E, ovako treba... > Plovila
Transport camca
mladjo:
E,tako lepo se izjasnite pa je onda jasno sta mislite Novuse.A sta ja radim i koliko to Vi ne znate.40 godina Auto i40 godina brod koji je bio u slatkoj vodi nije isto.
--- Citat: zoki novus 11, 01, 2015, 19:41:45 posle podne ---
--- Citat: mladjo 11, 01, 2015, 11:25:26 pre podne ---Cim neko spomene da ce da uveze neki brod,za Novusa je to glupo.Zasto Vi gospodine Novuse ne kazete gde to ima ta kvaliteta i takav tip broda u Srbiji,kao npr.lepotan kao Vas brod.
--- Kraj citata ---
Za razliku od tebe ja sam i kupovao ovde i uvozio i prosao kroz sve to i uzduz i popreko. Zato je krajnje besmisleno da oko toga polemisemo. Na kraju ja nikada nisam rekao da je glupo da se uveze plovilo, naprotiv! Ja kad budem imao dovoljno para pravac Italija ili Engleska, Holandija... Ali da mi troskovi budu veci od cene samog plovila mislim da je apsolutno besmisleno. A ako hocemo i realno camac od 40god je isto kao i automobil od 40god pa makar bio i mercedes...
--- Kraj citata ---
zoki novus:
Odavno sam se ja izjasnio po tom pitanju ali izgleda da ne citate.A sta radite i koliko me apsolutno ne zanima. Vidim da nemate camac i to mi je dovoljno. I naravno nisam ni mislio da je auto bio u slatkoj vodi ;)
PS. Poenta svega je da se vrlo dobro razmisli i stavi sve na papir da se nebi posle lupali po glavi. Nije to bas sve tako kao sto izgleda...
srsa:
--- Citat: zoki novus 11, 01, 2015, 20:28:54 posle podne ---Odavno sam se ja izjasnio po tom pitanju ali izgleda da ne citate.A sta radite i koliko me apsolutno ne zanima. Vidim da nemate camac i to mi je dovoljno. I naravno nisam ni mislio da je auto bio u slatkoj vodi ;)
--- Kraj citata ---
Ал у сланој, то је већ друга ствар. flasica flasica ffff
Ееее око чега се ви расправљате. kuku kuku kuku
Ljuba:
--- Citat: broker975fx 11, 01, 2015, 14:09:32 posle podne ---Živi bili pa videli,
maštanje je čudo, mada nije da nije korisno. Za oko najmanje 10k koliko će ovaj brod izaći čak i da dođe do nas može se štošta uraditi pa čak i pravi novi koji će pre zaploviti nego ovaj holandez.
--- Kraj citata ---
Nov a u tim gabaritima, tako opremljen za 10k...ovde?....skoro pa nemoguće. Pri tome ne uzimam u obzir ploveće šifonjere pravljene od strane nabeđenih majstora a po unakaženim projektima, ne bih takva plovila nazivao brodićima.
Naravno, imamo i mi ozbiljne brodograditelje koji rade po projektima ali takav brod nije ispod 20k a da bude u fulu. Mnogi su se zeznuli pa uzeli golo za 5-6-7k s nadom da će oni to dalje ali možda je uspelo 10% da istera do kraja, ostali eno ih po oglasima vrte se po 3-4 god. jer su vlasnici shvatili da je to rupa bez dna i za dalje nemaju snage.
Što se tiče holandeza to je neka druga dimenzija, vidi se da su izašli iz brodogradilišta. Nivo opremljenosti i sama ta koncepcija uređenja prostora teško da će se videti u domaćoj radinosti a tamo je pa skoro svaki takav.
Ono što je minus to je starost tih plovila, ipak je 30-40 god. baš mnogo. Ono jeste da su nesumnjivo pravljeni od brodskog lima što je ovde mislena imenica, da ne pominjemo period od neke 97-98 pa do dolaska US Steel-a kada se ovde trošio lim iz Rumunije više nego sumnjivog kvaliteta.
U pravu je Novus za to da je suludo plaćati trasport u visini cene plovila. Kompletni troškovi za taj gabarit a do naše plovidbene svakako će stići na blizu 4k bez obzira na cenu broda tamo pa ako je tako onda ima smisla gađati nešto od 6-8k, to bi već imalo smisla.
Opet ponavljam da se treba raspitati o troškovima transporta do Regensburga i spuštanja u vodu tamo, dalje Dunavom nizvodno ne bi trebao da bude problem a uživanje je zagarantovano a ako će to da snizi cenu za 30-40% onda je to pogodak.
zoki novus:
Lubo pogledaj na slikama nivo opremljenosti! Lamperija i bravarske kutije. Skaj i sundjer. Pa taj od opreme nema ni radio a kamoli nesto ozbiljnije. Vidis da je go ko pistolj. Ako u opremu racunas motor i prozore onda ok. Izvini ima i one dve stolice na rasklapanje :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju