E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Digitalna televizija na brodu dvb t2
zankiki:
U medjuvremenu nisam izdržao i poručio sam ovo
http://www.kupujemprodajem.com/DIGITALIZACIJA-Strong-Dvb-T-T2-Antena--18065090-oglas.htm?filter_id=219
Najviše mi se svidja mala potrošnja i napajanje preko risivera.
Ja imam DVBT2 prijemnik koji ide na USB od laptopa, ali ne može da uhvati nijedan kanal. Ili je neispravan (stigao iz Kine), ili mu je bio slab signal. Ako ne proradi sa ovom antenom poručujem risiver kao mesechar i monitor od kompa. Komplet ispod 100E a trebao bi da radi.
zoki novus:
Treba mu minimum 5A da bi radio kod mene nije hteo da radi na 2A
Kod mene sve radi vec dva meseca bez greske.
Pretvarac mora sa prigusnicom inace pisti.
Koristim glomex antenu a radio je i samo na kabl u pojedinim trenucima
mesechar:
Tjuner se napaja adapterom na kome pise da daje napon od 5volti i 1300miliampera. U dokumentaciji pise da je max potrosnja 800 miliampera a na stend bay rezimu svega sedamdeset miliampera. Postoje da se nabave mali autopunjaci koji imaju izlaz 2ampera 5 volti i u radnji koštaju 850 dinara a što se antene tiče nemojte kupovati skupe dvb t2 -aktivne antene jer to kod nas nema nikakvog smisla .već neku pasivnu tipa mini loga ili lasta duo lasta a može da fata i na zečije uši :)
zankiki:
Zašto aktivne antene kod nas nemaju smisla?
slavkor:
Pozdrav svima ! Hteo bi da se oglasim malo na ovu temu Digitalne televizije. Ja upravo radim u firmi ETV koja sprovodi digitalizaciju u Srbiji i pokusacu da malo pojednostavim pricu za kolege nauticare i vecinu koja se ne razume mnogo u tehniku.
Kao prvo ne bacajte pare uzalud i ne nasedajte na trgocacke fore !
Ne nasedajte na pricu o digitalnim antenama i posebnim dodatnim spravama,adapterima itd...
Za prijem digitalnog signala moze da vam koristi i postojeca antena koju imate,koju ste koristili do sad(vecina ima Glomex i slicno).
Prijemnici se krecu,za sad od 25e do 35e,i ima ih dosta u prodaji i na sajtu Kupujemprodajem. Napajanja : 5 volti,12 volti,220 volti. Svi su dosta slicnih karakteristika i zadovoljavaju opstu potrebu. Najvaznije je da je prijemnik za DVB T2 sistem,koji mi emitujemo,jer zemlje iz okruzenja imaju stariji sistem DVB a trgovci uvaljuju i te prijemnike koji ne mogu da rade u nasem T2 sistemu.
Ima prijemnika koji rade direktno na 12 volti. Sacekajte jos malo bice toga na ponudi jos vise i ocekuje se pad cene prijemnika.
- pozzz.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju