Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Kupovina broda (zelim ovaj brod)
zoki novus:
mislio sam na majstore
grdno sa vara barba kad misli da to moze svako da uradi
ima neke razlike medju tim camcima
i to ogromne
Barba:
Da Barba misli da to moze svako da uradi to bi i napisao, a posao bi uradio sam.
zoki novus:
ali zato odlicno znas da odredis koliko taj posao vredi
Barba:
Ne razumem poentu tvojih postova, nisi odgovorio ni na jedno od postavljenih pitanja sa pocetka teme. Ocigledno zloupotrebljavas dobru volju ili mozda neagilnost administratora da reaguju na trolovanje.
A posto ne citas prethodne postove, cene koje ja navodim su cene koje je dao vlasnik Saralide.
captjerry:
Ok,lakse malo....
ono sto zoki novus kaze jeste da ipak postoji razlika
ja cu ti reci iz iskustva nekog ko je imao par varioca u ekipi...vecina njih nikad nije videlo ni jedan projekat a kamoli da zna da ga procita (cast izuzetcima)...ti varioca mozes da obezbedis za nekih 30-50 evra dnevno i on ce odlicno da ti zavari, samo sta?...jedno je kockasti brod, ponton ili slicno a drugo je praviti Saralidu...verovatno da bi ti znao bolje od njega kako napraviti brod...kada pravis nesto za zajebanciju ili si dosta vest u tome mozes da se upustis u to ali ako hoces ozbiljan brod koji bez problema moze izaci na talase i oluju, pri tom ne pricam o savskoj oluji, vec o Ramu i to sa porodicom na njemu e za to ti treba malo vise znanja od pukog varenja...tu je razlika izmedju varioca i majstora...pa kesicu se desilo da mu se brod potopio na uscu, pola sata nakon porinuca...i to lep i ozbiljan brod...a napravio ih je brdo, jos je i neki brodogradjevinski ing..ali ocigledno nema veze sa zivotom...
po meni imas dve opcije, ili plati cifru ili budzi nesto sam sa variocem...da li je cena majstora koji prave brodove visoka ili ne, to je stvar licnog misljanja i nista ne menja situaciju, oni traze toliko, na tebi je da li ces da platis ili ne...po meni, za neke "majstore" i sto evra je previsoka cena...
sve ovo ne vazi ukoliko pravis neku kocku od broda, onda te interesuje samo specifikacija materijala, uzmes tog varioca i cepaj...
poz
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju