz? (ima na slici nešto što liči, ali ne vidi se dobro). Pošto se u tom slučaju preko VGA adaptera može priljučiti na monitor od kompjutera, a 17-19" monitora sada ima za jako sitne novce.
4. Taj punjač na 5V si samo povezao na risiver, bez ikakvih dodatnih prepravki?
5. Kolika mu je potrošnja?
Izvini što sam te zatrpao sa pitanjima, ali verujem da mnogi od nas ovog proleća zagledaju ovakva rešenja.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju