Sve je tako, mada ima tu i stvar sa carterasima. Sve je njima podredjeno. Njima nje skupa marina od 100e vece, kad ih ima 10 na brodu, koji nisu iz iste kuce.
A ovih sto dolaze svojim brodom je dosta manje, pa na njih niko i ne misli.
Ja u gr. se zavucem u one lucice gde su domaci brodovi, pitam dal mogu tu da prespavam i niko mi nije do sad pravio problem, eventualno me zamole da se pomerim malo i to je to. Obicno tu uzmem o vodu, a struje imam uvek dovoljno, od sol. ploca i motora, a i ne trosim mnogo struje.
Cim odem negde gde su carterasi tu je druga prica. A i nisam bas odusevljen sa takvim drustvom. Moram cuvam brod kad uplpvljavaju i isplovljavaju, nocu obavezno buka..
A u gr. nisam naisao na bove, osim ispred taverni, al niko ne trazi pare. A oni bi mogli isto da stave kao hrvati, na svakom cosku. Mislim da je tu vise fora u stavu i zakonu. U gr ne smeju da naplate vez ako je to javni vez, mogu samo vodu i struju da naplate. Privatne marine su drugo. To mi deluje

, na jadranu bas otimacina. Kocesije i ko zna sta sve. U cg. se isto setili, al tamo jos veci javasluk. To gubi smisao plovidbe. Valjda je fora da se osecas alobodno, zato i kupujemo brodove.