E, ovako treba... > Elektronika
GPS na mobilnom telefonu
Barba:
Da li neko zna kako se ponasa GPS na mobilnom. Video sam par Nokija (ne znam tacno modele, cini mi se 5800, Nokia Navigator i jos neke dve) sa ovom opcijom pa me interesuje da li to ima smisla kupovati za koriscenje na vodi. Display mi deluje omanji. Koje se mape turaju unutra i gde mogu da se nadju. Da li mogu da se iskoriste plovput mape?
hallamiti:
--- Citat: Dule 13, 08, 2009, 03:14:13 pre podne ---Koliko ja znam o tome nije za preporuku koristiti GPS sa fabrički postavljenim programom. On sve mape vuče preko interneta i troši impusle. Osim toga te mape nemaju obelešen plovni put, oznake kilometraže... pre su za upotrebu kad obilaziš grad.
Ja sam u svoju nokiju ubacio Garminovu mapu. Odlično radi, ne troši impulse. Jedni brzo potroši bateriju. Pera će me sahraniti živog ali pravilo foruma je da se pomaže. Zato ću ti poslati PP. Čisto da Peri ne skoči pritisak, ko će posle da nam ažurira mapu :) .
--- Kraj citata ---
i ja sam isto uradio i smaze mi bateriju za 1,5 dan, ali za to ima resenje, instalira se program (process killer) tako nesto, i kada se zavrsi sa koriscenjem garmina ubijes mu proces koji ostaje aktivan i posle gasenja i onda nema problema. pozdrav
Kapetan:
kupio sam pred regatu Sonny Erricoson c702i koji je preporucio deda u nekoj od tema...
ima gps ali je gps sporiji od obicnog recimo MOOV koji imam ili recimo od Garmina,,,
e sad dobra stvar je sto mobilni doilazi sa Google Maps i Goosle earth integracijom ... google maps zaboravite odmah predjite u google earth mode (satelite images) ... e tu dolazi u punom sjaju .. greska je oko 5 metara i mogu vam reci da je jako zgodno da na satelitskom snimku mozete da vidite gde se nalazite, ujedno mozete i da zumirate a cini mi se (znam da to na google earthu nije moguce) da mozete da radite i veci zum nego na racunaru...
ujedno na google earthu se po promeni boje vode vide plicaci...
Kapetan:
evo kako to izgleda
C702i GPS sony ericsson
Kapetan:
aj nesto oko potrosnje.... za ceo put bgd kladovo skinuo je oko 2 mb podataka.... e sad ... ako izadjete iz programa onda skida ponovo od pozicije gde se nalazi .... znaci ne gasite program vec ga minimizujte da ne bi skidao uvek .... a kada znate da ulazite u vode gde je telekom slab onda ispomerajte mapu tako da vidite dunav jedno 10 km unaored u tom slucaju ce vuci iz memorije i nece koristiti mobilni internet...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju