E, ovako treba... > Elektronika
GPS na mobilnom telefonu
Barba:
Pa jel mogu da se na nju stave Garminove plave mape, tj. da li ste ih probali?
Kapetan:
ne znam o kom se uredjaju radi ali tesko da moze...
igogitar:
Ja imam NOKIA 5800 sa Garmin XT aplikacijom i na cesti radi dobro.Problem je sto nemam pojma kako da kreiram rutu tako da se koristi plovni put.Zna li neko?
igogitar:
Olimp navigacija mi nije potrebna da se snadjem vec iz nekih drugih razloga.Recimo dobar nacin da se izmjeri brzina kojom se plovi,potrosnja itd.Meni je potrebna zbog daljina.Nisam uspio naci neki daljinar rijeke Save na internetu pa bih za to koristio GPS.Takodje nije lose na brzinu proracunati daljinu,potrebno vrijeme da se stigne od tacke A do tacke B,koliko benzina i drugih potrepstina ponijeti itd.Osim toga Olimp pokusaj da nekim plovilom malo dubljeg gaza plovis a da ne znas plovni put pa ces vidjeti zasto GPS moze biti koristan. Meni je gaz 10cm pa mi ne treba zbog toga ali mi treba iz svih ostalih gore navedenih razloga.
mossi:
Gaz jeste 10cm, ali propeler ide ipak malo dublje. Još nekih 25-30cm.
Elisa u proseku košta 150-400e.
Samo jedan previd i eto lepe štete.
O nekom ozbiljnijem kvaru da ni ne govorimo. O nasukivanju.. o tom po tom.
Lepo je bezbedno se spuštati uz obalu, ali na Dunavu ima šporova koji idu u Dunav i do 100-130m !
Nizvodno sredinom, uzvodno, bliže obali!
Naravno da se komešanje vode primeti ali ipak je bezbednije ako znaš da je tu kamen ili sprud.
Olimpe, ni tvoj kanu nije poštedjen brazdi, a osim prevrtanja i kupanja, nema baš neke velike štete.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju