E, ovako treba... > Plovila
Transport camca
Alexa:
Nisam ni rekao da imam nameru da sam dovezem brod. Sa moje strane imam sigurnog clana posade, cerkinog muza koji ima 31 godinu i rodjen je i odrastao bukvalno na obali Dunava a profesionalno se bavi ribarenjem tako da plovi i po kosavi i kad je temperatura u minusu i mislim da ima dovoljno iskustva na vodi. Ostali clanovi posade bi na vreme bili obezbedjeni tako da mogu da isplaniraju svoje vreme i obaveze. Ja imam 58 godina i nebih bas u avanturu tek tako mada mi deluje jako privlacno mogucnost da dozivim jedno takvo iskustvo. Ipak, jedan od nas dvojice mora da ostane kod kuce a u tom slucaju prednost dajem mladjima. Sigurno se necu zaleteti i uraditi nesto bez plana i na precac vec cu pokusati da (uz vasu pomoc) sve sto bolje isplaniram. Sto se tice kupovine ovde, mislim da ta varijanta za mene definitivno otpada, sto zbog cena sto zbog izbora, sto zbog mog malo probirljivog ukusa. Pa ljudi su isli tim putem, postoje iskustva, informacije, troskovi se mogu orijentaciono predvideti. Da li ce biti problema sa brodom, ko to moze da zna, i autom kad odes daleko od kuce pa se nesto desi imas sto problema koje teze resis nego da si u svom mestu. To je rizik koji se mora uzeti u obzir ali nije razlog da se unapred odustane od citave akcije. Sto se tice kapetana, ne deluje mi kao neozbljan covek ali cu svakako da ekipu okupim dosta ranije nego sto bude trebalo da se odvezu gore. Jer, trebalo bi da provedu dvadeset i vise dana u ogranicenom prostoru od 20 m2, treba to izdrzati bez tenzija, po meni to je kao u "velikom bratu". Nervoznima i iskljucivima tu nije mesto. Videcemo uostalom. Zato i stavljam moja razmisljanja na forum, da cujem savete i predloge pa da pametno odlucim upavusi
Šjor Marinko:
--- Citat: Terca 11, 12, 2014, 10:43:34 pre podne ---Transport drumom je trošak (po meni besmislen), ako pretpostavimo da bi kupio brod da ploviš. Ako ga dovezeš ploveći, onda nemaš trošak jer si, bože moj, plovio, a zato bi i kupio brod.
Tako ne bi ni izgubio sezonu jer bi preplovio 2500- 3000 km vodenih puteva (zavisi kojuda bi došao), lično sumnjam da bi u budućnosti lako nadmašio takvu sezonu.
Zima nije pravo vreme, hladno je , dan kratko traje, postoje posebni režimi plovidbe... Od juna pa nadalje.
Taj brod sa 50KS može da dođe Rajnom, iako ima nekoliko težih deonica. Rajna ipak nije "pleasure boating" voda pa ti ni ja ne bih prepuručio da ploviš tuda, nego rekom Maas, ka Belgiji, u Francusku, pa od Strazbura nizvodno Rajnom do Majnca. Tako napraviš 500 km više i zadržiš se nedeljak dana (najviše u Francuskoj) i gde ćeš veće sreće. Prođeš 240 prevodnica, 4 razvođa, tunele, akvadukte, liftove...
NIje teorija, probao sam i zato preporučujem.
--- Kraj citata ---
Terca,
Ajde malo više detalja za varijantu Maas- Belgija-Fr-Strazbur , kuda se plovi i slično. 55555
Tek da ima nešto za maštanje i pretraživanje po internetu eek
k5
Alexa:
--- Citat: LSI 11, 12, 2014, 09:32:01 pre podne ---Брале мој, какви бродови и за које паре!
Благо оном ко то себи може да приушти. Сваки је бољи од било које наше самоградње, а не кошта ништа више.
А што се тиче допреме - неко са искуством у пловидби не би смео да има проблема да доплови до нас. На тим бродовима постоје сви услови за комфорну и безбедну вожњу. Мотор има довољно снаге - то и нису бродови за тркање и глисирање.
Потребно је само имати времена и бити пажљив.
Све ово пишем не бих ли вас охрабрио да донесете праву одлуку.
Вожња до нас биће довољно дуга и разноврсна да вам послужи као својеврсно искуство, драгоцено до краја живота.
Срећно, шта год одлучили.
--- Kraj citata ---
thumbup
Kapetan:
--- Citat: broker975fx 11, 12, 2014, 11:39:24 pre podne ---Ne bih da mračim i da ti remetim maštu i uživanje u traženje plovila ali jbg forum zato i služi 6589
Mislim da ti postavka nije realna, ne kažem da nije moguća ali isplativa vrlo teško. I sam znaš da će te prevoz ovako nečega sa pratnjom koštati jako puno (novca i živaca).
--- Kraj citata ---
broker , aj please isplovi malo iz govnare ... imas ladju da mozes do severnih mora da je teras, a ti je drzis u govnari ... prodji malo ispod Visnjice, ne zavrsava se Dunav kod Bele stene...
--- Citat: broker975fx 11, 12, 2014, 11:39:24 pre podne ---Kapetan deluje ko da će sada da krene a kad se dogovorite dva dana pre nego što krenete imaće hiljadu i jednu neodložnu obavezu i otakazaće ti a takvih će biti više (on je samo kao primer a to je standarno učestala pojava).
--- Kraj citata ---
kako mislis ja sam primer ? kad ja nisam otisao na put a rekao sam hocu ? ove godine vise kracih putovanja i jedno od skoro 1000 km ...
Kapetan:
pricao sam sa ljudima koji su isli tim vodotokovima (Beograd Rotedram Amsterdam Beograd)... dvoje nikako ... mora ih biti troje fo cetvoro iskusnih i onda je put uzivanje...
sto se motora tice dok ne legne ladja na vodu nista ne znas, pitaj predhodne vlasnike sta misle o tome
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju